Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞTE İLK TURU GEÇENLER!.

İŞTE İLK TURU GEÇENLER!.

Ereğli’de başlayan Zonguldak 3 Bant Bilardo İl Şampiyonası’nda ilk tur maçlarının oynanmasına devam ediliyor.


Ereylin Alışveriş Merkezinde, eski Zonguldak Bilardo İl Temsilcisi Deniz Yücesan’a ait Deniz Bilardo Salonu’nda 12 Ocak’ta başlayan 1. Tur karşılaşmalarında ilk tur maçları bugün oynanacak karşılaşmalarla tamamlanacak.

 

İLK TURU GEÇENLER


70 Sporcu’dan 60’ının yarıştığı ilk turda oluşturulan 3’erli gruplardan şu ana kadar birinci olarak bir üst tura yükselen isimler de netleşmeye başladı.


Buna göre, Deniz Yücesan, Özkan Çömeten, Tahir Yurtoğlu, Ersin Aktaş, Şeref Tağrıkulu, Serkan Fitöz, İbrahim Ayaz, Haluk Çep, Turgay Açar, Fikri Kapan, Hanefi Çağ, Mehmet Göktekin, Ergün Albuz, Mustafa Demir, Orkan Basmaz, Muhammet Acar ve Yusuf Seki ikinci tur için netleşen isimler oldu.


Bugün de yapılacak 7 karşılaşma sonucunda bir üst tura çıkacak 3 sporcu daha belirlenecek. 20 sporcu, sıralamada geçen yıl düzenlenen şampiyonanın sıralamasındaki 4,5,6,7,8,9,10 sporcuların (7 sporcu) katılımıyla yeniden 3’erli gruplarda mücadele edecekler.

 

HABERİN İÇİNDEN

* Bu yıl, Yücesan’ın bırakmasıyla, türkiye bilardo Federasyonu tarafından Zonguldak Bilardo İl Temsilciliği görevine atanan Bora Yayalar’ın ilk resmi sınavı olan Zonguldak İl Şampiyonası’nda yaşanan aksaklıklar gözlerden kaçmadı.

* Henüz turnuva başında ’sıralama’ ve ’gruplar uygulaması’ sıkıntısı yaşandı. Sorun, İl temsilcisi ve bazı sporcuların aralarında yaptıkları görüşmeler ve federasyonun ’olur’ vermesiyle kapandı.

* Turnuvaya ismi yazılması unutulan bir sporcunun katılımıyla yeniden belirlenen sıralama bazı sporcuların tepkisini çekti.

* Yine Federasyon tarafından belirlenen kıyafet uygulamasına birçok sporcunun uyduğu gözlendi. Bazı sporcuların ise kıyafet zorunluluğuna uymamaları, diğer sporcular, “biz kıyafet alarak kuralları uyguladık, bu konuda daha ciddi olunmalıydı” şeklinde tepkilerini ortaya koydular.

* Aksaklıklar arasında en dikkat çekicisi ise yapılan kural hatasıydı. Federasyonca ’hakemsiz resmi maç yönetilmez’ kuralına rağmen hakem yetersizliğinden bazı karşılaşmalar hakemsiz oynandı, bazılarını ise sporcular yönetti.

* Salonda, İl Temsilcisi yada oluşturulan komite tarafından, turnuva kuralları ve talimatlarını içeren her hangi bir resmi yazının bulunmaması da gözlerden kaçmadı.

* Diğer yandan, Bursa’da yapılan ’3 Bant Dünya Bilardo Seçmelerine” katılması nedeniyle, turnuvanın başladığı günlerde (12-13 Ocak) salonda olamayan İl Temsilcisi Yayalar’ın, Pazar günü (15 Ocak) Ereğli’de olmasına rağmen turnuvanın yapıldığı salona gelmeyişi dikkat çekti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo