Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞTE İLK 6 AYIN RAKAMLARI!.

Ä°ÅžTE Ä°LK 6 AYIN RAKAMLARI!.

Türkiye’nin en büyük çelik üreticisi Erdemir Grubu, 2016 yılı ilk 6 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Küresel çelik sektörünün içinde bulunduÄŸu zorlu dönemde karlılığını sürdüren Erdemir Grubu, dünyanın kar eden sayılı çelik üreticileri arasında yerini almayı baÅŸardı.

Erdemir Grubu 2016 yılı ilk 6 aylık finansal sonuçlarını basınla paylaÅŸtı. 2016 yılının ilk 6 ayında sıvı çelik üretimini %3 oranında arttırarak 4,6 milyon ton sıvı çelik üreten Grup, ilk yarıda 3,5 milyon tonu yassı ürün ve 0,8 milyon tonu uzun ürün olmak üzere toplam 4,3 milyon ton üretim gerçekleÅŸtirdiÄŸini açıkladı.

ETKÄ°LÄ° SATIÅž PERFORMANSI Ä°ÅžE YARADI

Kurumsal Ä°letiÅŸim’den yapılan açıklamaya göre; Grubun satış miktarı ise önceki yılın aynı dönemine göre %4 arttı. Etkili bir satış performansı sergileyen Erdemir Grubu’nun yassı ürün satışları 3,7 milyon ton, uzun ürün satışları ise 0,8 milyon ton seviyesinde gerçekleÅŸti. Yılın ilk yarısında yapılan satışlarda otomotiv sektörünün geliÅŸimiyle uyumlu biçimde otomotiv ve yan sanayine yapılan satışlar ile beyaz eÅŸya sektörüne yapılan satışların toplam satışlar içindeki oranı yükseldi.

2015’Ä°N AYNI DÖNEMÄ°NE GÖRE NET KAR %46 AZALDI

2016 yılının ilk 6 ayında Erdemir Grubu, 165 milyon dolar net kar elde ederken satış gelirlerini 1,8 milyar dolar seviyesinde gerçekleÅŸtirdi. Küresel çelik sektöründe arz fazlası, 2015 son çeyrek ile yılın ilk aylarında düşen mamul fiyatları ve ülkelerin çelik sektörlerini korumak adına uyguladığı önlemlerle zorlaÅŸan ticaret gibi etkiler nedeniyle Erdemir Grubu’nun finansal göstergelerinde önceki yılın aynı dönemine göre aÅŸağı yönde hareketler gerçekleÅŸti. 2015 yılının aynı dönemine göre Erdemir Grubu’nun net karı %46 azalarak 165 milyon dolar, net kar marjı ise 3,6 puan azalarak %9,2 oldu. Grubun FAVÖK deÄŸeri de %38 azalarak 314 milyon dolar, FAVÖK marjı ise %17,5 oldu.

 

NÄ°HAÄ° ÃœRÃœN Ä°HRACATI %34 ARTTI

Türkiye’nin dünyanın en büyük çelik ithalatçısı ülkeleri arasında yer aldığı 2016 yılında Erdemir Grubu ihraç pazarlardaki konumunu ise daha da güçlendirdi. Daha düşük enerji ve hammadde maliyetlerine sahip küresel üreticilerle rekabet eden Erdemir Grubu, yılın ilk yarısında nihai ürün ihracatını önceki yılın aynı dönemine göre %34 artırarak, 381 bin tonu yassı ürün ve 102 bin tonu uzun ürün olmak üzere toplam 483 bin ton ihracat yaptı. Grubun belirtilen dönemde yaptığı yassı ürün ihracatının %51’i AB ülkelerine gerçekleÅŸti.

BÜYÜK ÇAPLI YATIRIMLARA DEVAM EDİLDİ

Grup sektördeki zorlu koÅŸullara raÄŸmen Türk sanayisi için önem taşıyan yatırımlarını sürdürdü ve otomotiv sanayisi baÅŸta olmak üzere tüm imalat sektörlerinin geliÅŸimine katkıda bulunacak 350 bin ton kapasiteli “Galvanizleme Hattı” için çalışmalarına devam etti.

PANDIR ’UMUTLU’ KONUÅžTU

Erdemir Grubu’nun finansal sonuçlarıyla ilgili görüşlerini paylaÅŸan Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır “2. çeyrek sonuçlarımız 2016 yılının ilk çeyreÄŸine göre daha iyi gerçekleÅŸti. Bu sonuçların oluÅŸmasında, son yıllarda baÅŸlattığımız üretim maliyetlerini azaltma çalışmalarının meyvelerini vermesi ve ihracat performansımızı artırmamızın önemli katkıları oldu. Ayrıca ikinci çeyrekte önceki çeyreklere göre bir miktar yükselen nihai mamul fiyatları ile düşen hammadde fiyatları da bu pozitif geliÅŸmeye katkıda bulundu. Gelecek aylarda da bu olumlu geliÅŸmelerin devam edeceÄŸini ve finansal baÅŸarımızı sürdüreceÄŸimizi öngörüyoruz.”dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo