13 o C Kdz. Ereğli

İŞTE BU GÜZEL HABER!

Kendisine akülü tekerlekli sandalye hediye edilen çocuğun mutluluğu

Çevre ve Yaşam 4 yıl 7 ay 1 gün 22 saat 49 dakika önce 1133

Haberi Paylaşın
Okuluna, babasının kucağında gidebilen Efkan’ın şimdilerde mutluluğuna diyecek yok...


Zonguldak ili Ereğli ilçesi Abdi köyünde, doğduğunda dünyaya ‘engelli’ olarak gözünü açan şimdi 10 yaşındaki çocuğun, kendisine hediye edilen akülü tekerlekli sandalye sayesinde okuluna rahatça gidebildiği bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Erkan-Mükerrem çiftinin iki çocuğundan biri olan Efkan Özel, doğumunun hemen ardından “kas hastası” olduğu tespit edildi. Şimdi ise 10 yaşında olan Efkan, yürüme yeteneği olmadığı için okuluna giderken anne ve babasından destek aldı. Ereğli FM’e konuşan baba Özel, kucağına alarak her gün taşıdığı oğlunu eğitim aldığı Kurtlar İlköğretim Okuluna götürüp getirdiğini söyledi.
“O KADAR MUTLU Kİ”
Oğluna akülü tekerlekli sandalye temin eden Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği, Ereğli Kent Konseyi ve belediye encümen üyesi Naciye Tozkoparan’a teşekkür eden baba Özel, şöyle dedi:
“Oğlum o kadar memnun ki, o kadar mutlu ki size anlatamam. Anlatılmaz yaşamınız lazım. Şu an istediği her yere gidebiliyor. Köy meydana gidebiliyor, gezebiliyor. Okuluna, sınıfına kendi başına girip çıkabiliyor. Bize bu mutluluğu yaşatanlara, oğlum ve ailem adına çok teşekkür ederim.”
Öte yandan; Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Ereğli Kent Konseyi Başkanı Gökhan Günay ve Ereğli Belediye Meclis üyesi Naciye Tozkoparan, sandalye teslim sırasında verdikleri mesajlarda, “özel insanların” önlerine engel çıkartılmaması gerektiğini vurguladılar.
Diğer yandan 20 yıllık geçmişi bulunan Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nin, bugüne değin yüzlerce özel bireye tekerlekli sandalye temin ettiği ve bir o kadar da temini için aracılık ettiği biliniyor.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 5 saat 59 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 21 saat 11 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 4 saat 12 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 1 saat 16 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 50 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 22 saat 29 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 19 saat 5 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 5 saat 33 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 23 saat 40 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 3 saat 6 dakika önce KAZA ; 2 YARALI