Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞTE BU GÜZEL HABER

Ä°ÅžTE BU GÃœZEL HABER

Karadeniz Ereğli’de gerçekleştirilen bir kan bağışı sırasında verilen kök hücrenin, lösemi hastası bir çocuğa umut olduğu bildirildi.


Karadeniz EreÄŸli̇ BeÅŸiktaÅŸ Taraftarları DerneÄŸi BaÅŸkanı Tarkan Atik, EreÄŸli FM’e açıklamasında, aldığı bir haber karşısında mutluluk gözyaşı döktüğünü söyledi. Donör Nalen Cengiz’in bağışladığı hücrenin; ismi, yaşı ve yaÅŸadığı ÅŸehri kanunen açıklanmayan lösemi hastası bir kız çocuÄŸuna uyduÄŸunu belirten Atik, şöyle dedi:
10’DA 9 BU Ä°Åž TAMAM!
“Tam 9 senedir geleneksel haline gelmiÅŸ etkinliklerimiz var. Bunlardan biride kan kampanyasıdır. Türkiye’de ilk kök hücre alımı 13 AÄŸustos 2014 yılında baÅŸladı ve biz Kdz. EreÄŸli̇ BeÅŸiktaÅŸ Taraftarları DerneÄŸi olarak sadece 10 ay sonra 15 Haziran’da kan kampanyamıza kök hücre alımını ekledik.
Türkiye’de, taraftar derneÄŸi olarak bu etkinliÄŸimizde dernek üyemiz olan Åžeref ve Nalan Cengiz çiftimizde bizlere kan ve kök hücre vererek destek oldular. Bugün akÅŸam onlara inanılmaz bir telefon geldi. Akut lösemi hastası küçük kızımız ile Nalan Hanımın kök hücreleri 10’da 9 uyuÅŸtuÄŸu belirlendi ve bir örnek daha almaya geldiler.
“GÖZLERÄ°MDEN YAÅžLAR DÖKÃœLEREK DÄ°NLEDÄ°M”
Batı Karadeniz Kök Hücre Uzmanımız Adem BudayoÄŸlu beni aradığında, evde gözlerimden yaÅŸlar dökülerek dinledim. Hemen evden çıkıp yanlarını gittim. Nalan Hanımında bugün doÄŸum günüymüş, ‘en güzel hediyeyi aldım’ dedi. Ä°nanılmaz mutlu olduk, çok yoruluyor ve çalışıyoruz ama deÄŸiyor. Hem de sonuna kadar deÄŸiyor. Herkesten emeÄŸi, parası vakti, alın teri geçen herkesten Allah razı olsun. Allah’ım sana şükürler olsun. Her ÅŸey lösemili çocuklarımız için.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo