Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞTE 8 MART MESAJLARI

Ä°ÅžTE 8 MART MESAJLARI

8 Mart Dünya ve Türk kadınlarının eÅŸitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaÅŸam özlemlerini dile getirdikleri gündür.Türk toplumunda kadın baÅŸ tacıdır. Toplumun ve ailenin en önemli yapı taşıdır. KurtuluÅŸ Savaşında dahi vatanımızın bağımsızlığı için erkeÄŸiyle cepheden cepheye koÅŸan özverili Türk kadınının toplumsal hayatta hak ettiÄŸi yere gelmesi büyük önem arz eder. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızca büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürülen kadın hakları ve kadının korunmasına yönelik öncü çalışmalar sayesinde kadınlarımız geleceÄŸe daha güvenli bakabilmektedirler. DoÄŸumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiÄŸimiz, bizi biz yapan deÄŸerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyorum. Kadınlarımıza ÅŸiddetten uzak, mutlu, huzurlu, saÄŸlıklı bir yaÅŸam sürmelerini diliyorum.

Hüseyin ÖZBAKIR - Ak Parti Zonguldak Milletvekili

------------------------------------------

Türk Milleti’nin temelini oluÅŸturan ailenin en önemli ferdinin kadınlar olduÄŸunu belirten ÇaturoÄŸlu, kadınların hem aile içerisinde hem de çalışma hayatında baÅŸarılı iÅŸlere imza attığını kaydetti.

ÇaturoÄŸlu, kutlama mesajında ÅŸu ifadelere de yer verdi: “Kadınlar, halkın en fedakâr, çalışkan ve üreten bireyleridir. Toplumda, güçlü birey, güçlü aile ve dolayısıyla güçlü bir toplumun oluÅŸabilmesi için kadınlarımıza verdiÄŸimiz önemin artması gerekiyor. Ä°nanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile ÅŸekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceÄŸe ulaÅŸmamızın yegâne koÅŸuludur. Aile bireylerini korumak ve aile mutluluÄŸunu saÄŸlamak için kadınlarımızın çok daha fazla donanımlı olması gerekiyor. Toplumun en küçük ve en temel birimi olan ailenin korunması ve toplumu geliÅŸtiren lokomotif görevini üstlenmesi ancak önemli niteliklere sahip olan kadınlarımızla mümkün olacaktır. AK Parti olarak bu güne kadar, Ailenin Korunması, Kadına Yönelik Åžiddetin önlemesi, kadın istihdamı, kadınlarımız ve çalışan kadınlarımıza yönelik birçok düzenlemelere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz.”

Bu duygu ve düşüncelerle; kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum.

Faruk ÇATUROÄžLU - Ak Parti Zonguldak Milletvekili                                                                                         

------------------------------------------

8 Mart 1857’de Amerika’nın New York kentinde bir tekstil fabrikasında çalışan emekçi kadınlar, 8 saatlik iÅŸgünü ve daha iyi çalışma koÅŸulları için greve çıktı. Ancak devlet, egemen sınıfın çıkarlarını korumak için polis ÅŸiddetiyle, emekçi kadınların haklı mücadelesini bastırdı ve kadınları fabrikaya kilitledi. Fabrikada çıkan yangın sonucunda 129 emekçi kadın yanarak yaÅŸamını yitirdi ve bu olay 8 Mart’a anlamını veren olay oldu.

O günlerden bugüne gelindiÄŸinde, AKP Türkiye’sinde kadınlar iÅŸgücüne son derece düşük oranlarda katılmaktadır. Ä°ÅŸgücüne katılan kadınların milyonlarcası, özellikle tekstil, temizlik ve tarım sektörlerinde, kayıt dışı-merdiven altı iÅŸletmelerde, asgari ücretin altında kalan ücretlerle, çok uzun saatlerde ve her türlü güvenceden yoksun bir ÅŸekilde çalışmaktadırlar.

2015 yılının Kasım ayında yayımlanan Dünya Ekonomik Forumu’nun Küresel Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre; Türkiye, 145 ülke arasında 130’uncu sırada yer almaktadır.

AKP iktidarında kadınlar, yalnızca çalışma yaÅŸamında deÄŸil, sosyal yaÅŸamda ve aile yaÅŸamında da sömürüye ve birçok saldırıya maruz kalmaktadırlar. Kadınlar, "En az üç çocuk" baskısıyla eve baÄŸlanmak istenmekte, kamu atama ve terfileri, liyakat yerine cinsiyetçi bakış açısıyla yapıldığı için kadın yönetici sayısı gittikçe azalmakta, "çocuk gelin" sayısı hızla çoÄŸalmakta, kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar oranları, vicdanı olan herkesi kahredecek bir ÅŸekilde artmaktadır. AKP iktidarı döneminde, son 13 yılda Türkiye’de 5406 kadın öldürülmüştür. GeçtiÄŸimiz yıl Mersin’de tecavüz edilerek vahÅŸice katledilen Özgecan Aslan ve yine geçtiÄŸimiz günlerde Zonguldak’ta evinde boÄŸazı kesilerek vahÅŸice katledilen Necla SaÄŸlam cinayetleri, AKP iktidarının kadın hakları konusundaki karnesinin ne kadar kötü olduÄŸunu, bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu tablo, AKP’nin Türkiye’yi her alanda olduÄŸu gibi, kadın hakları konusunda da ne kadar geri götürdüğünü de ortaya koymaktadır.

Toplumsal cinsiyet eÅŸitsizliÄŸine, ayrımcılığa ve ÅŸiddete karşı çıkmak tüm insanlığın temel deÄŸerlerindendir. Kadınların eÅŸit ve özgür bir birey olarak sosyal yaÅŸamın ve çalışma yaÅŸamının içinde olduÄŸu, yaÅŸam güvencesinin ve sosyal güvencesinin saÄŸlandığı ve sömürülmediÄŸi bir dünya dileÄŸiyle, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlar, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ãœnal DEMÄ°RTAÅž - CHP Zonguldak Milletvekili

---------------------------------------------------------------

 

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Çakır Ä°slam dininin kadınlara büyük önem verdiÄŸine dikkat çekerek, kadın ve erkek arasındaki eÅŸitlik ve kadınlara verilen deÄŸerin modern, güçlü, çaÄŸdaÅŸ yeni Türkiye’de daha da arttığını söyledi.

 

ÇAKIR “KADINLAR YAPI TAÅžIMIZDIR”

Çakır, " Türkiye’de kadınlarla ilgili çeÅŸitli yasal düzenlemeler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Kadınlarımızın karşılaÅŸtıkları bazı sorunları, toplumun genel eÄŸitim düzeyinin yükselmesiyle, kadınlarımızın sosyal, siyasal, ekonomik yaÅŸamda etkinliklerinin artmasıyla ortadan kalkacaktır. Kadınlarımız, ülkemizin yapı taşıdır. Modern, güçlü, çaÄŸdaÅŸ, yeni Türkiye’nin simgesi ve cumhuriyetin de teminatıdır.

Şefkatin, özverinin simgesi olan kadınlarımıza yaşamında başarı ve mutluluklar diliyoruz."

M. Fatih Çakır - AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo