Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞKUR’dan İşverene bilgilendirme

Ä°ÅžKUR’dan Ä°ÅŸverene bilgilendirme

Kdz. EreÄŸli Ä°lçesinde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ’Çalışma hayatında milli seferberlik çaÄŸrısı’ doÄŸrultusunda iÅŸletmelere teÅŸvik programı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca baÅŸlatılan ,’Çalışma ve Milli seferberlik programı kapsamında, Zonguldak Çalışma ve Ä°ÅŸ kurumu (Ä°Åž-KUR) müdürlüğünce, Kurum hizmetlerinin tanıtımı ve teÅŸvikler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. TSO konferans salonunda gerçekleÅŸtirilen toplantıya, Ä°lçe Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Kdz. EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker, Zonguldak Ä°ÅŸ kurumu Müdürü Gönül Demirsu, Zonguldak SGK Müdürü Erkin Avcı, EreÄŸli Ä°ÅŸ kurumu Müdürü Ayfer Yavuz ve çok sayıda iÅŸveren ile iÅŸveren temsilcisi katıldı.
Programın açılış konuÅŸmasını Kdz. EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker yaptı. Tetiker , ’Bizim -Devlet Milet el ele olan programımızın bir parçası bu, son bir yıldır Odalar birliÄŸinin üzerinde çalışmış olduÄŸu bir program, BilindiÄŸi üzere devletler ne kadar kendi içlerinde kendi bünyesinde ekonomilerini kendileri ile doÄŸru orantılı olarak güçlü kılarlarsa devlette o kadar güçlü olur” dedi.
Ä°ÅŸsizliÄŸin sadece Türkiye’de olmadığını Dünyada sorun olduÄŸunu belirten Kaymakam MadenoÄŸlu yaptığı konuÅŸmada, “Biz ülke olarak baÅŸarı ve zaferimizi ekonomik alanda da göstermeliyiz, Bizler, öyle umuyorum ki Hem Ä°lçemizde, Hem Zonguldak’ımızda, Hem de Türkiye’mizde bu baÅŸarı ve zaferimizi sonuçlanmış bir süreç olarak deÄŸil, devam eden bir süreç olarak görecek ve bu anlamda vatanımıza insanımıza, milletimize hatta çevremize çevre ülkelere olan katıklarımızı sürdüreceÄŸiz, ’dedi.
 
MADENOÄžLU’NDAN Ä°ÅžVERENE ÇAÄžRI
 
Kaymakam MadenoÄŸlu konuÅŸmasının sonlarına doÄŸru, katılımın yoÄŸun olmasından dolayı mutlu olduÄŸunu belirterek, Ä°ÅŸverenlere yanınızda 10 kiÅŸi çalıştırıyorsanız sayıyı15’e çıkartın,50 kiÅŸi çalıştırıyorsanız sayıyı 75 kiÅŸiye çıkarın diye çaÄŸrıda bulundu.
DEMÄ°RSU,SEFERBERLÄ°K BAÅžLATTIK
Çalışma Hayatında Mili Seferberlik Programı hakkında bilgi veren Ä°ÅŸ Kurumu Zonguldak Ä°l Müdürü Gönül Demirsu ise yaptığı konuÅŸmada ,” CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın çaÄŸrıları ile BaÅŸbakanımız Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet MüezzinoÄŸlu’nun ilk olarak Konya’da baÅŸlattığı Çalışma Hayatında milli mücadelemiz adı altında seferberlik baÅŸlatmış bulunuyoruz’ dedi.
 
Ä°LK UYGULAMA KONYA’DA YAPILDI
 
Uygulamanın Ä°lk olarak Konya’da baÅŸladığını ve bununla birlikte 81 ilde bütün Ä°ÅŸ Kurumu(Ä°ÅžKUR), SGK müdürlükleri tarafından seferberliÄŸin devam ettiÄŸini belirten Demirsu ÅŸunları söyledi. Amacımız, Ãœretimin artırılması istihdamın artırılması iÅŸsizliÄŸin azaltılması, Bu kapsamda Ãœlkemiz Ekonomisine ciddi ölçüde katkıları olan Ä°ÅŸ adamlarına çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığınca Yeni teÅŸvik kapsamında uygulamaya iliÅŸkin temel noktalarımız ÅŸunlardan ibarettir. TeÅŸvik uygulamasından özel sektör iÅŸverenleri de yararlanacaktır. Ä°ÅŸverenler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına iliÅŸkin prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için dolayı bu teÅŸvikten yararlanacaklardır. Ä°ÅŸverenlerin 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların; Ä°ÅžKUR’a kayıtlı iÅŸsiz olmaları ve iÅŸe alındıkları tarihten önceki üç aya iliÅŸkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Bu gün için bir çalışanın iÅŸverene maliyeti 2.177 TL’dir. Bunun SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında iÅŸveren maliyeti 2.088,56 TL olmaktadır. Uygulanacak teÅŸvikle iÅŸverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak iÅŸe alacakları her 1 sigortalı için sadece 10404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. BaÅŸka bir deyiÅŸle, ilave istihdam edilen her 1 kiÅŸi için iÅŸverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. TeÅŸvik uygulaması 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teÅŸvikten yararlanacak iÅŸverenler, aynı sigortalı için aynı dönemde diÄŸer sigorta primi teÅŸvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır” dedi.
 
ZONGULDAK OLARAK BAÅžARILI OLMAMIZ GEREKÄ°T
 
SGK Ä°l müdürü Erkin Avcı’da yaptığı konuÅŸmada stardı verildikten sonra bunun karşılık bulabilmesi için 657 KHK ’da teÅŸvik uygulaması getirildi. Mevcut uygulamalarımızın üzerinde bir uygulama bu, bununla birlikte SGK’da uygulanan 11.teÅŸvik yürürlüğe girmiÅŸ oldu. Zonguldak’ta 10 bin 855 aktif iÅŸ yeri var, bunlardan kamu olanı düştüğü zaman 10 bin 358 aktif iÅŸ yeri olduÄŸu çıkıyor. burada tasarlanan amaç istihdam saÄŸlamak, bu ne demek ,olanın yanına en az 1 tane daha ilave etmek demektir. Zonguldak olarak biz asgaride baÅŸarılı olabilmek için 10 bin 358 artı istihdamını yakalamamız gerekiyor. ”dedi.
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo