Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞİTME ENGELLİLER İÇİN 112 ÇAĞRI HİZMETİ

İŞİTME ENGELLİLER İÇİN 112 ÇAĞRI HİZMETİ

Trafik kazası, yaralanma, boğulma, yangın gibi acil durumlarda işitme engelliler de 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak çağrı yapabiliyor.

Her gün binlerce acil vaka çaÄŸrısı alan 112 Acil ÇaÄŸrı Merkezi, artık iÅŸitme engelliler için de hizmet veriyor. SaÄŸlık Bakanlığının, 112 Acil ÇaÄŸrı Merkezini kullanamayan iÅŸitme engelliler için kurduÄŸu Engelsiz SaÄŸlık Ä°letiÅŸim Merkezi (ESÄ°M) Türkiye’nin dört bir yanından gelen çaÄŸrılara iÅŸaret diliyle cevap veriyor. Ä°ÅŸitme engelliler, iÅŸaret dili bilen personel sayesinde görüntülü görüşme yaparak, sıkıntıları hakkında bilgi veriyor.

SaÄŸlık Bakanlığı SaÄŸlığın GeliÅŸtirilmesi Ä°letiÅŸim Daire BaÅŸkanı Cihan NiÅŸancı AA muhabirine yaptığı açıklamada, iÅŸitme engellilerin saÄŸlık hizmetlerine ulaşımlarını kolaylaÅŸtırma adına mobil ihbar hizmetini geliÅŸtirdiklerini söyledi. Ä°ÅŸitme engellilerin mobil ihbar sisteminden ücretsiz yararlanabildiklerini ifade eden NiÅŸancı, uygulamayı şöyle anlattı:

""Trafik kazası, iÅŸ kazası, yangın, yaralanma, boÄŸulma her türlü ihbar bu sistem aracılığıyla yapılabiliyor. ÖrneÄŸin, başına bir trafik kazası geldiyse hemen trafik kazası ikonunu tıklıyor. Ä°hbar sayfası açılıyor, buraya bilgi notu girebiliyor. En önemli özelliÄŸimiz olayın fotoÄŸrafını çekip çaÄŸrı merkezimize gönderebiliyor. ’Ä°hbar et’ dediÄŸi zaman da direKt komuta ekranımıza online olarak ihbarı yapan kiÅŸi bilgisi, ihbarın yaptığı konumu ve adresi ve fotoÄŸrafı ile beraber ekranımıza düşüyor. Bu da bizim ekiplerimizin iÅŸini kolaylaÅŸtırıyor."

NiÅŸancı, mobil uygulamanın en önemli özelliÄŸinin konum paylaÅŸma olduÄŸunu vurgulayarak, ihbarı yapan kiÅŸinin ’ihbar et’ tuÅŸuna bastığı zaman otomatik olarak komuta merkezine konumun düştüğünü söyledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo