Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İşinde Zabıta,Evinde Ressam

İşinde Zabıta,Evinde Ressam

Zonguldak Belediyesinde zabıta komiseri olarak görev yapan Sefaattin Çavdar (55), iş stresini evinde ahşap üzerine yaptığı resimlerle gideriyor.

Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde komiser olarak görev yapan Çavdar, evine gittiÄŸinde ahÅŸabı yakarak deÄŸiÅŸik ÅŸekillerin yanı sıra çevresindeki insanların portrelerini yapıyor. 

Düzgün kesilmiÅŸ aÄŸaçların üzerini yakarak, yapacağı resimlerin genel hatlarını çizen Sefaattin Çavdar’ın daha sonra çizdiÄŸi yerleri yakarak tonlama yaparak fotoÄŸrafı andıran resimleri ise görenleri kendine hayran bırakıyor.

Çavdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bartın’ın Amasra ilçesinde çalıştığı dönemde çarşı merkezinde gezdiÄŸi sırada aÄŸaç yakma sanatını gördüğünü ve öğrenmeye baÅŸladığını söyledi.

Okul yıllarında resme karşı bir ilgisinin olduğunu ifade eden Çavdar, şöyle konuştu:

"Deneme yanılma yöntemiyle bu sanata başladım. Bunu ticari amaçlı değil hobi amaçlı yapıyorum. Zonguldak Belediyesinde zabıta komiseri olarak çalışıyorum. İşten eve geldiğimde kahvehane kültürüm olmadığı için bununla ilgileniyorum. Stres atıyorum. Eş ve dostlarımın fotoğraflarını büyük şekilde yakarak yapıyorum. Onlar da sevdiklerine hediye ediyorlar. Portre ve manzara resimlerinin yanı sıra tahta üzerine isimlerini yapıyorum. Emekli olduktan sonra bir sergi veya atölye açarak bu sanatı devam ettirmek istiyorum. Beni görenler bu işi yaptığıma inanamıyor. Bu sanat içten gelen bir şeydir."

Yaklaşık 27 yıldır ahÅŸap yakma sanatıyla uÄŸraÅŸtığını anlatan Sefaattin Çavdar, "Zonguldak’ta da 30 yıldır zabıta olarak görev yapıyorum. Ä°ki iÅŸi aynı anda yürütmek zor olmuyor. Ben bu sanatı ticari amaçlı yapmadığım için büyük bir zevk alıyorum. Stresli olduÄŸumda zamanımı buna ayırıyorum." dedi. 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo