Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞÇİYİ DÜŞÜNÜN !

İŞÇİYİ DÜŞÜNÜN !

GMİS seçimler öncesi karıştı. Şok iddialar.


Genel Maden İşçileri sendikası (GMÄ°S) Armutçuk Åžube BaÅŸkanı Temel EÅŸgün, 4 Ekim tarihinde yapılacak olan sendika seçimlerinde yeniden aday olurken, seçim öncesinde yaptığı açıklama da  ÅŸube üzerinde oyunlar  oynanmak istendiÄŸini iddia etti. 

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Åžubesi Genel Kurulu 4 Ekim Salı günü gerçekleÅŸtirilecek. 

Genel Maden İşçileri sendikası (GMÄ°S) Armutçuk Åžube BaÅŸkanı Temel EÅŸgün, Armutçuk seçimleri öncesinde sendikanın Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ä°sa Mutlu’nun seçimi kendi adayının kazanması için  oyunlar oynadığını ileri sürdü.

TEHDÄ°T EDÄ°LENLER VAR… 

Genel Maden İşçileri sendikası (GMÄ°S) Armutçuk Åžube BaÅŸkanı Temel EÅŸgün, Ä°sa Mutlu’nun sendikanın merkez seçimlerinde seçimi, koltuÄŸunu kaybetmemek adına Armutçuk için kendi adayını belirlediÄŸini ve bu adaya oy verilmesi için bazı yöneticilerden yardım istediÄŸi, seni müdür yapacağız diye vaatlerde bulunduÄŸu bu yöneticiler tarafından da bazı işçilerin baskıya maruz kaldığını tehdit edildiÄŸini iddia eden EÅŸgün, işçileri bölmek adına da Mutlu’nun hamleler yaptığını kaydetti.

Her dönemde tek sandıkta yapılan seçimlerin bu dönem 4 sandıkta yapılacağını ve madencinin etkilenmek istendiÄŸini ifade eden EÅŸgün “ 4 Ekim’de yapılacak olan taban delege seçimleri öncesi sırf Zonguldak’ta ki koltuÄŸunu koruyabilmek için Ä°sa Mutlu tarafından bir takım oyunlar oynanıyor. Böl parçala yönet taktiÄŸiyle sandıkları 3 farklı bölgeye bölerek özellikle üretimdeki arkadaÅŸların seçme haklarını elinden almaya çalışıyor. Yeraltında asıl iÅŸi üretmek olan çok deÄŸerli kömürcü kardeÅŸlerimizi 1. Ocak 1. Seçim bölgesi, 2. Ocak 2. Seçim bölgesi toplam 43 delege sayısı. DiÄŸer yeraltı servislerinde çalışan ve yerüstü servislerinde çalışan yaklaşık 530 kiÅŸiyi ve kendisini bu seçim bölgesine alarak 67 delege ile seçimi alma hesapları yapıyor. Bu sefer işçilerimizi bölmeyi baÅŸaramayacaksın. Bölgede bazı yöneticilere de onlar kendilerini biliyor işçileri yanlarına çağırarak Ä°sa Mutlu ekibine oy vereceksin gibi telkinlerde bulunurken, ön plana çıkanları dauyararak sesini kes gibi söylemlerle işçiler üzerinde baskı kurmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

KENDÄ°NÄ° DEĞİL MADENCÄ°YÄ° DÜŞÜN…

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel BaÅŸkan yardımcısı Ä°sa Mutlu’nun her dönem yola çıktıklarına yanlış yaptığını ifade eden Genel Maden İşçileri sendikası (GMÄ°S) Armutçuk Åžube BaÅŸkanı Temel EÅŸgün, madenciyi deÄŸil sürekli olarak kendi koltuÄŸunu düşündüğünü kaydetti.

EÅŸgün açıklamasında “Ä°sa Mutlu bugüne kadar yola çıktığı herkesi yolda bıraktı. Kendi menfaatlerini gözetmek için madenciyi deÄŸil kendisini düşündü. Bunu en iyi bilenlerin başında ben geliyorum. Asıl iÅŸi kömür üretmek olan bazı ÅŸeflerde Ä°sa Mutlu’nun ekibine oy vermezsen ÅŸu iÅŸin görülmez seni vardiyalara veririm gündüz yüzü göremezsin gibi tehditlerle işçiye baskı kuruyor işçilerimiz baskılarla karşı karşıya kalıyor. Daha düne kadar kurÅŸun sıktığı yapmadığı açıklama kalmayan dernek yöneticisi ile bir araya gelebiliyor. Zonguldak’ta ki koltuÄŸu kaybetme korkusuyla, Armutçuk ’ta ki sandıkları bölen aynı ÅŸahıs MTA’da ki 30 yıllık seçim geleneÄŸini de sırf bu yüzden deÄŸiÅŸtirerek oradaki kendine yakın olan ekibin kazanması için girmiÅŸ olduÄŸu çirkin oyunu maalesef üzülerek söylüyorum. "dedi.

EÅŸgün; Burası babanın çiftliÄŸi deÄŸil. Sende GMÄ°S’ ten üstün deÄŸilsin. Bu sendika adını tarihe altın harflerle yazdıran bir sendikadır.  Baskı yaparak işçinin hür iradesini elinden almaya hiçbir yöneticinin hiçbir ÅŸekilde gücü yetmeyecektir. Madenci psikolojik baskılara boyun eÄŸmez. Sandıkta gerekli cevabı verecektir. Herkes otursun yerine adam gibi iÅŸini yapsın. Madenci kimi seçeceÄŸini bilir. Gerekli hallerde yeraltında çalışan arkadaÅŸlarımızın ne hikmetse her seçim zamanı ocak sayıları düşürülüyor. Her seçim sizi sıfır koduna geçireceÄŸim diye söz veren Ä°sa Mutlu aynı oyunları tekrar sahneye koyuyor. TavÅŸanına kaç tazıya tut diyor. Ä°nsanların emekleriyle, ekmekleriyle oynamaya bunları seçim malzemesi yapmaya kimsenin hakkı yok” görüşlerine yer verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın4
gülücük2
kızgın1
hayran0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo