Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞÇİYE ZAM

İŞÇİYE ZAM

Ereğli Belediyesi 84 daimi işçiye % 32 zam yaptı, sosyal haklardaki artış ise % 150.


Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, Belediye Ä°ÅŸ Sendikası ile belediyede çalışan 84 daimi işçiyi ilgilendiren toplu sözleÅŸmeyi imzaladı. Her zaman emekten yana tavır aldığını belirten BaÅŸkan Posbıyık; “Daimi işçilerimize yüzde 32 zam yaptık. Sosyal haklarda da yüzde 150’e varan oranlarda artış saÄŸladık. Memur, işçi, ÅŸirket personeli tüm çalışanlarımıza en yüksek oranda zam yapıyoruz. Ailelerinizle, güle güle harcayın” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi ile Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi arasında belediyede çalışan 84 daimi işçiyi ilgilendiren 3 yıllık Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Belediye yemekhanesinde düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sendika temsilcileri ve çalışanlar katıldı. Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkan Vekili Recep Köksal, sözleşmenin anlaşmayla sonuçlanmasında desteği bulunan başta Belediye Başkanı Halil Posbıyık olmak üzere tüm görevlilere teşekkür etti.

-BAŞARI ÇALIŞANLARIMIZIN ÇABALARIYLA YAKALANIYOR-

Başkan Posbıyık, bugüne kadar hep emekten yana tavır aldığını belirterek, şunları söyledi:

“Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸme görüşmeleri her zaman olduÄŸu gibi bu yılda anlaÅŸma ile tamamlandı. Biz elimizden geldiÄŸi kadar memur, taÅŸeron, daimi işçilerde emekten yana davranıyoruz. Belediyemizin baÅŸarılı olması sadece bana, baÅŸkan yardımcılarına, meclis üyelerine, daire müdürlerine baÄŸlı deÄŸil siz çalışanlarımızın çabalarıyla bu baÅŸarıları yakalıyoruz. EreÄŸli halkını temsilen hepinize müteÅŸekkirim. Yaptığınız hayırlı hizmetlerden dolayı teÅŸekkür ediyorum.

Yaptığımız anlaÅŸma gereÄŸi birinci altı ayda çıplak yevmiyelerinize yüzde 32 zam, yemek ücretlerinize de 30 TL’den 65 TL’ye yükselterek yüzde 112 zam yaptık. DiÄŸer 6 aylıklarda ise enflasyonun yanında yüzde 2 refah payı ile artış saÄŸladık. Yine diÄŸer mali haklarınızda – giyim, eÄŸitim, izin harçlığı, ölüm ve afet yardımları vb- yüzde 50 ile yüzde 150 oranında artış saÄŸlandı.

Ayrıca ilk defa bu sene, kamu da memur statüsünde iş yapıp, kanun gereği gerçekleştirme görevlisi ve hesap verme zorunluluğu olan personelimize ek mali sorumluluk zammı yaptık.

Toplu sözleÅŸmeniz hayırlı, uÄŸurlu olsun. Allah saÄŸlık, sıhhat versin, Allah güle güle harcamak nasip etsin. Çoluk çocuÄŸunuzla, ailenizle birlikte saÄŸlık içerisinde baÅŸarılarınızın devamını diliyorum.”

BaÅŸkan Posbıyık daha sonra sözleÅŸmeyi imzaladı. Belediye Ä°ÅŸ Sendikası Zonguldak Åžube BaÅŸkan Vekili Recep Köksal da Åžube BaÅŸkanı Osman KarataÅŸ’ın selamlarını ileterek sözleÅŸmenin hayırlı olmasını diledi.

İŞÇİYE ZAM

Ereğli Belediyesi 84 daimi işçiye % 32 zam yaptı, sosyal haklardaki artış ise % 150.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo