Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞÇİYE % 32 EK ZAM !

İŞÇİYE % 32 EK ZAM !

Ereğli Belediyesi işçilere % 32 ek zam yaptı. Personel deprem bölgesine 100 bin TL nakit yardım yapacak.


Kdz. EreÄŸli Belediyesi Personel Limited Åžirketi ile Belediye – Ä°ÅŸ Sendikası arasında imzalanan ek protokol 800 işçiyi ilgilendiren ücret zammı imza töreni düzenlendi. Åžirkete yeni baÅŸlayan kıdem ve sorumluluk zammı olmayan, düz vasıfsız bir işçi için aylık net ücret Ocak ayından itibaren 11 bin 505 TL’ye çıktı.

Kdz. EreÄŸli Belediyesi Personel Limited Åžirketi ile Belediye – Ä°ÅŸ Sendikası arasında imzalanan ek protokol ücret zammı imza töreni düzenlendi. Tören öncesinde depremde yaÅŸamını yitiren vatandaÅŸlarımız için saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı okundu. Ardından yaÅŸanan deprem felaketi sonrası belediye ve EreÄŸli halkının iÅŸbirliÄŸi ile yapılan yardım ve arama- kurtarma çalışmalarını anlatan video gösterildi.

Ä°mza Törenine Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, eÅŸi Kadın Gücü Kooperatifi BaÅŸkanı Neriman Posbıyık, Belediye - Ä°ÅŸ Sendikası Zonguldak Åžube BaÅŸkanı Osman KarataÅŸ, meclis üyeleri, baÅŸkan yardımcıları, daire müdürleri ve işçiler katıldı.

BaÅŸkan Posbıyık imza töreninde yaptığı konuÅŸmasında ÅŸunları söyledi: Sıkıntılı günler geçiriyoruz. Büyük bir üzüntü içerisinde ama büyük birlik ve beraberlik içindeyiz. SözleÅŸmeyi 1 hafta önce bitirdik ama deprem olunca bekleme kararı aldık. Bugün işçilerimizi bir araya getirdik. 

EREĞLİ HALKI VE BELEDİYE GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI

Deprem hepimizi çok üzdü. Ancak; benim ekibim, meclis üyelerim, baÅŸkan yardımcılarım, çok deÄŸerli çalışma arkadaÅŸlarım sürekli olarak bizle beraber oldular. Karda, soÄŸukta, kışta çalışma yaptık. Bütün çalışma arkadaÅŸlarıma şükranlarımı sunuyorum. SaÄŸ olun, var olun. Aynı zamanda EreÄŸli halkından çok büyük bir samimiyet gördük. Bizim en büyük özelliÄŸimiz bu, EreÄŸli halkı köyleri, adeta yardımlarını yaÄŸdırdılar inanılmaz bir ÅŸey. Köylerden sürekli olarak yardım toplayıp buraya gönderdiler. Uzaktan Ä°stanbul’dan Okyanus firması battaniye üretti EreÄŸli belediyesine güvendi ve bize gönderdiler, biz buradan sevk ettik. Termal battaniyeler çok önemliydi. 17’ye yakın tır gönderdik, 4 minibüs gönderdik. Her malzeme orada nereye göndereceÄŸimizi biliyorduk, ihtiyaç sahibi olan yerlere nokta göndermesi yaptık.

GENÇLERİMİZİN GAYRETİ SON DERECE MUTLU ETTİ

Gençlerimiz, kızlarımız, benim çalışma arkadaşlarım, işçilerimiz gece gündüz çalıştık geç saatlere kadar. O gençlerin, kızlarımızın, erkeklerin aslanlar gibi çalışması beni son derece mutlu etti. Gençler hiç durmadı. Orta yaştan olsun, ileri yaşlar olsun hiç durmadılar.

HEPÄ°NÄ°ZDEN ALLAH RAZI OLSUN

EreÄŸli halkına, köylerdeki vatandaÅŸlarımıza, hemÅŸehrilerimize, işçilerimize, meclis üyelerimize bütün arkadaÅŸlarıma şükranlarımı sunuyorum. Tabi güven çok önemli bir mesele. Bütün vatandaÅŸlar EreÄŸli belediyesine malzeme vermek istedi çünkü güven tesis etmiÅŸiz, Allaha şükürler olsun. Biz o güvene layık olmaya çalıştık, olduÄŸumuzu da düşünüyorum.  Åžu anda AKM’de çalışmalar devam ediyor. Hepinizden Allah razı olsun. Birlik ve beraberliÄŸimizi, bu vatan için yapamayacağımız hiçbir ÅŸey olmadığını tüm dünyaya gösterdik bu depremde. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak yurttaşı olarak son derece mutluyum. EreÄŸli’deki benim çalışma arkadaÅŸlarım EreÄŸli’de yaÅŸayan iÅŸ insanları, esnafımız elinde imkanı az olanlar dahi yardım gönderebilmek için adeta yarıştılar. Ãœlkenin ayaÄŸa kalktığını gördüm. Bu insanların ne kadar demokrat, Cumhuriyetçi, Atatürkçü olduÄŸunu gördüm. Bunlar benim için çok önemli. Bunları görmek beni çok mutlu etti.

Yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin diyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

BÄ°ZÄ°M PATRONUMUZ EREÄžLÄ° HALKI

Belediyemiz Personel Limited ÅŸirketi ve Belediye Ä°ÅŸ Sendikası arasında 800 işçimizi ilgilendiren 1 Ocak 2023 itibarıyla uygulanacak olan ilave zam ek protokolü tamamlandı.  Bu bölgede sendikacıların da, yöneticilerin de söylediÄŸine göre en iyi sözleÅŸmeyi yaptık. Benim için emekçi alın teri son derece önemli. Yanımda çalışan işçisi, memuru, sözleÅŸmelisi , kim olursa olsun, ilk defa emekçi hakkını alması lazım. 8 saat emeÄŸini buraya veriyorsa hak ettiÄŸi parayı alması lazım. EmeÄŸini vermeyen insanla asla iÅŸim olmaz. Bunu hepiniz biliyorsunuz. EreÄŸli halkı bizim patronumuz. Benim patronum da EreÄŸli halkı. Onlar vergi veriyorlar, onların vergisiyle maaşımızı alıyoruz. Onlara her zaman iyi davranacaksınız. Biz de hizmet edeceÄŸiz. Patron EreÄŸli halkı. Bunu iyi ÅŸekilde yapıyorsunuz. Çalışmaya baÅŸladığım ilk günden itibaren hep emekçileri çalışanları ön planda tutmaya çalışırım. Sizden Allah razı olsun.

Son zamanlarda alım güçleri düştü, belediyelerde zorda. Bir ÅŸeyler vermek önemli deÄŸil, uygulamayı yapmak önemli. Al size ikramiye veriyorum, ikramiye zamanı geliyor, ödeyemiyorsun, ne kıymeti var. 25 yıllık baÅŸkanlık hayatımda ne ikramiye, ne maaÅŸ, ne vergi borcu, ne SSK borcu. Türkiye’de ender belediyelerden biriyiz. Son zamanlarda gelirlerimiz belediye olarak azaldı. Su parasını, emlak vergisini ödeyemeyenler çoÄŸaldı. Belediye iÅŸleri de zorlaÅŸtı. Mali disiplini asla elimden bırakmam, ona göre çok uzun çalışmalar yaptık.

EK SÖZLEŞME İMZALANDI

Toplu sözleÅŸmeye ek olarak işçimizin alım gücü azaldığı için, biz yapılan iyileÅŸtirmelerle yevmiyelerine yüzde 32 zam, sosyal haklarınıza da zam yapma kaydıyla. Åžirkete yeni baÅŸlayan kıdem ve sorumluluk zammı olmayan, düz vasıfsız bir işçi için aylık net ücret Ocak ayından itibaren 11 bin 505 TL’ye çıkarılmıştır.  Mühendis kadrosunda çalışan ÅŸirket çalışanlarımızın ücretlerinde de iyileÅŸtirme yaptık.  Kıdem ve sorumluluk zammıyla büyük bir çoÄŸunluÄŸun maaşı ise ortalama 12 bin 47 TL düzeyine çıkarıldı. Hayırlı uÄŸurlu olsun. Ailelerinizle beraber güle güle harcamayı nasip etsin.

BELEDİYE İŞÇİSİNDEN DEPREMZEDELERE 100 BİN TL

Sendika temsilcisi arkadaÅŸlarımızdan aldığım bilgiye göre; işçilerimiz bölgede yine bir ilke imza atarak deprem bölgesine 100 bin TL nakit yardımda bulunacak.  Tüm işçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bölgeye giden ve deprem çalışmalarına katılan personelimizi de yasal olan en üst düzeyde teÅŸvik primi ile ödüllendireceÄŸiz.

SENDÄ°KA BAÅžKANINDAN TEÅžEKKÃœR

Belediye - Ä°ÅŸ Sendikası Zonguldak Åžube BaÅŸkanı Osman KarataÅŸ ise yaptığı konuÅŸmasında ÅŸunları söyledi: DeÄŸerli arkadaÅŸlar çok zor zamanlardan geçtik. Biz bu toplantıyı baÅŸkanımla daha önce planlamıştık ancak gelin görün ki ÅŸartlar bizi buralara kadar getirdi.

Ben öncelikle Kdz.Ereğli Belediyesi başta olmak üzere, Kdz.Ereğli halkına, bu dayanışmaya gösterdiği hassasiyet ile ilgili olarak hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Tüm üyelerimizden de bu anlamda duyarlılığı da bekliyorum.

Ben sayın belediye başkanımın talimatıyla bölgeye giden ve kurtarma çalışmalarında enkaz kaldırma, arama kurtarma ve lojistik destek anlamında katkı sunan tüm belediye personeline, öncelikle onlar için bir alkış istiyorum. Tüm arkadaşlarımızın emeklerine yüreklerine sağlık.

İşçilerin ücretleri ile enflasyonun karşısında ÅŸeker gibi eriyen zamlar var. Belediye BaÅŸkanımız düzenleme taleplerimizi kabul etti. 

Ben sözlerimi şöyle tamamlıyorum; Sayın Başkanım, depreme ve oradaki kurtarma çalışmalarına verdiğiniz destek, bizim sizden talebimize verdiğiniz destekten dolayı, tüm belediye işçisi arkadaşlarım adına, bu ilave zammın hazırlanmasındaki desteklerinden dolayı tüm idari kadroya, sendikamızın tüm temsilcilerine hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İŞÇİYE % 32 EK ZAM !

Ereğli Belediyesi işçilere % 32 ek zam yaptı. Personel deprem bölgesine 100 bin TL nakit yardım yapacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo