Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞÇİLER TAHLİYE EDİLİYOR!..

İŞÇİLER TAHLİYE EDİLİYOR!..

Zonguldak’taki maden ocaklarında çalışan işçiler, elektrik kesintisi nedeniyle olumsuz bir durum yaşanmaması için tahliye ediliyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar maden ocaklarında elektrik kesintisinden dolayı herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Müesseselerin yöneticilerinin en kötü senaryoya göre davrandığını belirten İnan, "Herhangi bir sıkıntı görürsek tahliye işlemlerine devam edeceğiz. Şu anda vardiya arası olduğu için işçilerimiz ocaklardan çıkartılıyor" ifadesini kullandı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise TTK’da yer altındaki işlerin birçoğunun elektrikle yapıldığını anlattı.

Kuyuların da elektrikle çalıştırıldığını dile getiren Alabaş, "Tahliye havalandırma olan yerler var. Bu tahliye havalandırmalar da elektrikle çalışıyor. Şu an tehlike arz etmese de yer altından çıkış, yürüyerek ve kurtarma kafesleriyle yapılacağı için işçileri riske atmamak adına yer altındaki arkadaşlarımız, müessese müdürlüklerinin vasıtasıyla tahliye edilmeye başlandı" diye konuştu.

Kurtarma kafeslerinden beşer kişilik gruplar halinde işçilerin yer üstüne çıkartıldığı ve tüm işletmelerde tahliye işlemlerine başladığı öğrenildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo