13 o C Kdz. Ereğli

İşçi Kontenjanları Açıklandı!.

Gündem 7 yıl 2 ay 5 gün 1 saat 55 dakika önce 1503

Haberi Paylaşın

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İŞKUR’un Belediyelere tahsis ettiği işçi politikasını eleştirdi.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin,İŞKUR bünyesinde CHP’li belediyelerde çalışan kişi sayısının az, iktidar partisi bünyesinde olan belediyelerde çalışan kişilerin aşırı fazla olmasından dolayı İŞKUR’un tutumuna anlam veremediğini belirterek, İş Kur tarafından kendisine teklif edilen 5 İşçi sayının azlığı sebebiyle kabul etmediğini söyledi.Alaplı’nın çeyreği kadar olan Ormanlı’ ya 30 İşçi, Alaplı’ya 5 işçi öneren İŞKUR’un bu önerisini kabul etmediklerini belirten Tekin şunları söyledi: “Kriterler nasıl tespit edildi bilemiyoruz. Bu belediyeler aynı. Nüfus aynı, büyük bir haksızlıktır. Belediyemizde ayrılacak olan personelimizin yaptığı işi en iyi şekilde karşılayacak sayıda personelimiz mevcut olmasına rağmen bizim itirazımız yapılan ayrımcılığadır. Bu yapılanlar belediyemize yapılmamaktadır, ilçemize ve Alaplı halkına yapılmaktadır. Seçimlerden bu yana haksız olarak bir personel dahi çıkarmadık. Belediyemizde çalışan hiçbir personelimize siyasi görüşünden dolayı bir ayrımcılık yapmadık.Bu yapılanlar Alaplı halkına yapılmış bir ayrımcılık olduğunu düşünüyorum" dedi.
İşte Zonguldak’a verilen İlçelere kontenjan sırası: Alaplı:5 Ereğli:70, Devrek:50, Gökçebey: 45, Kozlu: 60, Saltukova: 35, Gelik: 35, Filyos: 30, Elvanpazarcık: 30, Ormanlı: 30, Nebioğlu: 25, Beycuma: 20, Çaydeğirmeni: 20, Bakacakkadı: 15
Bu listeye göre Ormanlı Beldesi Alaplı’nın 1/5 iken, nüfusu ve çalışma alanları Yüzde yüz fazla olan Alaplı’ya 5 işçi verilmesi hiç kuşkusuz altında siyasi bir neden olduğu inancının arttığına değinen Tekin, konunun takipçisi olacağım dedi.

(Haber Merkezi )

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 4 saat 13 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 19 saat 25 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 2 saat 26 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 23 saat 30 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 23 saat 4 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 20 saat 43 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 17 saat 19 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 3 saat 47 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 21 saat 54 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 1 saat 20 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI