Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İşçi Kontenjanları Açıklandı!.

İşçi Kontenjanları Açıklandı!.

Alaplı Belediye BaÅŸkanı Nuri Tekin, Ä°ÅžKUR’un Belediyelere tahsis ettiÄŸi işçi politikasını eleÅŸtirdi.
Alaplı Belediye BaÅŸkanı Nuri Tekin,Ä°ÅžKUR bünyesinde CHP’li belediyelerde çalışan kiÅŸi sayısının az, iktidar partisi bünyesinde olan belediyelerde çalışan kiÅŸilerin aşırı fazla olmasından dolayı Ä°ÅžKUR’un tutumuna anlam veremediÄŸini belirterek, Ä°ÅŸ Kur tarafından kendisine teklif edilen 5 İşçi sayının azlığı sebebiyle kabul etmediÄŸini söyledi.Alaplı’nın çeyreÄŸi kadar olan Ormanlı’ ya 30 İşçi, Alaplı’ya 5 işçi öneren Ä°ÅžKUR’un bu önerisini kabul etmediklerini belirten Tekin ÅŸunları söyledi: “Kriterler nasıl tespit edildi bilemiyoruz. Bu belediyeler aynı. Nüfus aynı, büyük bir haksızlıktır. Belediyemizde ayrılacak olan personelimizin yaptığı iÅŸi en iyi ÅŸekilde karşılayacak sayıda personelimiz mevcut olmasına raÄŸmen bizim itirazımız yapılan ayrımcılığadır. Bu yapılanlar belediyemize yapılmamaktadır, ilçemize ve Alaplı halkına yapılmaktadır. Seçimlerden bu yana haksız olarak bir personel dahi çıkarmadık. Belediyemizde çalışan hiçbir personelimize siyasi görüşünden dolayı bir ayrımcılık yapmadık.Bu yapılanlar Alaplı halkına yapılmış bir ayrımcılık olduÄŸunu düşünüyorum" dedi.
Ä°ÅŸte Zonguldak’a verilen Ä°lçelere kontenjan sırası: Alaplı:5 EreÄŸli:70, Devrek:50, Gökçebey: 45, Kozlu: 60, Saltukova: 35, Gelik: 35, Filyos: 30, Elvanpazarcık: 30, Ormanlı: 30, NebioÄŸlu: 25, Beycuma: 20, ÇaydeÄŸirmeni: 20, Bakacakkadı: 15
Bu listeye göre Ormanlı Beldesi Alaplı’nın 1/5 iken, nüfusu ve çalışma alanları Yüzde yüz fazla olan Alaplı’ya 5 işçi verilmesi hiç kuÅŸkusuz altında siyasi bir neden olduÄŸu inancının arttığına deÄŸinen Tekin, konunun takipçisi olacağım dedi.

(Haber Merkezi )

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo