Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞÇİ ALIMI İÇİN?

İŞÇİ ALIMI İÇİN?

Zonguldak’ta, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) BaÅŸkanı Ahmet Demirci, 24-08 vardiyasında iÅŸten çıkan ve 08-16 vardiyasına gelen madencileri ziyaret etti. Demirci, 1 No’lu Kuyu başında yaptığı konuÅŸmada, TTK işçi açıkları ve üretimin düşmesi hakkında deÄŸerlendirmelerde bulundu, işçilere, 26. Dönem Toplu Ä°ÅŸ sözleÅŸmesi hakkında bilgi verdi.

Demirci konuşmasında şöyle dedi.

“2006’dan bugüne her sözleÅŸme döneminde ve gerek genel seçimler, gerekse mahalli seçimlerde gündeme getirdiÄŸimiz, gruplu işçilerin daimiye geçirilmesi talebimiz kabul edildi.Böylesi önemli bir sorunu çözmek bize kısmet oldu. Mücadele eden arkadaÅŸlarımızdan ve katkı verenlerden Allah razı olsun. DiÄŸer önemli bir sorunumuz olan iki asgari ücret konusu da aynı dönemde çözüme kavuÅŸtu.Sendikamızın talebi doÄŸrultusunda olan yerel mahkeme kararı uygulamaya konuldu.

TTK yönetimi, üst mahkemenin, Yargıtay’ın kararını beklemeden taban ücretimizi iki asgari ücret düzeyine çıkardı. Böylece 12 Eylül 2014 tarihinden bu yana bekleyen bu kararın hayata geçirilmesi de bize kısmet oldu.

Bana, yönetim kurulundaki arkadaşlarıma ve şubeci arkadaşlarımıza sık sık sorduğunuz iki asgari ücret uygulanması kararından kaynaklanan farklarımızın ne zaman ödeneceği konusunda net bir tarih veremiyoruz.

Çünkü TTK Genel Müdürlüğü bu konuda Yargıtay’ın kesin kararını beklemek istiyor. 2015 yılında satılabilir üretimin 1 milyon tonun altına düşmesi bekleniyor. Tarihimizin en az sayıda işçisiyle en düşük üretimini yapıyoruz.

Siyasi belirsizlikler işçi alınması yönündeki çalışmalarımızı da kesintiye uğrattı. Şimdi yeni bir Bakanımız ve yeni Zonguldak Milletvekillerimiz var. En kısa sürede işçi alınması için çalışmalarımız sürüyor.

GeçtiÄŸimiz hafta Türk-Ä°ÅŸ’in 22’nci OlaÄŸan Genel Kurulu’na katıldık. Bu sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi orada da dile getirdik. Sayın BaÅŸbakanımız ile kısa bir süre görüşme imkanımız oldu. BaÅŸbakanımız Sayın Ahmet DavutoÄŸlu’nu Zonguldak’a, maden işçilerinin çalışma ÅŸartlarını yerinde görmeye davet ettik.”

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo