Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞ KAZASIYLA İLGİLİ DAVA DEVAM EDİYOR

Ä°Åž KAZASIYLA Ä°LGÄ°LÄ° DAVA DEVAM EDÄ°YOR

Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında, 7 Ocak 2013’te metan gazı püskürmesi sonucu 8 kiÅŸinin öldüğü, 8 kiÅŸinin gazdan etkilendiÄŸi iÅŸ kazasıyla ilgili 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruÅŸmaya, tutuksuz yargılanan 10 sanıktan 7’isi, kazada gazdan etkilenen 8 işçi, maÄŸdur aileleri ve avukatları katıldı. 

Duruşmaya katılan sanıklar, suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, savunmalarını yazılı olarak sunacaklarını bildirdi.

Sanık avukatları, yeni bilirkişi raporu talep etti.

Tanık ve mağdur yakınlarını dinleyen mahkeme heyeti, bazı sanık ve tanıkların dinlenemediği gerekçesiyle yeni bilirkişi raporu talebini reddederek duruşmayı erteledi.

- Ailelerin tepkisi

DuruÅŸma çıkışında, iÅŸ kazasında hayatını kaybeden iki çocuk babası Ahmet Åžeker’in (30) annesi Havva Åžeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı sanık ve tanıkların olayla ilgili verdikleri ifadelerini deÄŸiÅŸtirdiÄŸini öne sürerek, "Ä°fadeler birbirini tutmuyor. ÇeliÅŸkili ifadeler veriyorlar" dedi. 

İşçilerden Satılmış Arslan’ın babası Rıza Arslan ise mahkemede herkesin ifadelerini deÄŸiÅŸtirdiÄŸini iddia ederek, "Yetkili amirlerden sonuna kadar davacıyım, yüksek mahkemeye kadar gideceÄŸim. Söz konusu firma ifadeleri deÄŸiÅŸtirtmeye çalışmış. Herkes kendini savunmak için yalanlar söylüyor. Ölen maden işçilerin arkadaÅŸları hep ifadelerini deÄŸiÅŸtirdi" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Aynı kazada hayatını kaybeden Muharrem Yapıcı’nın annesi Necmiye Yapıcı da, adaletin yerini bulmasını istediklerini vurgulayarak, "Devletimiz bizim arkamızda olsun. Bir oÄŸlum vardı elimden çıkıp gitti" ifadesini kullandı. 

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğüne baÄŸlı maden ocağında, 7 Ocak 2013’te özel firmanın galeri açma iÅŸini yürüttüğü eksi 630 kodunda metan püskürmesi sonucu yaÅŸamını yitiren 5 işçinin cesedine ulaşılmış, göçük altında kalan 3 madenciden 2’sinin cesedi 11 Ocak’ta, diÄŸerininki ise 12 Ocak’ta çıkarılmıştı. Zonguldak Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 10 sanık hakkında "taksirle birden çok kiÅŸinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmiÅŸti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo