Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

IRAK’TA KAÇIRILAN İŞÇİLER...

IRAK’TA KAÇIRILAN İŞÇİLER...

Irak’ın baÅŸkenti BaÄŸdat’ta serbest bırakılan 16 Türk işçi arasında yer alan Recep Tekin ve Tahsin Cömert’in, Zonguldak’ın Alaplı ilçesindeki yakınları, mutlu haberi almanın sevincini yaşıyor.  

Aydınyayla köyünde ikamet eden işçilerden Recep Tekin’in eÅŸi Hakibar Tekin,  gazetecilere yaptığı açıklamada, eÅŸinin hem oÄŸlunun düğün masraflarını karşılamak hem de borçlarını kapatmak için 6 ay önce Irak’a çalışmaya gittiÄŸini söyledi.

EÅŸiyle en son kaçırılmadan 1 hafta önce telefonla görüştüğünü anlatan Tekin, "Kaçırıldı haberini alınca korku ve endiÅŸemizi anlatamam.  28 gün sonra büyük sevinç yaşıyorum. Bayramı kutlayamadım ama en büyük bayram eÅŸimin kurtulması oldu. CumhurbaÅŸkanımıza, BaÅŸbakanımıza ve devletimize çok teÅŸekkür ediyorum. OÄŸlum, eÅŸimi Ankara’ya karşılamaya gitti. Ailece çok mutluyuz" diye konuÅŸtu.

İşçinin yakınları ve komÅŸuları, Hakibar Tekin’i ziyaret ederek geçmiÅŸ olsun dileklerini ilettiler. 

Musabeyli köyünde yaÅŸayan Tahsin Cömert’in annesi Nazikar Cömert’in ise mutlu haberi almasının ardından sabah saatlerinde Ankara’ya gittiÄŸi öğrenildi.

BaÄŸdat’ın Sadr bölgesinde 2 Eylül’de bir Türk müteahhitlik firmasına baÄŸlı çalışan 18 Türk, kimliÄŸi belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından alıkonulmuÅŸ, iki işçi daha önce serbest bırakılmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo