Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İnternetten araba satacak olanlar dikkat

Ä°nternetten araba satacak olanlar dikkat

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Düzce Ä°l Emniyet Müdürlüğü Siper Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri, internet yoluyla araç alıp satacak vatandaÅŸları uyardı. Dolandırıcıların eline düşmemek için 'kaparo göndermeyin, araç plaka ve ÅŸase numarasını vermeyin' denildi. 
Araç alacak ve satacak vatandaÅŸların ilk baÅŸvurdukları yöntem internet siteleri oluyor. Araba alacak ve satacakların dolandırıcılara eline düşmemesi için Düzce Ä°l Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğünde görevli polis Memuru Tuncay KarakaÅŸ, vatandaÅŸları dikkat etmeleri konusunda uyardı. 
Polis memuru Tuncay Karakaş, araç alacakların internette gördükleri araçlara hiçbir şekilde kaparo yatırmaması gerektiğine belirterek, "Araba alım, satım işlemleri artık internet üzerinden gerçekleşiyor ve bu işi yapan birkaç site bulunmaktadır.
Bu sitelerden araba alım, satımı yaparken karşı taraf kaparo isteyebiliyor. Ancak kaparo göndermek sıkıntılara neden olmaktadır. Bu ÅŸekilde çok sıkıntılarla karşılaÅŸtık. VatandaÅŸ araba almak için karşı tarafa kaparo gönderiyor. Ancak gittiÄŸinde arabayı da göremiyor, arabayı satacak vatandaşı da bulamıyor. Örnek verecek olursak önce ki yıllarda iki vatandaÅŸ geldi, kaparosunu göndermiÅŸ. Arabayı almaya gittiÄŸinde ne vatandaÅŸ var, ne aradığı numaraya ulaÅŸabiliyor. Aradığında bulamadı. Bu ÅŸekilde dolandırıcılık çok fazla olmaktadır. Araba almak istediÄŸinizde kimseye kaparo adı altında para göndermeyin” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 
"Aracınızı satarken plakanızı kapatın” 
KarakaÅŸ, vatandaÅŸların internet sitelerinde ilana koydukları araçlarında dikkat etmeleri gerekenlerle ile ilgili olarak, "Arabanızı ilana koyuyorsunuz, sizin aracınızı almak isteyen bir kiÅŸi diyor ki arabanızın ruhsatını gönderir misiniz? Alacağı için size güvenmek istiyor olabilir. Ancak bu ruhsatı gönderiyorsunuz. Bu kiÅŸi art niyetli ise sizin araba alım, satım sitesinde ilana koyduÄŸunuz aracın fotoÄŸraflarını alarak, sizin attığınız ruhsatla yeni bir ilan verip, baÅŸka vatandaÅŸları maÄŸdur etmeye çalışmaktadır. Buna benzer olaylarla karşılaÅŸtık. VatandaÅŸların ruhsatını ele geçirip, siteye koyduÄŸu fotoÄŸrafları kopyalayıp sanki kendi aracıymış gibi piyasa deÄŸerinden çok daha aÅŸağı fiyata verip birçok vatandaşı dolandıranlar oldu. Araç satıcılarının ÅŸase numaraları ile plakalarını kapatması onların yararına olur. Böylelikle maÄŸdur olmazlar” dedi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo