Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İNTERNET, ÇOCUK BAKICISI DEĞİL!..

İNTERNET, ÇOCUK BAKICISI DEĞİL!..

Çocuğun fazla internet kullanmasının sosyalleşme açısından sorun yaratığını vurgulayan Psikolog Osman Baş, anne-babaların yaptığı yanlışlara değindi, "İnternet, çocuk bakıcısı değildir. Çocuk, anne-baba, kardeş ve arkadaşlarıyla daha çok vakit geçirmelidir."

Esenler Belediyesi Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğünün düzenlediÄŸi "Aileler İçin DoÄŸru Sosyal Medya Kullanımı" konulu seminerde son dönemde insan iliÅŸkilerini olumsuz yönde etkileyen sosyal medyayı doÄŸru kullanma yöntemleri anlatıldı. Dr. Kadir TopbaÅŸ Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen seminerde Psikolog Osman BaÅŸ, dinleyicilere çeÅŸitli tavsiyelerde bulundu.

İNTERNETTE NE KADAR VAKİT GEÇİRMELİ?

Son yıllarda artan internet ve sosyal medya kullanımının çocuklar ve özellikle gençlerde bazı olumsuz sonuçları olduğunu söyleyen Psikolog Osman Baş, "İnternette çok fazla vakit geçirmek çocuğun işlevselliğini bozabilir. Bir gencin ne kadar süre internet başında olması ile ilgili sürede önemli olan işlevselliğinin bozulmamasıdır. Yani çocuğun ailesi, okulu ve arkadaşlarıyla ilişkisi bozulmadıysa internet başında geçirdiği sürenin önemi kalmaz" dedi.

 

"ÇOCUĞA SİZ BAKIN, İNTERNET DEĞİL"

Çocuğun internet kullanımı konusunda anne ve babaların yaptığı yanlışlara değinen Osman Baş, "İnternet, çocuk bakıcısı değildir. Çocuğu bilgisayar başında oturtup ya da eline telefon verip vakit geçirmesini sağlamak yanlış bir davranıştır. Çocuk, anne-babası, kardeş ve arkadaşlarıyla daha çok vakit geçirmelidir. Bu, daha doğru bir sosyalleşmedir" diye konuştu.

ÇOCUKLARINIZ İÇİN BU ÖNLEMLERİ ALIN

Psikolog Baş, doğru internet kullanımı ile ilgili "Çocuğa alternatif oluşturun. Ona zevk alabileceği spor, hobi veya sohbet aktiviteleri sağlayın. Yemek veya çay saatlerinde bilgisayar başına servis yapmayın. Bilgisayara internet filtresi ekleyin. Çocuklar için kullanışlı oyun siteleri araştırın, diğer ebeveynlere sorun" tavsiyelerinde bulundu.

 

ntv

 
 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo