Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞİFRE TUZAĞI!.

ŞİFRE TUZAĞI!.

Apple ile Android platformları için yayınlanan ve Instagram hesaplarının kimler tarafından görüntülendiÄŸini gösteren bazı uygulamaların, kullanıcı adı ve ÅŸifrelerinin ele geçirilmesine yönelik olduÄŸu uyarısı yapıldı.

Siber güvenlik uzmanı Alper Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir kişi tarafından geliştirilen ve Apple ile Android platformları için yayınlanmış bazı uygulamaların, zararlı yazılım içerdiğinin tespit edildiğini söyledi.

iOS için “Who Cares With Me - InstaDetector” ve Android için “Who Viewed Me on Instagram” adıyla yayınlanan uygulamaların, Instagram hesaplarının kimler tarafından görüntülendiÄŸini gösterdiÄŸini ifade eden BaÅŸaran, ÅŸu bilgileri verdi:

"Bu uygulamalar yakından incelediÄŸinde, asıl amacın kurbanın Instagram kullanıcı adı ve parola bilgilerini çalmak olduÄŸunu ortaya çıkmıştır. Komuta sunucusuna yüklendiÄŸi telefondaki Instagram hesabına ait bilgileri gönderen uygulama bunu geliÅŸmiÅŸ bir ÅŸifreleme yöntemiyle yaptığı için bu iÅŸlev hemen dikkat çekmemektedir. Saldırganlar ele geçirdikleri bu bilgilerle kurbanların hesaplarını reklam, uygunsuz ve istenmeyen içerik yayınlamak için kullanıyorlar. Zararlı yazılımın bir Türk tarafından yazılmış olmasının ötesinde hem Android hem de çok daha sıkı olan Apple’ın uygulama denetleme süreçlerini atlatabilmesi de dikkati çekicidir. ’Instadetector’ veya ’Instacare’ adlı uygulamalardan birisi telefonunuzda varsa derhal kaldırın ve Instagram parolanızı deÄŸiÅŸtirin."

AA

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo