12 o C Kdz. Ereğli

İNSANLARDAN YİYECEK İSTEYEN HAYVANLAR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Çevre ve Yaşam 5 yıl 2 ay 4 gün 6 saat 19 dakika önce 1291

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki esnaf lokantasına her gün 3 öğün aynı saatlerde gelen köpek, kedi ve bir kuş, lokantanın çalışanlarınca besleniyor. Öyle ki sokak hayvanları için ayrı mönüler bile oluşturulmuş.
Ülke gündeminden bir türlü düşmeyen ‘hayvanlara işkence’ haberleri yanı sıra, iyi insanların olduğu görülen Karadeniz Ereğli’de, ‘dilsiz kullar’ ile insanlar arasında geçen renkli diyaloglara yenisi eklendi.

KÖPEĞİN MÖNÜSÜ AYRI
Sobacılar Çarşısı’ndaki Şahinler Lokantası’nda çalışan servis personelinden Canan Çoban, yaptığı ile adeta insanlık dersi verdi. Adını ‘Barış’ koyduğu sokak köpeği, günün belli saatlerinde lokantanın dışına gelerek yiyecek istiyor. Canan Çoban ise onu gördüğünde işini bırakıyor en sevdiği yiyecekler ile besliyor. Barış’ın sabah çorba-ekmek, öğle tavuk-pilav akşam ise et yemeklerinden yediğini anlatan Çoban, Barış yemek yerken onu tıptı çocukmuş gibi seviyor.
YEMEK KONUSUNDA SEÇİCİ OLAN KEDİYE DE FORMÜL BULUNMUŞ!
Lokantanın diğer beslediği havyan ise adı ‘Savaş’ konulan bir kedi. Savaş’ta tıpkı Barış gibi 3 vakit geldiği Şahinler’de öğününü alıyor. Yiyecek konusunda biraz seçici olan Savaş’ın mönüsü de buna göre ayarlanmış. Sevimli kediye döner ve köfte yediriliyor.
YABANİ SERÇEYİ EVCİLLEŞTİRMİŞLER
Görüntülenemese de lokanta çalışanlarını ailesi gibi benimseyen bir de serçe kuşu olduğu öğrenildi. Yabani oluşu ile bilinen serçenin adeta evcilleştiği, lokanta çalışanlarının eline konarak ekmek kırıntılarını yediği belirtildi.
YANLIZCA ONLAR DEĞİL! BİZİMDE BİR MARTIMIZ VAR..!
Öte yandan, Ereğli FM çalışanları da, her gün aynı saatte camın kenarına konan, kendisi ile ilgilenilmeyince gagası ile camı tıklayan martıyı besliyor. Onu her görgünde, “işte geldi bizim ki” diyerek beslenmesi görevini üstlenen radyo yayıncılarımızdan Gülçin Acaroğlu Demir, mutfakta onun için hazır tuttuğu ekmek, simit ve kimi zamansa peynir ile ‘Şapşik’ dediği martıyı besliyor. Şapşik, yaklaşık 6 aydır her gün birbirine yakın saatlerde gelerek nasipleniyor.

İNSANLARDAN YİYECEK İSTEYEN HAYVANLAR

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 13 saat 11 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 4 saat 23 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 8 saat 28 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
1 gün 11 saat 24 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 8 saat 2 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 5 saat 41 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 2 saat 17 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 12 saat 45 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 6 saat 52 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 6 saat 33 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !