Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“İNSAN MISIN?” DİYE SORMAK GELİYOR İÇTEN AMA..!

“İNSAN MISIN?” DİYE SORMAK GELİYOR İÇTEN AMA..!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Özel Haber/Şafak Negüzel

Karadeniz Ereğli’de, yavru sokak köpeklerine otomobili ile çarptıktan sonra olay yerinden kaçan sürücüye sosyal medya üzerinden mesaj yollayan Veteriner Hakan Türkoğlu, duygulandırdı.
İlçede hayvan sağlığı üzerine hizmet veren Hakan Türkoğlu, gece yarısı aldığı çağrı ile harekete geçtiğini, kardeş olduğunu sandığını 3 köpeğe otomobil çarptığını söyledi. Yavrulardan birinin olay yerinde öldüğünü, ağır yaralı diğer ikisini ise kendisine ait kliniğe götürdüğünü anlatan Türkoğlu, sosyal medya sayfasında şunları artardı:  
“MANZARA TAM ANLAMIYLA FACİAYDI”
“Sıcacık yatağıma yatmış, tam uyumak üzereydim. Telefonum çaldı ve arayan kişi Semih beydi. Gülüç mevkisinde, ışıklarda trafik kazası olduğunu ve yaralı köpeklerin olduğunu söyledi. Hemen atladım arabaya ve olay yerine intikal ettim. Gördüğüm manzara tam anlamıyla faciaydı. Yolun çesitli bölgerine dağılmış 3 küçük yavru (muhtemelen kardeşler) perişan haldeydi. Hepsi hareketsiz yatıyordu... 1i ben gittiğimde malesef ölmüştü.. 2 sine hemen acil müdahelesini yapıp kliniğe getirdim. Yatışlarnı yaptım... İnşallah sizlerin duası ile 2 can hayata tutunacak, ilerleyen günlerde ameliyatlarını olacaklar ve hayata kaldıkları yerden devam edecekler...
“BİR CANA ÇARPIP GİTMEK”
Neyse sizlere asıl söylemek istediğim aslında şu; Ben olay yerine intikal ettiğimde olay yerinde; yavruların birinin başından diğerinin başına koşan semih bey, yavruların üzerinden araba geçmesini engellemek için polis ekipleri ve duyarlı vatandaşlar vardı. Ama yavrulara çarpan araç sahibi orada değildi...
Bu bir kaza... evet olabilir hepimiz kaza yapabiliriz, hepimiz hata yapabiliriz. Belki araç sürücüsü hatasız bile... Ama bir cana çarpıp gitmek bizim toplumumuza yakışmaz.. biz bu kadar merhametsiz bir toplum değiliz. Bu paylaşımı bu konuda farkındalık oluşturmak için yazıyorum. Çoğumuz her gün saatlerce direksiyon başındayız. Ve hepimiz hatalı yada hatasız kazalara adayız. Lütfen ve lütfen meydana gelen kaza sonucunda Canlara duyarsız kalıp aracımıza binip gitmeyelim. Bizlerin ne kadar yaşama hakkı varsa onlarında en az o kadar yaşamak hakkı.”
KÖPEKLERİN SON DURUMU
Veteriner Hakan Türkoğlu, kendisine telefonla ulaşan Ereğli FM’e açıklamasında, köpeklerden birinin durumunun ağır olduğunu belirterek şunları söyledi:  
“Canların iç kanamaları vardı. Öncelikli olarak açık yara tedavilerini yaptık. Derilerinde yırtılan yerler vardı, diktik. Sarı olanın hayati tehlikesi sürüyor. Diğeri, vücudundaki kırıklardan ötürü birkaç operasyon daha geçirecek. Tüm imkanlarımız ile onları hayatta tutmaya çalışıyoruz. İnşallah iyileştiklerinde, onları hak eden bir aileye evlat edindireceğiz.”  

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

üzgün4
kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo