hafif yağmur 12 o C Kdz. Ereğli

İNŞAATLARDA BABASINA YARDIMCI OLUYOR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

İNŞAATLARDA BABASINA YARDIMCI OLUYOR

Kadın 6 yıl 5 ay 17 gün 14 saat 47 dakika önce 1145

Haberi Paylaşın

Karabük’ün Yenice ilçesinde babasına inşaat işlerinden yardım eden 18 yaşındaki kız, mesleki başarıları ile hem görenleri şaşırtıyor hem de mesleğin ise cinsiyeti olmaz dedirtiyor.

Edinilen bilgiye göre, Açık Öğretim Lisesi okuyan 18 yaşındaki Aybüke Dilşat Çataklı, Zonguldak’ın Devrek ilçesinden Yenice’ye babasıyla gelerek erkek işi olarak bilinen inşaatta klima balkonu yapımında çalışarak aile geçimine destek veriyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Girişimcilik Belgesi alan Çataklı, 13 yaşından itibaren inşaatlarda klima balkonu, kalorifer, kaynak yapımında çalışarak adeta mesleklerde cinsiyet ayrımı olmaz dedirtti.
“Sadece erkeklerin yapabileceği iş değil”
Liseyi dışarıdan okuduğunu ve yaklaşık 5 yıldır inşaat işi ile ilgilendiğini belirten 18 yaşındaki Aybüke Dilşah Çataklı, “Burada iskele kuruyoruz, klima balkonu, kalorifer, kaynak hepsini yapıyorum . Zorlanmıyorum, ayrıca bu iş sadece erkeklerin yapabileceği iş değil, bayanlar da yapabilir. Ben yaparken hiç zorlanmıyorum. Evine ekmek getirmek isteyen her bayan yapabilir. İskele kurarken üzerimizde emniyet kemerimizin, emniyet ipimizin ve baretimizin olması gerekiyor. Güvenlik önemli” dedi.
İnşaatlarda çalışmak için KOSGEB girişimcilik belgesini aldığını da ifade eden Çataklı, “Arama Kurtarma ekibinde de bulunuyorum. Düğüm teknikleri, iniş, çıkış, yatay geçiş hattı gibi eğitimler aldık. Başta acemiler korkuyor ama alışıyoruz yani, zevkli oluyor” diye konuştu.
“Kızımın bana müthiş desteği var”
"Kızım Aybüke’nin bana müthiş desteği var” diyen baba Celal Çataklı, şunları söyledi:
“İnşaatta demir doğrama, elektrik, sıhhi tesisat yapımında bana destekleri var. Tabi biz iş güvenliği açısından sertifikalı olduğumuzdan dolayı güvenlik çerçevesinde yapıyoruz. İskelede çalışırken kesinlikle emniyetimiz olacak. İlk önce emniyet. Kızım bunların hepsini öğrendi, hayatı idare etmeyi öğrendi. Kızlarımı yetiştiriyorum, yetiştirmeye çalışıyorum. Bir erkek çocuğunu istediğiniz gibi kumanda edebilirsiniz. Kız çocuğu bir babanın zaafıdır, bu da benim zaafım.”

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 11 saat 24 dakika önce BAYRAM AKŞAMI 6 YARALI
2 gün 12 saat 19 dakika önce BAYRAMLAŞMADA TARTIŞTILAR !
1 gün 1 saat 40 dakika önce TÜNELDE FECİ KAZA !
6 gün 13 saat 23 dakika önce ERDEMİR PERSONELİ HAYATINI KAYBETTİ
4 gün 10 saat 44 dakika önce OTOMOBİL ŞARAMPOLE UÇTU !
6 gün 13 saat 37 dakika önce İFTAR DAVETİNE KATILMADILAR
6 gün 6 saat 33 dakika önce ŞAMPİYON OLDUK.
4 gün 11 saat 57 dakika önce 8 MECLİS ÜYESİ SUSKUNLUĞUNU BOZDU ?
6 gün 3 saat 54 dakika önce BAYRAM TATİLİ 9 GÜN !
6 gün 11 saat 52 dakika önce BAYRAMLAŞMA 30 DAKİKA !