Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İNDİRİM "ÇOK GÜZEL OLACAK" DI !.

İNDİRİM "ÇOK GÜZEL OLACAK" DI !.

Ereğli`de suda indirim bekleyenlere geçici faturalandırma cevabı geldi !.


Ereğli’de vaktinden önce kesilen Elektrik ve Doğalgaz faturaları zaten bir çıkmazın içinde olan vatandaşı isyan ettirirken, ilçe de suda indirim bekleyenlere, Bolu’da  % 50, Çaycuma da yapılan %30 su indirimin aksine, geçici fatura düzenlemesi geldi.

Komşu Bolu Belediyesi Korona Virüs salgını nedeniyle suda %50, yanı başımızdaki Çaycuma Belediyesi’de %30 indirim yaptı. Mayıs 2019’da suya %20 zam yapan Ereğli Belediyesi’nden indirim bekleyenlere “ Son dönem faturalarınızın %70’ı oranında faturalandırma yapılacak.” yanıtı geldi.

Ereğli’de bu düzenlemeye göre tüm konut aboneleri için Nisan ayından itibaren, son dönem faturalarının yüzde 70’i oranında geçici faturalandırma yapılacak. Hayat normale döndüğünde normal faturalandırma başlatılacak ve geçici faturalandırılmış miktar toplam miktardan mahsuplaştırılacak aynı ay içinde faturalandırılacak (Kayıt dışı gibi görünen miktarlar hesaba eklenecek ve ödenmesi istenecek)

Öte yandan söz konusu açıklamanın hemen hemen her detayı bizzat kendi açıklayan Ereğli Belediye Başkanı tarafından değil, Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından yapılması dikkat çekti.

Birçok haber sitesi ve sosyal medya paylaşımlarına yapılan   “İndirim olsa başkan açıklardı. İyi olan başkana, beklenen olayınca ya da kötü olunca belediyeye yazılıyor.” yorumları dikkat çekti.

Bu arada Ereğli Belediyesi Korona virüs salgını bitip faturalandırma yapıldığında söz konusu faturaya tüm belediyelerde olduğu gibi atık su ve çevre temizlik vergisini de yansıtacak.

DAHA AÇIK YAZALIM; NET ANLATALIM 

Göründüğü gibi Belediye sadece su sayaçlarını okuma işini yapmayacak; ancak son dönemdeki (yani vatandaşın ödediği son faturanın tutarı) faturasının yüzde yetmişini otomatik olarak borç hanesine yazacak.

Peki teyakkuz durumu bittikten sonra ne olacak?

Zaten zamanının tamamını evde geçirdiği için su, doğalgaz ve elektrik tüketimi tavan yapan vatandaşa birkaç ay sonra yüksek miktarda su faturaları gelecek. Yetmediği gibi son düzenlemeyle yüzde yetmişi tahsil edilmiş olan faturaların yüzde otuzu da bu yeni faturalara eklenecek. 

 

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın23
gülücük3
şaşkın3
üzgün1
hayran0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Halktan biri

10 Nisan 2020 - 01:13

Halk aç. Bu da moda oldu gitti. Herkesin altında araba elinde son model telefon virüsden önce avmlerin yemek yerleri tıka basa dolu millet lüksünden ödün vermiyor ama yine de millet aç edebiyatı çok tuhaf. Tabi ki durumu iyi olmayan illa ki vardır. Onlara da devlet destek veriyor.

Halktan biri

09 Nisan 2020 - 13:28

Bu ay da almayın fatura ne olur yani millet aç aç

Yorum Yazın

Canlı Radyo