Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İNCELEME BAŞLATILDI !.

Ä°NCELEME BAÅžLATILDI !.

Deniz suyu renginin değiştiği Köseağzı`nda şimdide yunus balığı ve buzağı ölümleri görüldü.


EreÄŸli KöseaÄŸzı’nda dereden akan çamurlu su denizin rengini deÄŸiÅŸtirdi. Dünden bugüne ÅŸiddetini arttıran yaÄŸmur sonrasında denizdeki çamur seviyesi de artarken kıyıya vuran yunus balığı ve buzağı ölümleri çevredeki vatandaÅŸları endiÅŸelendirmeye baÅŸladı.

EreÄŸli ilçesi ile Kandilli beldesi arasında bulunan KöseaÄŸzı Plajı'na akan derenin debisi ÅŸiddetli yağış sonrası yükseldi. Dereden gelen çamur, denizin rengini deÄŸiÅŸtirdi. 2 gündür etkili olan yaÄŸmur sonrasında denizdeki çamur seviyesi de artarken hayvan ölümleri ise endiÅŸe yaratmaya baÅŸladı. YaÅŸanan hayvan ölümlerinin çamurdan kaynaklanıp kaynaklamadığı ise merak ediliyor.  Öğle saatlerinde kıyıya vuran yunus ölüsü ve buzağının ölümü çevredeki vatandaÅŸların endiÅŸelenmesine neden oldu.

KöseaÄŸzı sosyal tesis iÅŸletmecisi Ozan Tıngaz yaÅŸanan hayvan ölümlerinin ardından yetkililerin bu duruma el atmasını istedi. Tıngaz konuÅŸmasında “Dün buranın çamuru azdı. Åžu anda gördüğünüz üzere bayağı bir çoÄŸalmış. Ölen hayvanda var. Yunus balığı gelmiÅŸ. Orada bir inek yavrusu da var. Sebebini bilmiyoruz. Çamurdan mıdır deÄŸil midir? Ama burada bir olay var. Biz bu durumun yetkililerce gelip incelenmesini ve soruÅŸturulmasını istiyoruz” dedi.

DiÄŸer yandan EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu’nun talimatı üzerine Ä°lçe Jandarma komutanlığı ekipleri KöseaÄŸzı mevkiinden Armutçuk Türkiye TaÅŸ Kömürü Kurumu’na (TTK) kadar kontrol edildiÄŸi, kirlenmenin bu bölgeden kaynaklanmadığı, daha üst bölgelerinde kontrolünün yapılacağı bildirildi.

 

 

Ä°NCELEME BAÅžLATILDI !.

Deniz suyu renginin değiştiği Köseağzı`nda şimdide yunus balığı ve buzağı ölümleri görüldü.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
şaşkın2
üzgün1
hayran0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo