7 o C Kdz. Ereğli

İnce,Ereğli’de!,

Gündem 7 yıl 1 ay 28 gün 8 saat 48 dakika önce 1084

Haberi Paylaşın

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Gülüç Beldesinde düzenlenen mitingde vatandaşlardan ’hayır’ oyu isterken, ’Zonguldak’ta yüzde 65’i geçecek hayır. Ben bunu görüyorum. ’dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce,16 Nisan’da yapılacak Referandum çalışmaları kapsamında Kdz. Ereğli İlçesine gelerek, Gülüç Beldesinde düzenlenen mitinge katıldı. İnce’ye Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin,Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Önceki Dönem Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile kadın ve Gençlik kolları başkanları eşlik etti.

HEM YÜRÜDÜ, HEM KONUŞMA YAPTI

İlk olarak, Kdz.Ereğli İlçesine gelen İnce, beraberindeki kalabalıkla birlikte, Sahil Taksi durağının bulunduğu alandan, Emniyet Müdürlüğü önüne kadar Elinde mikrofonla hem yürüdü , vatandaşla tokalaştı, hem de konuşma yaptı.

İZMİR MARŞI İLE KARŞILANDI

İnce, daha sonra Miting için Gülüç Beldesine geçti. Burada İnce’yi, Partililer ve Vatandaşlar İzmir marşı ile karşılayarak Ellerinde Türk bayrakları ile Miting alanındaki yerlerini aldılar. Beraberindekilerle birlikte Seçim otobüsüne çıkarak Halka seslenen İnce, Türkiye’nin 1876’da başlayan bir demokrasi mücadelesi bulunduğunu, 1920’de meclis hükümetinin, 1923’te de tek parti hükümetinin, nihayet 1946’da çok partili rejime geçildiğini ifade ederek “Yüz kırk yıldır ileriye doğru giden, güzelliğe doğru giden, demokrasiye doğru giden bir mücadelemiz var. 16 Nisan’da bunu ya yok edeceğiz, ya kurtaracağız. Burası Anadolu’dur, burası Trakya’dır. Ne zulümler gördü, hayır dedi bu millet. Ne işkenceler, ne işgaller gördü, bu millet hayır dedi. Bu millet umutsuzluğa, çaresizliğe, açlığa hayır dedi. Baskıya Hayır dedi. Bu topraklarda bir bolu beyi vardı ama hayır diyen bir köroğlu vardı. Padişah vardı, fermanları vardı ama onun zulmüne hayır diyen Dadaloğlu vardı. İşgalciler vardı, Yunanlılar, İngilizler, Fransızlar vardı ama ’geldikleri gibi giderler’ diyen bir Mustafa Kemal vardı. Bin yıllık tarihimize bakın. Padişahlar vardır, hanlar vardır, beyler vardır. Ama bizim tarihimizde birinci adamların yanında bir de ikinci adamlar vardır. Atatürk varsa, yanında ikinci adam İsmet Paşa vardır” dedi.

NEDEN HAYIR?

Bu Anayasaya neden ’hayır ’denilmesi gerektiğini anlattıklarını hatırlatan İnce, Onlar meydanlara çıkıp neden evet dememiz gerektiğini anlatıyorlar mı? Ne diyorlar, Hayır diyenler teröristmiş. Siz terörist misiniz, Siz PKK’lı mısınız, siz IŞİD’ci misiniz? Evet diyenler bu memleketin evladıdır, hayır diyenler de bu memleketin evladıdır. Ben anlatacağım neden Hayır dememiz gerektiğini. Onlar da neden evet diyeceğimizi anlatsın. Evet dersek terör bitecekmiş. Ben 18 maddeyi okudum. Terörle ilgili bir şey görmedim. Hangi maddesi terörü bitirecek. Böyle bir şey yok ki maddelerde. Hangi maddesi ekonomiyi düzeltecek, böyle bir şey yok ki’ diye konuştu.

50 SENE ÖNCE YAPILMIŞTI?

Hükümetin Köprü yaptık söylemlerine tepki gösteren İnce, Üçüncü köprüyü yaptık diyor. Sen üçüncüyü yaptıysan bir ve ikinciyi daha önce yapmışlar. Rahmetli Demirel birinci köprüyü 1973’te yapmadı mı? Kırk beş yıl önce yapmış, kırk beş sene önce. Siz de üçüncüsünü yapmışsınız teşekkür ederiz. Demirel bunu elli sene önce yapmıştı’ dedi.

O PARAYLA FABRİKA KURARIZ

Milletvekili sayısının artması ile ilgili görüşlerini de aktaran İnce konuşmasını şöyle sürdürdü; ”Altı yüz milletvekili var. Şu an Türkiye’nin nüfusu ne kadar, seksen milyon. Türkiye’deki milletvekili sayısı kaç, beşyüzelli. Peki, ABD nüfusu kaç, üçyüz milyon. Milletvekili sayısı kaç, 435. Seksen milyonluk ülke, 550. Kaç yapacağız bunu. Ne altıyüzü, altıyüzelli. Altıyüz milletvekili, otuz da bakan. Bakanlar da milletvekili statüsünde. Dışarıdan olacak onlar. Yirmi de Cumhurbaşkanı yardımcısı, 650. Amerika’daki milletvekili sayısını Türkiye’yle kıyaslarsak iki bin milletvekili olmalı. Adamlarda 435 milletvekili var. Biz bunu 550’yi 650 yapmak yerine 550’yi 300 yapsak yeridir.

ZONGULDAK’TA YÜZDE 65’İ GEÇECEK HAYIR

Zonguldak’ta yüzde 65’i geçecek hayır. Ben bunu görüyorum. Şunu da söyleyeyim. Şu maddeleri milletimiz tek tek okusun, yüzde bir bile evet çıkmaz. Buna evet diyecek insanın olmayacağına inanıyorum. Ama okumuyorlar, televizyonda da insanları kandırıyorlar, güçlü Türkiye, güçlü ekonomi terör bitecek diye. Yalan üstüne kurulmuş bir sistem bu. Lütfen maddeleri okuyun. Tek tek maddelere bakın. Bu bizim son şansımız olacak. Başka da sormayacaklar size zaten. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

(Ereğli FM Haber Merkezi )

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 2 saat önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 14 saat 1 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 10 saat 28 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 9 saat 29 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 15 saat 22 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 4 saat 36 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 12 saat 55 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 1 saat 31 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 5 saat 6 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?