Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İnce,Ereğli’de!,

Ä°nce,EreÄŸli’de!,

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)  Yalova Milletvekili Muharrem Ä°nce, Gülüç Beldesinde düzenlenen mitingde vatandaÅŸlardan ’hayır’ oyu isterken, ’Zonguldak’ta yüzde 65’i geçecek hayır. Ben bunu görüyorum. ’dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem Ä°nce,16 Nisan’da yapılacak Referandum çalışmaları kapsamında Kdz. EreÄŸli Ä°lçesine gelerek, Gülüç Beldesinde düzenlenen mitinge katıldı. Ä°nce’ye Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Zonguldak Milletvekili Åžerafettin Turpçu, CHP Zonguldak Ä°l BaÅŸkanı Ahmet Altun, CHP EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Åžerif Sertan Ocakçı, Alaplı Belediye BaÅŸkanı Nuri Tekin,Gülüç Belediye BaÅŸkanı Gökhan DemirtaÅŸ, Önceki Dönem EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık ile kadın ve Gençlik kolları baÅŸkanları eÅŸlik etti.

HEM YÜRÜDÜ, HEM KONUŞMA YAPTI

Ä°lk olarak, Kdz.EreÄŸli Ä°lçesine gelen Ä°nce, beraberindeki kalabalıkla birlikte, Sahil Taksi durağının bulunduÄŸu alandan, Emniyet Müdürlüğü önüne kadar  Elinde mikrofonla hem yürüdü , vatandaÅŸla tokalaÅŸtı, hem de konuÅŸma yaptı.

Ä°ZMÄ°R MARÅžI Ä°LE KARÅžILANDI

Ä°nce, daha sonra Miting için Gülüç Beldesine geçti. Burada Ä°nce’yi, Partililer ve VatandaÅŸlar Ä°zmir marşı ile karşılayarak Ellerinde Türk bayrakları ile Miting alanındaki yerlerini aldılar. Beraberindekilerle birlikte Seçim otobüsüne çıkarak Halka seslenen Ä°nce, Türkiye’nin 1876’da baÅŸlayan bir demokrasi mücadelesi bulunduÄŸunu, 1920’de meclis hükümetinin, 1923’te de tek parti hükümetinin, nihayet 1946’da çok partili rejime geçildiÄŸini ifade ederek “Yüz kırk yıldır ileriye doÄŸru giden, güzelliÄŸe doÄŸru giden, demokrasiye doÄŸru giden bir mücadelemiz var. 16 Nisan’da bunu ya yok edeceÄŸiz, ya kurtaracağız. Burası Anadolu’dur, burası Trakya’dır. Ne zulümler gördü, hayır dedi bu millet. Ne iÅŸkenceler, ne iÅŸgaller gördü, bu millet hayır dedi.  Bu millet umutsuzluÄŸa, çaresizliÄŸe, açlığa hayır dedi. Baskıya Hayır dedi. Bu topraklarda bir bolu beyi vardı ama hayır diyen bir köroÄŸlu vardı. PadiÅŸah vardı, fermanları vardı ama onun zulmüne hayır diyen DadaloÄŸlu vardı. Ä°ÅŸgalciler vardı, Yunanlılar, Ä°ngilizler, Fransızlar vardı ama ’geldikleri gibi giderler’ diyen bir Mustafa Kemal vardı. Bin yıllık tarihimize bakın. PadiÅŸahlar vardır, hanlar vardır, beyler vardır. Ama bizim tarihimizde birinci adamların yanında bir de ikinci adamlar vardır. Atatürk varsa, yanında ikinci adam Ä°smet PaÅŸa vardır” dedi.

NEDEN HAYIR?

Bu Anayasaya neden ’hayır ’denilmesi gerektiÄŸini anlattıklarını hatırlatan Ä°nce, Onlar meydanlara çıkıp neden evet dememiz gerektiÄŸini anlatıyorlar mı? Ne diyorlar, Hayır diyenler teröristmiÅŸ. Siz terörist misiniz, Siz PKK’lı mısınız, siz IŞİD’ci misiniz? Evet  diyenler bu memleketin evladıdır, hayır diyenler de bu memleketin evladıdır. Ben anlatacağım neden Hayır dememiz gerektiÄŸini. Onlar da neden evet diyeceÄŸimizi anlatsın.  Evet dersek terör bitecekmiÅŸ. Ben 18 maddeyi okudum. Terörle ilgili bir ÅŸey görmedim. Hangi maddesi terörü bitirecek. Böyle bir ÅŸey yok ki maddelerde. Hangi maddesi ekonomiyi düzeltecek, böyle bir ÅŸey yok ki’ diye konuÅŸtu.

50 SENE ÖNCE YAPILMIŞTI?

Hükümetin Köprü yaptık söylemlerine tepki gösteren Ä°nce, Üçüncü köprüyü yaptık diyor. Sen üçüncüyü yaptıysan bir ve ikinciyi daha önce yapmışlar. Rahmetli Demirel birinci köprüyü 1973’te yapmadı mı? Kırk beÅŸ yıl önce yapmış, kırk beÅŸ sene önce. Siz de üçüncüsünü yapmışsınız teÅŸekkür ederiz. Demirel bunu elli sene önce yapmıştı’ dedi.

O PARAYLA FABRÄ°KA KURARIZ

Milletvekili sayısının artması ile ilgili görüşlerini de aktaran Ä°nce konuÅŸmasını şöyle sürdürdü; ”Altı yüz milletvekili var. Åžu an Türkiye’nin nüfusu ne kadar, seksen milyon. Türkiye’deki milletvekili sayısı kaç, beÅŸyüzelli. Peki, ABD nüfusu kaç, üçyüz milyon. Milletvekili sayısı kaç, 435. Seksen milyonluk ülke, 550. Kaç yapacağız bunu. Ne altıyüzü, altıyüzelli. Altıyüz milletvekili, otuz da bakan. Bakanlar da milletvekili statüsünde. Dışarıdan olacak onlar. Yirmi de CumhurbaÅŸkanı yardımcısı, 650.  Amerika’daki milletvekili sayısını Türkiye’yle kıyaslarsak iki bin milletvekili olmalı. Adamlarda 435 milletvekili var. Biz bunu 550’yi 650 yapmak yerine 550’yi 300 yapsak yeridir.

ZONGULDAK’TA YÃœZDE 65’Ä° GEÇECEK HAYIR

Zonguldak’ta yüzde 65’i geçecek hayır. Ben bunu görüyorum. Åžunu da söyleyeyim. Åžu maddeleri milletimiz tek tek okusun, yüzde bir bile evet çıkmaz. Buna evet diyecek insanın olmayacağına inanıyorum. Ama okumuyorlar, televizyonda da insanları kandırıyorlar, güçlü Türkiye, güçlü ekonomi terör bitecek diye. Yalan üstüne kurulmuÅŸ bir sistem bu. Lütfen maddeleri okuyun. Tek tek maddelere bakın. Bu bizim son ÅŸansımız olacak. BaÅŸka da sormayacaklar size zaten. Hepinize çok teÅŸekkür ediyorum.”

(EreÄŸli FM Haber Merkezi )

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo