Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İLK TÖREN ATATÜRK ANITI’NDA

İLK TÖREN ATATÜRK ANITI’NDA

Varoluş destanının adı olan “Çanakkale Zaferi”nin 103’üncü yılı dolayısıyla Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de törenler düzenlendi.


Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Kaymakamlık, Komutanlık, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Şehit Aileleri Derneği Şube çelenkler Anıta bırakıldı. Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Bu sarıda göndere Türk Bayrağı çekildi.
Türkiye Şehit Aileleri Derneği Şube Başkanı Mehmet Demirdüyen, güne ilişkin konuşmasında, ’zaferin’, özgürlüğe vurulmaya çalışılan esaret zincirine karşı yapılan Anadolu direnişinin adı olduğunu söyledi. Türk toprakları için çocuk yaşta canların feda edildiğini hatırlatan Demirdüyen, şöyle dedi:
“Çanakkale Harbi, bu toprakları bedelinin körpecik bedenlerin kanlarıyla ödenerek vatan ediliştir. Çanakkale Harbi, bayrak açtığın nakış nakış, motif motif Şehit kanlarıyla arşa yükselişidir. Çanakkale Harbi, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür. Çanakkale Harbi, Dünya tarihinin gerçek destanıdır, zamanın donuşu, toprakların kan olup akışıdır. Çanakkale harbi nice acıların yaşandığı, nice ruhların şehitlik mertebesine eriştiği kınalı kuzuların toprakla kucaklaştığı yerdir. Çanakkale Harbi, utançla yaşamaktansa, onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır. Dualarda atılan her adımda, inancın ispatı, bağımsızlık sevdasının yaşanmışlık gerçeğidir. Çanakkale zaferi, kıvılcım halinde genci, yaşlısı, kadını, erkeği el ele kenetlenen bir milletin bütün yurdu saran kocaman bir meşaleye dönmesidir.”
Konuşmanın ardından tören alanının arka kısmında kalan İnönü Parkı’nda, üzerlerinde vatan toprağına düşen şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu Şehitler Anıtı’na karanfiller bırakıldı.
Törene şehit aileleri, Kaymakam Nazım Madenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bazı siyasi parti başkanları, gaziler, bazı sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

Öte yandan, çelenk sunma töreni sırasında fenalık geçirerek bayılan bir öğrenciye sağlık ekiplerince müdahalede bulunuldu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo