16 o C Kdz. Ereğli

İLK SUYU, MECLİS ÜYELERİ İÇTİ

Karadeniz Ereğli Belediyesince kurularak ilçenin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak tesisten elde edilen su, belediye meclis üyelerine tattırıldı. İlçeye kısmen verilmeye başlanan suyun Mart sonundan itibaren şebekelerden geçeceği bildirildi.

Gündem 6 yıl 1 ay 26 gün 4 saat 43 dakika önce 855

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında gerçekleştirildi.
Uysal, AKM Toplantı Salonu’ndaki toplantıda gündem maddeleri öncesi konuşmasında, TTK Armutçuk Şubesi’nde 7 Mart 1983 yılında 103 madencinin şehit olması ile sonuçlanan maden faciasının yıl dönümü olduğunu hatırlattı, yaşamlarını yitirenlere rahmet diledi.
Görev süresi boyunca birçok ödül aldıklarını, kendisi için ödüllerin en anlamlısı olarak nitelendirdiği ödülün ise ’E-Atık Projesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders kitaplarında yer alması olduğunu belirten Uysal, yanında getirdiği ders kitabını göstererek yaptığı konuşmasında şöyle dedi:
“Göreve geldiğimizde ’gelecek nesiller’ dedik. Bu ders kitabının içinde bilim, teknoloji ve toplum olan 104’üüncü sayfada, ’Ereğli Belediyesinin başlattığı örnek bir projedir’ deniliyor ve belediyemizin projesi elektronik atık kampanyasından bahsediliyor. İşte bu, hayatımda alabileceğim en güzel ödüldür. Çünkü bu kitap, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tüm okullarda 4’üncü sınıfa giden öğrencilere okutuluyor.”

ÖNCE İZLEDİLER SONRA İÇTİLER
Mecliste, ilçenin Süleymanbeyler Köyüne inşa edilen dev su arıtma tesisine ilişkin hazırlanan kısa film, ekrana yansıtılarak meclis üyelerine izletildi. Ardından, tesiste son aşamadan alınarak Meclis’e getirilen içme suyu, cam bardaklarla konularak meclis üyelerine servis edildi.
Başkan Uysal, bu sırada yaptığı konuşmada ise şu sözlerle konuştu:
“Şehrimizin heyecanla beklediği memba kalitesindeki suyu ne zaman içeceğiz konuydu. Hasret ile beklediğimiz bu su, önümüzdeki günlerde bütün şehrimize verilecek. Kepez Mahallesi ve Solak Yolayrımına kadar bu hafta verilecek. Yazılım programları yapıldıktan sonra ise ilçemizin tüm yaşayanlarına bu su ulaşacak. Mart sonuna kadar tüm ilçede bu su içilecek.”

GÜNDEM MADDELERİ
Mecliste sıcak asfalt alımı, Göztepe Köprüsü’nün yeniden yapılması ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapımı için İller Bankası’ndan kredi talebi ile ilgili maddeler plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Meclisin ikinci oturumu yarın (8 Mart Perşembe) yapılacak.

İLK SUYU, MECLİS ÜYELERİ İÇTİ

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 7 saat 36 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 22 saat 48 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 5 saat 49 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 2 saat 53 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 2 saat 27 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 20 saat 42 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 7 saat 10 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 1 saat 17 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 2 saat 16 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 4 saat 43 dakika önce KAZA ; 2 YARALI