Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İLK OTURUM YAPILDI!..

Ä°LK OTURUM YAPILDI!..

Kdz. EreÄŸli Belediye Meclisi Mayıs ayı olaÄŸan toplantısının ilk oturumu Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın baÅŸkanlığında yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen Mayıs ayı Meclis toplantısı öncesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gündem dışı yaptığı konuşmada, Ormanlı Beldesinde zifte yapışan ve ölmek üzere iken itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışması ile kurtarılan, Belediye veteriner hekimlerinin çabasıyla hayata döndürülen ve "zift" adı verilen 2 aylık yavru köpek ile yakalandığı hastalık nedeniyle ölmek üzere olan 3 yaşındaki Alman kurdunun 6,5 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuşmasının yurt içi ve yurt dışında büyük yankı ya yol açtığını söyledi.

Yurt içi ve yurt dışından binlerce kiÅŸinin EreÄŸli Belediyesi ile iletiÅŸime geçtiÄŸini söyleyen ve "50 binlere yaklaÅŸan teÅŸekkür mektubu aldık” diyen BaÅŸkan Uysal, “Veteriner Müdürlüğümüz gerçekten çok büyük özveri ile çalışarak baÅŸardı. Ben de kendilerine teÅŸekkür ediyorum, bizleri yurt içi ve yurt dışından arayan tüm duyarlı vatandaÅŸlarımıza da şükranlarımı sunuyorum" dedi.

BaÅŸkan Uysal, BaÅŸbakan Prof. Dr. Ahmet DavutoÄŸlu’nun elinden, "Bilim ÅženliÄŸi" projesi ile jüri özel ödülünü aldıklarını da hatırlatarak, "Bu son derece bizler için önemliydi. Bizleri motive etti, inÅŸallah bundan sonra da bu çıtayı daha yükseklere çıkaracağız. BaÅŸka alanlarda da ödüller almamız lazım“ dedi.

GüZEL FOTOĞRAFLAR VERELİM

Mayıs ayında Engelliler ÅženliÄŸi, Bilim ÅženliÄŸi,  Osmanlı ÇileÄŸi Åženliklerinin gerçekleÅŸtirileceÄŸini belirten ve etkinliklere herkesi davet eden BaÅŸkan Uysal, "Önümüzdeki hafta engelliler ÅŸenlikleri ile baÅŸlamak istiyoruz. Bilim ÅženliÄŸi ve Osmanlı ÇileÄŸi ÅŸenlikleri adı altında Mayıs ayı dolu doluya geçecek. Zamanı geldiÄŸi zaman halkımıza bu etkinlikleri duyuracağız. Ä°nÅŸallah güzel bir Mayıs ayı geçireceÄŸiz. Ben ÅŸimdiden ÅŸenliklere katılmanızı bekliyorum. Güzel bir resim fotoÄŸraf verelim” dedi.

MECLÄ°S GÃœNDEMÄ°

Belediye Meclisi gündemde bulunan, Ä°mar Komisyonuna üye seçilmesinin görüşülmesi, Belediyenin  2016 mali yılı Gelir Tarifesinde deÄŸiÅŸiklik ve ilave yapılmasının görüşülmesi, 2015 mali yılı Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabı ile Taşınır Mal Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabının görüşülmesi, bütçe içi ödenek aktarması yapılmasının görüşülmesi, Bütçe içi ödenek aktarması yapılmasına ait komisyon raporunun görüşülmesi, resmi kurum imar tadilatlarına ait komisyon raporunun görüşülmesi, ÅŸahısların imar tadilat taleplerine ait komisyon raporunun görüşülmesi, Ä°lçenin çeÅŸitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas parsellerin satış ve takasına ait komisyon raporunun görüşülmesi ve Kdz.EreÄŸli Gazeteciler DerneÄŸine yer tahsisi konusuna ait komisyon raporunun görüşülmesi konularını görüşerek bazı maddeler oy birliÄŸi, bazı maddeleri oy çokluÄŸu ile kabul ederek, bazı maddelerde ilgili komisyonlara havale edildi.

Meclis yarın (05.05.2016 PerÅŸembe)  günü saat 10:00’da gündemde bulunan , Ä°mar planı tadilatlarına askı müddeti içerisinde yapılan itiraz dilekçeleri, resmi kurumlara ait imar tadilat talepleri, ÅŸahısların imar tadilat talepleri,Ä°lçenin çeÅŸitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas parsellerin satış ve takası ile,  Ä°lçenin Kavaklık Mahallesinde bulunan SaÄŸlık Tesisi Alanının SaÄŸlık Bakanlığı Ä°l SaÄŸlık Müdürlüğüne devrinin görüşülmesi ve BaÅŸkan Uysal’ın gündeme ilave ettiÄŸi Hamzafakıhlı Muhtarlığına yer tahsisi konuları ile komisyona havale edilen diÄŸer konuları görüşmek üzere bir kez daha toplanacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo