Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İLK DERS ZİLİ ÇALDI !.

İLK DERS ZİLİ ÇALDI !.

Karadeniz Ereğli’de 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlaması dolayısıyla törenler düzenlendi.


İlçede yeni öğretim yılı dolayısıyla düzenlenen ilk tören, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreni oldu.

Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Ä°smail Aksoy, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.  Törende saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı okundu.

KAVAKLIK Ä°LKOKULUNDA Ä°LK DERS ZÄ°LÄ°

Ä°lçede 2019-2020 EÄŸitim Öğretim Yılı dolayısıyla düzenlenen resmi kutlama töreni ise bu yıl ilk kez eÄŸitim verilmeye baÅŸlanan Kavaklık Ä°lkokulu’nda gerçekleÅŸtirildi.

Buradaki törene Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Milli Eğitim Yetkilileri, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

ÇORUMLUOÄžLU:  “EĞİTÄ°MDE Ä°STEDİĞİMÄ°Z SEVÄ°YEYE GELECEĞİZ”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, törende yaptığı konuşmada birkaç ay önce karne verdiklerini, bugün de yeni bir eğitim öğretim yılına başlamak için bir araya gelindiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Biz kaymakamlık, milli eÄŸitim müdürlüğü ve baÄŸlı kurumlar olarak okullarımızı mümkün olduÄŸu kadar hazırlamaya çalıştık. Bugün açacağımız bu okul da bu okullardan bir tanesi. Bu okulla birlikte, üç okulumuz daha önümüzdeki bir aylık süre içinde açılacak. Yaklaşık 30 milyon deÄŸerinde okullar bir ay sonra EreÄŸli’de eÄŸitim öğretime açılmış olacak. Bu güzel bir olay. Fiziki iyileÅŸme güzel bir olay ama fiziki iyileÅŸme yanında bir de okulların içinin doldurulması gerekiyor. Bu ne demek? Buradaki okul müdürümüzün, öğretmenlerimizin, okul aile birliÄŸinin, velilerin el birliÄŸiyle bu okuldaki eÄŸitim öğretim seviyesini  yükseltmesi gerek. Fiziken birkaç sene içinde EreÄŸli’de istediÄŸimiz seviyeye geleceÄŸiz, tekli eÄŸitime geçmiÅŸ olacağız. Åžu anda sadece Gülüç’te bir sorunumuz var, o sorunu bitirdikten sonra tekli eÄŸitim sorununu çözmüş olacağız.

EÄŸitim öğretim çalışmalarından ilçede genel olarak memnunum. Birkaç okulumuz var aksayan. Ama o okullarımızın da bu dönemde gayret göstereceÄŸine eminim. Bazı okullarda toplulaÅŸma var, bunu dağıtmak için çalışıyoruz. Öyle ki bazı okullarımızın mevcutları iki bini geçmiÅŸ durumda. Bu okulda YaÅŸar CiÄŸer hocamı görevlendirdik. Kendisi diÄŸer müdürlerimiz gibi baÅŸarılı bir müdür. Ama ilk okulu açmak zordur. BaÅŸlangıcı yapmak zordur. Burası on onbeÅŸ gün önce baÅŸlamasına raÄŸmen güzel bir okul haline geldiÄŸini gözlemliyoruz. Bunda öğrenci velilerinin ve okul aile birliÄŸinin katkısı olduÄŸunu ifade etti. Kendilerine de teÅŸekkür ediyorum. Belediyemiz de okullarımızın bahçe düzenlemesi ve temizliÄŸinde bize yardımcı oldu. Kıt imkanlarına raÄŸmen eÄŸitime destek olmasını takdirle karşılıyoruz.”

HAYIRSEVERLERE ÇAÄžRI…

ÇorumluoÄŸlu, konuÅŸmasında hayırseverlere de çaÄŸrıda bulundu. EreÄŸli Kaymakamı, “Bizim okullara isim verme projemiz var. Para veren arkadaşımız, belli bir meblağı ödeyince okula isimlerini veriyoruz. Bunu iki okulda yaptık. Bunu da hayırsever, zengin vatandaÅŸlarımıza iletmek istiyoruz” dedi.

AKSOY: “BAÅžARI GRAFİĞİMÄ°Z HER YIL ARTIYOR”

Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Ä°smail Aksoy,  ilçede 2019-2020 eÄŸitim öğretim yılında, 134 eÄŸitim kurumunda, 33 bin öğrenci ve 2 bin 200 öğrenci ile eÄŸitime öğretime baÅŸladıklarını belirterek : “ Yeni öğretim yılına, yeni umutlar, yeni heyecanlarla baÅŸlangıç yapmanın gururu içindeyiz, EreÄŸli olarak tüm iller arasında yapılan merkezi sınavlardaki baÅŸarı grafiÄŸimiz ve sosyal-sportif alanlardaki baÅŸarılarımız her yıl artarak devam etmektedir. Bu baÅŸarılarda imzası bulunan arkadaÅŸlarımın hepsini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Aksoy, öğretmen, öğrenci ve velilerin de yeni eÄŸitim öğretim yılını kutladı.

Ä°LKOKUL ÖĞRENCÄ°SÄ°NDEN ANLAMLI KONUÅžMA…

Törende, Kavaklık Ä°lkokulu öğrencilerinden Berin Ä°nce de günün anlam ve önemine iliÅŸkin bir konuÅŸma yaptı. Ä°nce, “Kendimize, ailemize, vatanımıza, milletimize ve insanlığa faydalı olmanın yolu okullardan geçer. Okul bizler için bilgi hazinesidir. Bu hazineye ulaÅŸmak için çok çalışmalıyız. Unutmamalıyız ki yarınlarımızın daha saÄŸlam ve aydınlık olması için okullarımızın ve öğretmenlerimizin bizlere sunduÄŸu olanakları iyi deÄŸerlendirmeliyiz” dedi.

Ä°LK DERS ZÄ°LÄ°NÄ°  PROTOKOL ÇALDI…

KonuÅŸmaların ardından okul öğrencilerinden Åžeyma BüyükbaÅŸ, ilköğretim haftası konulu ÅŸiirini seslendirdi.  Ardından, Kavaklık ilkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi gerçekleÅŸtirildi.

Gösterilerin ardından yeni eğitim öğretim yılının ilk zili, Kaymakam Çorumluoğlu, Bölge Komutanı Uyar ve hazır bulunan protokol tarafından çalındı. Kaymakam ve protokol daha sonra okulda incelemelerde bulundu. İlk ders günü için okula gelen öğrencilerle sıralarını paylaştı. Öğrencilere yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Kaymakam ve protokol üyeleri, öğrencilere kurabiye ikramında bulundu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın1
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo