Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İLK ÇELİK ŞİRKET ERDEMİR!..

İLK ÇELİK ŞİRKET ERDEMİR!..

Borsa Ä°stanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksindeki ilk çelik ÅŸirketi Erdemir oldu.

Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirliÄŸi ve kalıcı deÄŸer üretmeyi temel alan Erdemir Grubu’nun ana ÅŸirketi EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Åž (Erdemir), Borsa Ä°stanbul’un (BIST), borsada iÅŸlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan ÅŸirketlerin bulunduÄŸu Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer aldı. 

Türkiye’de sürdürülebilirlik konusundaki anlayış, bilgi ve uygulamaların artmasını amaçlayan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan ÅŸirketler çevre, biyoçeÅŸitlilik, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi, insan hakları, yönetim kurulu yapısı, rüşvetle mücadele, iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi kriterlerine göre deÄŸerlemeye tabi tutularak belirlendi. BIST 50 ÅŸirketlerine yönelik yapılan deÄŸerlendirme sonucu Kasım 2015-Ekim 2016 döneminde Endekste 29 ÅŸirket yer aldı. 

Erdemir’in BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almasını deÄŸerlendiren Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır; dünya klasında ÅŸirket olma hedefi doÄŸrultusunda çalışan Erdemir Grubu’nun, paydaÅŸlarına yarattığı katma deÄŸeri artırma ve sürdürebilir kılma yönünde önemli kazanımlar elde ettiÄŸini belirtti.  Grubun üretim yolculuÄŸuna sürdürülebilirlik yaklaşımını tüm süreçlerine entegre etmiÅŸ, bugünün ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarına duyarlı bir yapıyla devam ettiÄŸini söyleyen Ali Pandır, Erdemir’in BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde kalıcı olarak yer almasını hedeflediklerini söyledi.  Ali Pandır “Sürdürülebilirlik yaklaşımımız bize hem faaliyet gösterdiÄŸimiz tüm alanlarda risklerimizi,  fırsatlarımızı ve etkilerimizi anlayabilme ve yönetebilme hem de yarattığımız katma deÄŸeri artırma imkanı veriyor. Çelik sektörünün lideri olarak bu alanda da örnek ve öncü uygulamalarımızı sürdüreceÄŸiz. Grubumuz elde ettiÄŸi baÅŸarılarla, gelecek hedeflerine doÄŸru saÄŸlam bir temel üzerinde ilerliyor” dedi.

Borsa Ä°stanbul’un kurulduÄŸu 1986 yılından bu yana hisseleri iÅŸlem gören ve kurumsal yatırımcıların gözdesi olan Erdemir, Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alarak bir rekabet avantajı daha elde etti. Erdemir Grubu 50. Yılını kutladığı 2015 yılında önemli baÅŸka bir baÅŸarıya daha imza atmış, Grubun ana ÅŸirketi Erdemir, BIST Kurumsal Yönetim Endeksine girmeye de hak kazanmıştı. Her iki endeksteki baÅŸarı ile Erdemir Grubu’nun baÅŸarılı kurumsal yönetimi ve sürdürülebilirlik performansı,  bağımsız kuruluÅŸlarca tescillenmiÅŸ oldu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo