Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“İLETİŞİM VE DİKSİYON” EĞİTİMİ

“Ä°LETİŞİM VE DÄ°KSÄ°YON” EĞİTÄ°MÄ°

Bülent Ecevit Ãœniversitesinde  (BEÃœ) "Ä°letiÅŸim ve Diksiyon" eÄŸitimi düzenlendi.

TRT spikeri Zafer Kiraz, BEÃœ Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’ndaki konferansta, tuhaf, garip ve zorlama gibi gelmesinden dolayı güzel konuÅŸan insanlara garip gözlerle bakıldığını söyledi.

Bunun yanlış bir düşünce olduğunu belirten Kiraz, şöyle konuştu:

“Bu gibi eÄŸitimlerde çok önemli bir nokta vardır. Ä°lk bir ay direnme ayıdır. KiÅŸi yanlışını düzeltebilmek adına çabalar. Ama bir yandan da bilinçaltı ona ’dur’ demektedir. Böyle bir mücadele vardır insanın içerisinde. O bir ayın sonunda mücadeleyi biz kazanırız. Birinci ayın sonunda kiÅŸi daha düzgün konuÅŸmaya baÅŸlar. Ä°kinci ayda çevresindeki insanlarda ona karşı bir davranış deÄŸiÅŸikliÄŸi baÅŸlar. Dışlanma tehlikesi vardır. Üçüncü ayda eÄŸitim alan kiÅŸinin hocalık dönemi baÅŸlar. GittiÄŸiniz yerde insanlar sizi daha çok dinlerler.”

Kiraz, insanların dertlerini iyi anlatabilmesinin yolunun düzgün konuÅŸmaktan geçtiÄŸini ifade ederek, “40 ila 70 arasındaki sözcükle konuÅŸuyoruz, tahammülümüz kalmamış, hiç kimse derdini anlatamıyor. Böyle bir ortamda siz iletiÅŸimci olsanız ne olur, olmasanız ne olur? Diksiyon eÄŸitimi uzun soluklu bir eÄŸitim. Bugünden baÅŸlarsanız yarına donanımlı olarak yolunuza devam edebilirsiniz. Çünkü kendinize yatırım yapıyorsunuz” diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo