13 o C Kdz. Ereğli

İlçeye renk katan ‘Madonnari’!

İlk kez 16. Yüzyılda İtalya’da ortaya çıkan sanat, Batı Karadeniz’in incisi Ereğli’de de hayata sokuldu...

Müzik & Kültür Sanat 6 yıl 7 ay 18 gün 13 saat 33 dakika önce 958

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, ’yerlere tebeşirle resim yapma sanatı olarak bilinen ’Madonnari’ etkinliği gerçekleştirildiği bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nce düzenlenen ve dünyaca ünlü Ereğlili ressam Osman Zeki Oral anısına hazırlanan “1. Osman Zeki Oral Madonnari Şenliği”, Cumhuriyet Caddesi’ndeki iki farklı adreste gerçekleştirildi.
Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür ve Soyla İşler Müdürlüğü, Gülüç Güzel Sanatlar Lisesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)Güzel Sanatlar Fakültesi öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, Bozhane mevkisi ile Amfi Tiyatro da belirlenen alanlar, adeta ’rengarenk’ oldu.
Uysal’da çizdi!
İlçenin Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, kendisinin de resim yaptığı etkinlik için yaptığı konuşmada, merhum Oral’ı rahmetle andıklarını belirterek şöyle dedi:
“1. Osman Zeki Oral Madonnari Şenliği Kapsamında Güzel Sanatlar Lisesi ve BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katılımıyla ilçemizin sahil bandı ve amfi tiyatromuz, renkli tebeşirlerle boyandı. Belediye Sosyal Tesislerimizde kahvaltıyla başladığımız hafta sonumuz da böylelikle renkli geçti. Katılımından dolayı tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu vesile kaybettiğimiz çok değerli hocamız Osman Zeki Oral’ı rahmet ve minnetle anıyoruz.”
Etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden aktivistler ise kendilerine tanınan imkandan dolayı yerel yönetime teşekkür ettiler.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 16 saat 17 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 17 saat 29 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 11 saat 34 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 8 saat 47 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 11 saat 8 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
2 gün 5 saat 23 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
15 saat 51 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 13 saat 30 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 9 saat 39 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 14 saat 37 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !