Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İlçeye renk katan ‘Madonnari’!

Ä°lçeye renk katan ‘Madonnari’!

Ä°lk kez 16. Yüzyılda Ä°talya’da ortaya çıkan sanat, Batı Karadeniz’in incisi EreÄŸli’de de hayata sokuldu...


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, ’yerlere tebeÅŸirle resim yapma sanatı olarak bilinen ’Madonnari’ etkinliÄŸi gerçekleÅŸtirildiÄŸi bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Karadeniz EreÄŸli Belediyesi’nce düzenlenen ve dünyaca ünlü EreÄŸlili ressam Osman Zeki Oral anısına hazırlanan “1. Osman Zeki Oral Madonnari ÅženliÄŸi”, Cumhuriyet Caddesi’ndeki iki farklı adreste gerçekleÅŸtirildi.
Karadeniz EreÄŸli Belediyesi Kültür ve Soyla Ä°ÅŸler Müdürlüğü, Gülüç Güzel Sanatlar Lisesi ve Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ)Güzel Sanatlar Fakültesi öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, Bozhane mevkisi ile Amfi Tiyatro da belirlenen alanlar, adeta ’rengarenk’ oldu.
Uysal’da çizdi!
Ä°lçenin Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, kendisinin de resim yaptığı etkinlik için yaptığı konuÅŸmada, merhum Oral’ı rahmetle andıklarını belirterek şöyle dedi:
“1. Osman Zeki Oral Madonnari ÅženliÄŸi Kapsamında Güzel Sanatlar Lisesi ve BEÃœ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katılımıyla ilçemizin sahil bandı ve amfi tiyatromuz, renkli tebeÅŸirlerle boyandı. Belediye Sosyal Tesislerimizde kahvaltıyla baÅŸladığımız hafta sonumuz da böylelikle renkli geçti. Katılımından dolayı tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teÅŸekkür ediyor, baÅŸarılarının devamını diliyorum.  Bu vesile kaybettiÄŸimiz çok deÄŸerli hocamız Osman Zeki Oral’ı rahmet ve minnetle anıyoruz.”
Etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden aktivistler ise kendilerine tanınan imkandan dolayı yerel yönetime teÅŸekkür ettiler. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo