Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

3 YENİ MÜZE!.

3 YENİ MÜZE!.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ’19 Ekim Muhtarlar Günü’ öncesi mahalle muhtarlarını, açılışı 02 Aralık 2014 yılında yapılan Kdz. Ereğli Kent Müzesi’ndeki kahvaltı da ağırladı. Kent Müzesi’nde,  Erdemirli Kadınlar Derneği Eğitmeni Ressam Güldane Akbulut’un  ’Kdz. Ereğli’nin en güzel renkleri’ adlı resim sergisi de açıldı.

Kdz. Ereğli Kent Müzesi, bugün açılışı yapılan ve Pazartesi günü hariç diğer hafta günleri 10.00 -17.00 saatleri arasında 31 Ekim 2016 tarihine kadar açık kalacak.

Erdemirli Kadınlar Derneği Eğitmeni Ressam Güldane Akbulut’un “ Kdz. Ereğli’nin en güzel renkleri” adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Başkan Uysal, bugün yapılan sergi açılışı öncesi mahalle muhtarları ile kahvaltı da bir araya gelirken daha sonrada serginin açılışı yapıldı. Açılışa muhtarların yanı sıra başkan yardımcıları sanatseverler ve öğrenciler katıldı.

Ressam Güldane Akbulut açılışta yaptığı konuşmada, başta Başkan Uysal olmak üzere sergi de emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Uysal’da açılıştaki konuşmasında, Kent Müzesi’ne renk katan ve canlılık veren sergiden dolayı Akbulut’u kutlarken, ’Sanat yapan, sanatı seven herkesin yanındayız” dedi.

Merhum Osman Zeki Oral’ı, rahmetle anarak “Osman Zeki Oral’ı yaşatmamız lazım” diyen Başkan Uysal, Ereğli’de Kent Müzesi’ni canlandırmanın yanı sıra, ilçeye yeni müzeler kazandırma gayretinde olduklarını söyledi.

Başkan Uysal, “İlçemize Hamam Müzesi, Denizcilik Müzesi, Sanayi Müzesi kazandırma yolunda düşüncelerimiz var. Çeştepe’yi halka açmak da düşüncelerimizden biri. Sanat ve kültürel yolculuk adına adımlar atıyoruz.”dedi.

Daha sonra davetliler resim sergisini ve kent müzesini gezdiler. 

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo