Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İLÇE KAYMAKAMI SERT KONUŞTU !.

İLÇE KAYMAKAMI SERT KONUŞTU !.

Kdz.EreğliKaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Ereğli’deki Koronavirüs Salgını sürecini, gazetecilere değerlendirdi.
Karadeniz Ereğli’nin 100. kurtuluş yılı resmi   töreninin ardından gazetecilerin sorularını fiziksel mesafe uyarısı yaparak  değerlendirdi. Kaymakam Çorumluoğlu,  vatandaşları ve esnafı salgın önlemlerine uymaları konusunda uyararak,  “Bugünden itibaren de virüsün yayılmasına neden olan kişilere de cezai işlem uygulamaya başlayacağız.  Karantinaya uymayarak etrafta gezmiş kişilere de ceza yazacaklarını vurguladı...
 “İLÇEMİZDE 4 VEFAT, 1 YOĞUN BAKIMDA SAĞLIK ÇALIŞANIMIZ VAR...”
Karadeniz Ereğli’de son günlerde  vaka ve vefat sayılarını da gazetecilerle paylaşan Kaymakam Çorumluoğlu bir günde sekiz vakanın olduğunu söyleyerek,  “İki üç gündür de birer tane vakalarımız oluyor. Vefat sayımız halen 4. Yoğun bakımda bir sağlık çalışanı arkadaşımız var. İnşallah onun durumu  da şu anda iyiye gidiyor. Kısa sürede iyileşecek...” dedi.
“İKİNCİ DALGA UYARISINDA BULUNDU...”
Ülke genelinin Karadeniz Ereğli’de de görüldüğünü belirten  Kaymakam Çorumluoğlu açıklamalarında şu görüşlere yer verdi; “Ben bu  ikinci dalganın geleceğini düşünüyorum. İkinci dalga Karadeniz Ereğli’de biraz daha zor geçecek gibi gözüküyor. Zor geçmesinin nedeni de ilk zamanki bağışıklıklarımızın olmaması. Başka yerlerde yüzlerle ifade edilen vakalar varken, bizim ilçemizde vakalar bu şekilde olmadı. Olmayınca bağışıklığımız da biraz daha az ve düşük  oldu. Vatandaşlarımızın tedbirsizliğini görüyorum, şahit oluyorum ve üzülüyorum.”
“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ...”
Bu süreçte görev yapan sağlık çalışanlarına, emniyet, jandarmaya, belediyeye, basına ve destek olan herkese teşekkür ediyorum.  Zonguldak’la Karadeniz Ereğli’yi  kıyasladığımızda,   “Karadeniz Ereğli’de açılım biraz daha yüksek  oldu. Zonguldak’ta eski vakalardan dolayı biraz daha temkinli bir yaklaşım gördüm. Ama Karadeniz Ereğli’ye baktığımız zaman ne yazık ki, maske sosyal mesafe çok da iyi durumda değil. Zaman zaman  karantina aldığımız mahalleler oldu, Örneğin, İbrahimce,  Akköy’de. Çaylıoğlu ve Çayırlı’da karantinaya aldığımız evler oldu. Süreleri bittiğinde karantina sürelerini bitireceğiz. Allah’a şükür gerek TTK’dan, gerek İbrahimce’den büyük bir sıkıntı çıkmadı. Çayırlı ve Çaylıoğlu biraz daha zor geçiyor. Orada aynı evdeki arkadaşlar ne yazık ki birbirlerine kötü bulaştırmış. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız nedeniyle bu bulaş biraz daha fazla oluyor. Yurt dışından gelen vatandaşlara karşı yurttaşlarımızın daha duyarlı olması gerekiyor. Çünkü yurt dışından gelenlerde daha fazla etkinlik var diye düşünüyorum. Bunun yanında bu mücadele devam edecek. Karadeniz Ereğli’de de devam edecek. Önümüzdeki hafta hem Sosyal Yardımlaşma Vakfından yapılan çalışmaları, hem de Sağlık Müdürlüğünce yapılan çalışmaları anlatan bir kapalı alan toplantısı yapacağız. Tablo şeklinde sizlere ayrıntılı bilgileri de orada vermeyi düşünüyoruz.”
“ESNAF, ÜÇ KURUŞ YÜZÜNDEN MASKESİZ MÜŞTERİYE SATIŞ YAPMASIN...”
Vatandaşlarımızı  ve özellikle esnafı uyarmak istiyorum; “Üç kuruş daha fazla kazanmak için orada maskesiz müşteriye izin vermesinler. Biz ceza yazmaktan son derece üzüntü duyuyoruz ama başka çaremiz kalmadı. Bir kişi yüzünden bir apartman ne yazıkki hepsi pozitif çıktı. Bir esnaf yüzünden de o esnaftan alışveriş yapan birçok vatandaşımız pozitif çıkabilir. Bunun canlı örnekleri var. Şu anda Anadolu’da ciddi bir yayılım var. Çünkü İstanbul’daki ve diğer yerlerdeki vatandaşlarımız Anadolu’ya yayıldılar. Dolayısıyla dikkat edelim. Ben buradan vatandaşlarımıza ve esnafımızı uyarıyorum. Emniyetçe cezalarımızı yazıyoruz 3 bin 180 lira ceza yazıyoruz. Üzüntü duysak da yazıyoruz. Ama burada benim sorumluluğum bütün vatandaşlarımızın sağlığını korumak. Esnaf üç kuruş fazla kazanacağım diye vatandaşın hayatını tehlikeye atıyorsa, buna da bir cezai müeyyide uygulanacaktır. Bugünden itibaren de virüsün yayılmasına neden olan kişilere de cezai işlem uygulayacağız. Karantinaya uymayarak etrafta gezmiş kişilere de ceza yazacağız. İnşallah bu süreci de atlatacağız.”
 “HEPSİ AYRI BİRER HAYAT HİKAYESİ...”
Karantina şartlarına uyulmaması ve cenaze, nişan, düğün gibi törenlerde kurallara uyulmaması nedeni ile üzücü olaylarla karşılaşıldığının altını çizen Kaymakam Çorumluoğlu, ” Hepsi ayrı bir hayat hikayesi. Nişan yapmışlar, gün yapmışlar. Gün yapmanın sırası mı? Nişan yaptıysanız bunu bütün cümbür cemaat yapmaya gerek var mı,düğünr gerek var mı,  taziyeye gerek var mı? 93 köyde ne kadar tedbir alırsak alalım hepsini tamamen alamıyoruz. Burada vatandaşa ve muhtarlara iş düşüyor. Bizi 24 saat arayabilirler. Komşumuzda nişan var desinler, on dakika içinde polisi,  jandarmayı yığacağız. Kimseye affımız yok. Bu mücadele iyi gidiyor ama bir kişinin tedbirsizliği yüzünden bu ilçede sıkıntı yaşanmasına izin vermeyeceğim.”
 “SEMT PAZARLARINDA DENETİMLERİMİZ  ARTACAK… “
Kaymakam Çorumluoğlu, bir soru üzerine halk pazarlarının devam edeceğini ancak denetimlerin daha da sıklaştırılacağını  belirterek, genelgelere titizilikle uyulması gerektiğini vurguladı. Kaymakam Çoreumluoğlu açıklamasında ayrıca şu görüşlere de yer verdi;
 “Biz bu genelgeleri, yasaları uyguluyoruz. Bundan sonrada lokal olarak uygulamalara gidilecek bunu hissediyorum ben. Benim bir duyarsızlığım yüzünden bütün Karadeniz Ereğli’ye Cumartesi Pazar kısıtlamaya gitsek bunun vebalini kim ödeyecek? Şu anda Haziranın ortasındayız, Eylülden sonra çekeceğimiz günler çok daha zor olacak. Bunu çok daha net söylüyorum. Normal nezle grip sezonu gelecek o dönemde. İlk dönemde fazla bulaşımız olmadığı için bunu daha kötü atlatabiliriz. Onun için yazın bu sıkıntıyı atlatalım, bir de yazın Karadeniz Ereğli’ye sanayi ve turizm maksatlı çok sayıda kişi geliyor. Geldiği için diğer ilçelerde bu virüs sonlandırıldı, bizde sonlandırılmadı. Neden, bakıyorsun dün Antalya’dan gelen biri bulaştırmış, Suudi Arabistan’dan gelen biri bulaştırmış. Onun için biz Karadeniz Ereğli olarak daha büyük pedal çevirmeliyiz. Burada polis herkes, jandarma herkes. Maske takmayanı siz uyaracaksınız. Siz uyarmazsanız, onun takmadığı maske size, annenize kardeşinize gelecek.”
 “LGS ÖNCESİ İNCELEME YAPACAK...”
Kaymakam Çorumloğlu açıklamalarının  sonunda,  kurallara uyan Karadeniz Ereğli’deki bütün vatandaşlara teşekkür ederek,  haftasonu gerçekleştirilecek LGS öncesi okulları inceleyeceğini söyleyerk,  öğrencilerine, ailelere ve okul yöneticilerine başarılar diledi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın5
üzgün5
hayran4
kızgın2
gülücük1
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ersin ereğli

20 Haziran 2020 - 22:38

Ereğli allaha emanet. Ereğli de hiçbir şey denetlenmiyorki maske denetlemesi yapılsın. Boşuna kimse laf yapmasın. Sokaklar caddeler herşeyi anlatıyor. Çıksınlar sokaklara baksınlar.

mehmet şahin.

19 Haziran 2020 - 23:39

GÜVENLİK GÜÇLERİ SİVİL POLİSLER DEVRİYE GÖZ ÇATIRMIYOR. HAKSIZLIK YAPMAYALIM. HEM UYARI OLMADI CEZA KESİYOR. ZOR ANLARDA SAĞLIKÇILAR KADAR EMNİYET GÜÇLERİ ÇOK ÇALIŞIYOR. VATANDAŞIN PEŞİNDE HEPSİ. EĞRİYE EĞRİ DOĞRUYA DOĞRU.

Valinin peşin Gidersin.

19 Haziran 2020 - 04:16

Kaymakamlık makamı şikayet makamı değil. İş yapın denetim mekanızmasının başında sen varsın. Tedbirini önlemini alacaksın beceremezsen vali gbi seninde biletini keserler.

Hüseyin D.

18 Haziran 2020 - 22:14

Otobüse yolcular maskesiz biniyor şoförler hiçbir şey demiyor. Şoförler bile köy güzergahlarında maske takmıyor ana yola inince maske takıyorlar. Kooperatife gidip şikayette bulunduk ancak değişen bir şey yok. Markette maskesiz gezen müşteriler oluyor. Maskesiz gezenlere asla ceza yazıldığını görmedim. Zabıtalar bile maskesiz dolaşıyor. Denetimler daha sıkı olsa keşke.

Mehmet Metin

18 Haziran 2020 - 22:00

Maskesiz gezen maske cenesinde markette dolasan kurallari hice sayan dolu o saglik calisanlari cocuklarina sarilamiyor gencecik bir hemsire cocuklarindan ayri yogun bakimda cezalar kesilsin gozyasina bakilmasin

İsmail demir

18 Haziran 2020 - 12:33

İşte bu. Teşekkürler sayın kaymakamın. Agzınıza yüreğinize sağlık

EREĞLİ VATANDAŞI

18 Haziran 2020 - 12:05

POLİSLER MASKESİZ GEZENLERE CEZA YAZMIYOR!! EMNİYET GÜÇLERİ GÖREVİNİ YAPSIN

Yorum Yazın

Canlı Radyo