Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İLÇE DİVAN TOPLANTISI

İLÇE DİVAN TOPLANTISI

AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe Divan Kurulu toplantısı Gülüç Anadolu Otel’de gerçekleÅŸtirildi. AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk ÇaturoÄŸlu, Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal,  Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol, Ä°l Genel ve Bellediye Meclis Ãœyelerinin yanı sıra partililerin katıldığı toplantıda konuÅŸan Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, “Terörle mücadele ettiÄŸimiz gibi muhalefet ile de sonuna kadar mücadele edeceÄŸiz.”dedi.

 

Divan BaÅŸkanlığını AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya BaÅŸkanı Mehmet KeleÅŸ ’in yaptığı toplantıda parti  çalışmalarının yanı sıra bundan sonra  izlenecek yolla ilgili genel deÄŸerlendirme yapıldı.

ÇAKIR, "EREÄžLÄ°’DEKÄ° 4 BELEDÄ°YEYÄ° DE ALACAÄžIZ"

AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı M. Fatih Çaakır’ın açılış konuÅŸmasıyla baÅŸlayan toplantıda Çakır, 1 Kasım seçimlerinde elde edilen baÅŸarıdan ötürü partilere teÅŸekkür ederek şöyle dedi:

"1 Kasım seçimlerinden sonra yaptığımız ilk ilçe danışma kurulu toplantısını gerçekleÅŸtiriyoruz.  Ben ilçe BaÅŸkanı olarak 3 yıldır görevdeyim. Son genel seçimlerde Ak Parti’nin bugüne kadar aldığı en yüksek oyu EreÄŸli’de aldık. 1 Kasım seçimleri bitti, tekrar yeni bir seçim varmış gibi hazırız.

Bundan sonra 2019 seçimleri var. Bu seçimlerde EreÄŸli’de bulunan 4 belediyeyi de almak istiyoruz.  1 Ocak 2016 gününden itbaren tekrar baÅŸlayacağız çalışmalara.  Zamanı en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirip,  4 belediyeyi de kazanmanın temellerini atacağız. 

"YOLLARDA ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİK."

EreÄŸli’mizin sorunlarına deÄŸinecek olursak; EreÄŸli-Devrek, EreÄŸli-Zonguldak  karayolu önceliÄŸimiz. Bu yolların ardından, Ormanlı-Alaplı arasındaki yol ile ilgili olarakta çalışmalar yapıyoruz.

2016 yılında EreÄŸli-Devrek yolunu ihaleyle tek bir firamaya vererek, inÅŸallah yol sorununda yaÅŸanan problemin çözümü için adımı atacağız. DiÄŸer yandan EreÄŸli-Zonguldak arasında Kandilli kavÅŸağına kadar ihale edilen yolumuzu da yüklenici firma 2016 yılı sonuna  kadar tamamlayarak bizlere  teslim edecek.  Nitekim, Kdz. EreÄŸli’de Yeni Hastane bölgesinde köpürülu kavÅŸakta devam ediyor. Açıkçı EreÄŸli olarak yollarda önemli yol kat ettik.

"BELEDİYE SORUNLARI ÇÖZÜYOR"

EreÄŸli belediyemiz gerek Ä°mam Hatip Lisesinde olsun, gerekse Nurdan OÄŸuz Okul inÅŸatlarında olsun, gerekli tüm yardımları yapıyor ve süreci hızlandırma adına çalışıyor. Bu sebeple Belediye BaÅŸkanımız Hüzeyin Uysal’a teÅŸekkür ediyorum. EÄŸitimde ikili öğretimden biran önce çıkma adına gerekli tüm giriÅŸimleri yapıyoruz, belediyenin desteÄŸi ile okul sorunlarımızı yavaÅŸ yavaÅŸ aşıyoruz.

 

"BELEDÄ°YE ÇALIÅžMALARINI ANLATTI" 

Çakır’ın ardından konuÅŸan Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ise 20 ayda yapılan çalışmaları anlattı, kamuoyunun yapılan çalışmaları takdir ettiÄŸini belirtti.

Uysal "VatandaÅŸla hiç bir zaman irtibatı kesmiyoruz. Söz verdiÄŸimiz gibi bayram, Cumartesi-Pazar demeden, dinlenmeden, halk ile bir araya geliyoruz. EreÄŸli’nin sorunlarını Ankara’da taşıdığımızda çözemeyeceÄŸimiz, yapamayacağımız bir ÅŸey yok olmaz. Son seçimler bize gösterdi ki; Türkiye’nin AK Parti’ye ihtiyacı var, sadece ülkemizin deÄŸil, tüm insanlığın partimize ihtiyacı olduÄŸu bir gerçek. 

Son seçimlerde biz EreÄŸli’de üzerimize düşeni yaptık. 7 Haziran’da kaybettiÄŸimiz 3.’cü MilletvekilliÄŸi aldık. VatandaÅŸ için en yakın temas noktası belediyedir. Gençlik merkezini kazandırıyoruz, isteklerimizden biri buydu. 4 dönüm araziyi gençlik merkezi yapılması için bakanlığımıza hibe etmiÅŸtik. Son olarak EreÄŸli’de 3 adet Aile SaÄŸlık Merkezine ihtiyaç var. Bunlar öyle bir saÄŸlık merkezi olması lazım ki,  her ihtiyaca cevap verebilmeli." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"ÖĞRENCÄ° SAYISINI 11’E ÇIKARACAÄžIZ."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu ise yaptığı konuÅŸmada, tersanelerden, OSB’ye, Fakülteden Rus jetinin düşürülmesine kadar pek çok konuda açıklamada bulundu.

EreÄŸli’de Ãœniversite öğrenci sayısını 11 Bin seviyesine çıkarmak için çalışacaklarını kaydeden ÇaturoÄŸlu ÅŸunları söyledi:

"Åžimdi Turizm fakültemizin kurulma onayı bakanlar kurulundan çıkacak. Biliyorsunuz YÖK kurma kararı almıştı. Bu süreci hızlandıracağız. EreÄŸli Merkez nüfusu 110 Bin ve bizim nüfusun yüzde 10’u öğrenci olacak ÅŸekilde planlama yapmamız gerekiyor.  Bu iÅŸin sıkı takipçisiyiz. 

"TERSANELERDE KAYNAK SORUNU VAR."

Son zamanlarda sık sık tersanecilerle biraraya geliyoruz. Burada farklı çalışmalara ihtiyaç var. Mesela bakım, tamir gibi. Her ÅŸeyden önemlisi tersane sahiplerinde kaynak sorunu var.  Müştei gemi sipariÅŸi verecek, bizim tersencilerden teminat istiyor, bizimkilerde bu teminatı bankadan veremiyorlar. Gemi talep eden de iÅŸi vermekten vazgeçiyor. Bu tersnelecilere kaynak yaratmak lazım.

 "OSB’LER GENÄ°ÅžLEYECEK"

EreÄŸli’de Orgazine Sanayi Bölgesi (OSB)  çalışmaları da bizim gündemimizde ÅŸu anda yüzde 60 doluluk oranında ulaÅŸtı. Hedefimiz yüzde yüz seviyesi ulaÅŸtırmak. Açıkçası EreÄŸli ve Alaplı OSB’lerin geniÅŸletilmesi gerekiyor. EreÄŸli ve Alaplı’yı bir düşünmek  lazım, çünkü OSB zaten birbirine sınır. Alaplı parselasyon aÅŸamasında Bunlarla iligli çalışma yapmamaız lazım. Ä°nÅŸallah teÅŸvikte deÄŸiÅŸiklik olursa, sorunda kendiliÄŸinden çözülür.

ÖZBAKIR, "AK PARTİ AİLEM"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ise, Mecliste Zonguldak’ı en iyi ÅŸekilde temsil ederek, ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.

Özbakır, "AK Parti benim ailem.  Son 2 seçim bizi desteklediniz sizler ve bizler büyük gayret gösterdik, ÅŸimdi meclisteyiz. Ä°nanın en iyi ÅŸekilde sizleri mecliste temsil edeceÄŸiz. ArkadaÅŸlar 25. Dönem Meclis döneminde fazla bir çalışmamız olmadı. 1 Kasım’dan sonra muhalefet ezik kaldı. 8 aydır sahadayız, o kadar çalıştık, ama CHP-HDP bir arada meclisi çalıştırmamak içim ellerinden geleni yapıyorlar o zaman bu kadar yorulmadık. Ä°nanır mısınız yarım saatlik güvenoyunu, 4.5 saate yapabildik. Muhalefet çok zorluk çıkarıyor.  Mecliste sinir harbi yapıyorlar, baÅŸarılı çalışmalar yaptık. Terörle mücadele ettiÄŸimiz gibi muhalefet ile de sonuna kadar mücadele edeceÄŸiz.

Her ilçemizin sorunları var, bunları çok iyi biliyoruz. Önümüzdeki 4 yıl bu sorunların çözümü için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bize destek olun, sahip çıkın yeter" ÅŸeklide konuÅŸtu.  

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo