Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İKİ ADAY YARIŞTI, KAZANAN İSE…

İKİ ADAY YARIŞTI, KAZANAN İSE…

BÖLGEDE OLAN BİTENLER İÇİN www.ereglifm.com.tr


GMİS Armutçuk Şubesi 11. Olağan Genel Kurul toplantısı Gülüç Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirildi.

Genel kurul toplantısı GMİS ve Maden İşçisi konulu sinevizyon gösterisiyle başladı. Divan Kurulu Başkanlığına GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, üyeliklere ise Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç, Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak ve Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir seçildi. Divan teşkilinin ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

“GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, genel kurulda yaptığı konuşmada, Mart ayında genel merkez genel kurullarını yaparak yeni bir döneme başlayacaklarını söyledi. Yaşadıkları zorluklardan korkmadığını belirten Demirci şöyle dedi:
“TTK’da bir adım atılıyor. Önce bin, sonra beş yüz arkadaşımız TTK’da işe başlayacaklar en kısa zamanda. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanımıza ve katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Yeni arkadaşlarımız TTK’ya ve bölgemize moral veriyor. Ancak üretim de artacak. Kurumda Emeklilikler devam ediyor. TTK’nın öncelikle norm kadroyla ve istikrarlı şekilde çalışması lazım. Yeni norm kadronun 5 milyon ton  üretim hedefiyle planlanması lazımdır. Yarının ne olacağı belirsiz olan bu coğrafyada kendi doğal kaynaklarımıza sahip çıkmalıyız. Madenlerimizi araştıran MTA’yı daha etkin hale getirmeliyiz. MTA’ya teknoloji ve teknik eleman takviyesi yapmalıyız.”

TÜRKMEN: “BU BİR MİLLİ MESELEDİR”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen,  ülkenin tüm insanların Zonguldak halkına, madencilere minnet borcu olduğunu ifade ederek, “yeraltında mücadele eden kardeşlerimizin derdini iyi anlatamadığımız için onlar yerüstünde de mücadele etmek zorunda kalmıştır. Hepimiz her zaman yanlarında olmuşuzdur. İnşallah bu haklı isteklerimizi en ücra köşelere kadar anlatabilme imkanına sahip olacağız. Bunun siyasi bir tarafı yoktur bu bir ekmek mücadelesidir. Bu bir milli meseledir” diye konuştu.

YARIŞTA İKİ ADAY VARDI

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve mevcut GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez’in yanı sıra, yönetim kurulu adaylarından bazıları da selamlama konuşmaları gerçekleştirdi.
Konuşmaların ardından daha önce okunan yönetim kurulu faaliyet ve denetim raporları oylanarak ibra edildi.  Dilek ve temenniler bölümünde Ali Eşitmez’in listesine karşı adaylık için liste çıkaran Rasim Arslan da bir konuşma yaparak üyelerden destek istedi.

İŞÇİSİ “EŞİTMEZ” DEDİ
Daha sonra Olağan Genel Kurul toplantısında oylama yapıldı. Sayım sonrasında ise geçerli oyların büyük bölümünü alan Ali Eşitmez, önümüzdeki dönem için yeniden madencilerden yetki aldı. Eşitmez, seçimde geçerli oyların 90’ını alırken, kongrede adaylık için başvuruda bulunan Rasim Arslan’ın oyları ise 24’te kaldı. 
Buna göre Ali Eşitmez Başkanlığındaki Şube yönetiminde, Şube Sekreteri Olarak Temel Eşgün, Mali Sekreter olarak Adem Turgut, Eğitim ve Teşkilatlanma Sekreteri olarak ise Ferat Marankoz görev yapacak.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo