Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İHTİMALLER DEĞERLENDİRİLİYOR!..

İHTİMALLER DEĞERLENDİRİLİYOR!..

Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki sahillere vuran telef olmuş sığırların, ithal hayvan nakli yapan gemilerden denize atladıkları ya da atılmış olma ihtimallerinin değerlendirildiği bildirildi. 

Akçakoca Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Çayağzı ve Akkaya köyleri ile Akyazı Mahallesi’deki plajlara vuran 6 sığırın, bir buçuk yaşlarında ve ortalama 500 kilogram canlı ağırlıkta oldukları belirtildi.

Hayvanlardan ikisinin Romanya menşeli kulak küpesi taşıdığı aktarılan açıklamada, diğer küpe numaralarının Türkiye’ye ait olmaması nedeniyle menşelerinin belirlenemediği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, gömülerek imha edilen hayvanların hastalık yönünden incelenmesi ve numune alımına uygun olmadığının tespit edildiği vurgulanarak, "Küpe numaralarının milli hayvanlarımıza ait olmamasından dolayı meşeleri belirlenememiş ancak ithal hayvan nakli yapılan gemilerden nakil esnasında denize atladıkları ya da atılmış olabilecekleri değerlendirilmiştir." denildi. 

Akçakoca ilçesinde, geçen cuma gününden bu yana, Çayağzı ve Akkaya köyleri ile Akyazı Mahallesi’deki plajlarda telef olmuş 6 sığır bulunmuştu. 

 
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo