Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İFTAR VAKTİ!.

Ä°FTAR VAKTÄ°!.

EreÄŸli’de iftar ve sahur vakitleri, 1880’den beri uygulanan geleneksel ramazan topu yerine ses bombasıyla duyuruluyor.

Müftü Mahallesi Göztepe mevkisinde, EreÄŸli Belediyesinde görevli zabıtalar, Karadeniz’de denizcilerin ve fenercilerin ilk piri olarak bilinen Åžeyh Seyyid Nasrullah Hazretleri ve halifelerinin mezarlarının bulunduÄŸu Hacı Baba Türbesi’nde önce dua etti, ardından ses bombasını ateÅŸledi.

Yaklaşık 40 metre uzunluÄŸundaki direkte eni 9, yüksekliÄŸi 7 metre olan dev Türk bayrağı da dalgalanan Göztepe’de atılan ses bombasının ardından, 114 bin 300 nüfuslu ilçede vatandaÅŸlar iftarını açtı.

EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamasında, belediyenin 1880’de kurulduÄŸunu anımsatarak aynı tarihten itibaren iftar ve sahurda, ilçeye hakim yerden atılan geleneksel topun yerini son yıllarda ses bombasının aldığını aktardı.

Ses bombasının kent merkezinin yanı sıra çevre belde ve köylerde de duyulduÄŸunu söyleyen Uysal, gelenek haline gelen bu uygulamayla orucunu top sesiyle açmak isteyen vatandaÅŸların iftar saatini heyecanla beklediklerini de ifade etti. Uysal, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 136 yıldır bir geleneÄŸi devam ettiriyoruz. Belediyemizde görevli zabıta ekipleri Karadeniz’de denizcilerin ve fenercilerin ilk piri olarak bilinen Åžeyh Seyyid Nasrullah Hazretleri ve halifelerinin yatırlarının bulunduÄŸu Hacı Baba Türbesi’nde dua ediyor ardından da dev Türk bayrağının da bulunduÄŸu alandan ses bombasını ateÅŸliyor. Bir geleneÄŸi yaÅŸatmanın mutluluÄŸu içerisindeyiz."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo