13 o C Kdz. Ereğli

“İçtüzükle Meclis susturuluyor” iddiası!

Erdem: Bu içtüzük değişikliğinden yararlanarak çıkarılacak yasaların ömrü az ve o yasaları çıkartanların tarihi sorumlulukları ağır olur. ​Atatürkçü düşünce derneği olarak, yukarıda açıkladığımız “bu tarihi değişim”in önemini topluma anlatmayı görev biliyoruz. Bunun sorumluluğunu tüm Cumhuriyetçi güçlerle paylaşıyoruz.

Siyaset 6 yıl 8 ay 27 gün 18 saat 36 dakika önce 552

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, kısa adı ADD olan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin şube Başkanı Fatih Erdem, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada işleyen ilk ve tek rejimin demokratik Cumhuriyet olduğunu bildirdi.
Erdem, şube binasında düzenlenen toplantıda ADD Genel Merkezi’nce hazırlanan basın bildirisini okuduğu açıklamasında, Hükümet’in gündeme getirdiği içtüzük değişikliği konusunu eleştirdi. Değişiklik ile TBMM’nin susturulmaya çalışıldığını öne süren Erdem, şöyle dedi:
“Hayati önemdedir”
“Demokrasinin en temel göstergelerinden biri iktidarı ve muhalefetiyle özgürce konuşup, tartışan bir Meclis’in varlığıdır. Hükümetin gündeme getirdiği içtüzük değişikliği Meclis’i susturmayı hedeflemektedir. Bu içtüzük kirli bir halkoylamasıyla halka dayatılan ’tek adam ve tek parti rejiminin’ uygulama yasalarının Meclis’te muhalefetle karşılaşmadan, hızlı, kolay çıkartılmasını planlanıyor.
Bu uygulama yasaları, değişen rejimi kalıcı kılacak seçim ve siyasi partiler düzenini kuracak. Tüm Devlet yapısını, kurum ve kuruluşları yeni rejime göre düzenleyecek. Yetki ve sorumluluklarını belirleyecek olması bakımından hayati önemdedir. İçtüzük bu yıkıcı değişimi engelsiz, muhalefetsiz tamamlamayı amaçlıyor.
Siyasi parti grupları ile milletvekillerinin hem konuşma süreleri, hem konuşma sayıları sınırlandırılıyor, Meclis’in hükümet üzerindeki denge ve denetim mekanizmaları yok ediliyor. Meclis’te tek sesliliği, iktidarın sesini dayatıyor, muhalefetin konuşma, tartışma hakları gasp ediliyor. Halkın seçtiği milletvekillerinin söz hakları ellerinden alınıyor. Bu içtüzük değişikliği ile muhalefetsiz bir Meclis, muhalefetsiz bir toplum yaratılmak isteniyor. Bu bir Meclis içi darbe niteliğindedir. Cumhuriyetin kurucu ilkelerine, Anayasaya aykırıdır.

“Bu tarihi değişimin önemini topluma anlatmayı görev biliyoruz”
Halkımız bu içtüzük değişikliğinin sıradan bir değişiklik olmadığını bilmelidir. Bu içtüzük değişikliği ile gazi Meclis’imiz kalıcı olarak “işlevsizleştirilmiş” olmaktadır. 16 Nisan’da getirilen rejim değişikliği ile hedeflenen; Atatürk Cumhuriyeti’nin sonlandırılmasıdır. İçtüzük değişikliği ile meclis susturularak bir büyük adım daha atılmaktadır. Bu içtüzük değişikliğinden yararlanarak çıkarılacak yasaların ömrü az ve o yasaları çıkartanların tarihi sorumlulukları ağır olur. Atatürkçü düşünce derneği olarak, yukarıda açıkladığımız ’bu tarihi değişimin’ önemini topluma anlatmayı görev biliyoruz. Bunun sorumluluğunu tüm Cumhuriyetçi güçlerle paylaşıyoruz.”
Toplantıya ADD şube yöneticileri katıldı.

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

23 saat 19 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
6 gün 22 saat 21 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
2 gün 15 saat 49 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
1 gün 18 saat 36 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
2 gün 31 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 18 saat 10 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
12 saat 25 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
3 gün 21 saat 39 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
5 gün 9 saat 43 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !
1 gün 20 saat 32 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !