19 o C Kdz. Ereğli

HOP DEDİK AYHAN EREĞLİ FM'E KONUK OLDU

Radyo Turkuvaz programcılarından Hop Dedik Ayhan, Ereğli FM`in konuğu oldu.

Gündem 1 yıl 11 ay 25 gün 17 saat önce 2128

Haberi Paylaşın

Ereğli FM Türkiye’nin sevdiği isimleri yeni yayın döneminde de dinleyicileri ile buluşturmaya devam ediyor

Ereğli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu Arzu ile Devri Âlem programı Radyo Turkuvaz programcılarından namı değer Hop Dedik Ayhan’ı ağırladı.

İşte o söyleşi

Arzu Tekin: Merhabalar Ayhan bey hoş geldiniz. Nasılsınız?

Hop Dedik Ayhan: Teşekkür ediyorum Arzu hanım. İyiyim. Sizler nasılsınız?

Arzu Tekin: İyiyiz teşekkür ediyoruz. Yeni yayın döneminde sizinle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Öncelikle ben Ereğli FM adına, tüm dinleyicilerimiz ve programım adına size çok teşekkür ediyorum.

Hop Dedik Ayhan: Ben teşekkür ederim Ne demek. Ben tüm Ereğli FM dinleyicilerine selamlarımı iletiyorum .

Arzu Tekin: Ayhan bey, Türkiye’de radyo denildiğinde ilk akla gelen isimlerdensiniz. Çeyrek asrı aşkın deneyimi ve sohbetiyle çocukların Ayhan abisi, emekçilerin Hop Dedik Ayhan’ı, evde, mutfakta yapılan yemek hazırlığında bazen kahkaha, bazen sohbet ve en önemlisi trafikte terapi oluyor Hop Dedik Ayhan. Ben radyo programcısı olacağım macerası kaç yaşında başladı? Çocukken radyonun içinde birileri var, nasıl sığıyorlar falan mıydı? Bu merak ve ilgi.

Hop Dedik Ayhan: Aynen. Tam da anlattığınız gibi Arzu hanım. Ben gurbetçi çocuğuyum. (Hani 70’lerin başında bir çok kişi yurtdışına gitmişti. Almancı denmişti) Babam da İngiltere’ye gitmişti. Geldiğindeyse küçük hediyeler getirirdi. O dönem için en güzel hediye pilli radyolardı. Hatta Almancı teybi falan derlerdi. Onlara, Merhum Kemal Sunal’ın filmlerinde çok vardı. O dönemde akşamları hep radyo dinlerdik. Televizyon çok iyi çekmezdi. Siyah beyazdı televizyonlar. Radyo benim en değerli dostumdu. Radyo da çalan şarkılar, spikerler, anlatılanlar her akşam yatarken onları dinlerdim çok hoşuma giderdi, bildiğiniz gibi değil bayılırdım.

Bu adamlar kim falan diye merak ederdim. Benim radyo aşkım orada başladı. Sonrasında okul yıllarında 80’ler de yabancı müziğin patlamasıyla arkadaşlarıma evde karışık kasetler yapar, okula götürür onlara armağan ederdim. Dua ettim. Allah’ım ne olur ben bu işi çok seviyorum, inşallah günün birinde radyocu olurum diye.

O zaman, TRT radyoları dışında radyo yok tabi. Sonrası malum.

Bugün Hop Dedik Ayhan olarak üçüncü nesli büyütüyorum, hatta dördüncü nesile de başlayacağız yakında inşallah. Fakat Z kuşağı falan diyorlar ya Arzu Hanım. Ben diyorum ki eğer sizin zamanınızda bilgisayar, akıllı telefon, tablet, sosyal medya olsaydı kullanmayacak mıydınız? Hepsini kullanacaktınız. Çünkü bu çocuklar doğduklarında, gözlerini açtıklarında sosyal medya ve tabletle doğdular. Yapacak bir şey yok. Z kuşağı diye tabir ettiğimiz kuşak bizi dinliyor aslında. Sadece genç arkadaşlarımıza hitap eden içerikler üretmemiz gerekiyor.

Arzu Tekin: 90’lı yıllarda şarkıları biz duyuruyorduk, şimdiyse dijital Dünya, sosyal medya. Hop Dedik Ayhan’ın böyle bir söylemi var.90’lı,2000’li yıllar radyoculuğu ve günümüz desem. Neler söylersiniz?

Hop Dedik Ayhan: En güzel yıllar kuşkusuz 90’lı yıllardı.

90’lı yıllar Türkiye için müthiş değişimlerin olduğu dönemlerdi. Özel radyolar, özel televizyonlar, Türk pop müziğinde yeni isimler, şarkılar çok güzel yıllardı. Sonrasında hayatımıza internet girince insanların iletişim alışkanlıkları değişti. Tabi ki hala radyo dinleniyor. Senin programın dinleniyor, benimki dinleniyor ama bilgiyi almak daha hızlı. Eskiden bilgiyi almak için bizi beklerlerdi, biz haber veriyorduk. Şimdi ise herkesin elinde akıllı telefon sayesinde anında bilgiye ulaşıyor. Sanatçılar müziği de hızlı bir şekilde ulaştırmak için iletişim kanallarını kullanmaya başladılar. Fakat bu demek değildir ki radyolar ikinci bir plana düşsün. Asla. Şarkıları radyolar köpürtüyor. Konserler de bu şarkılar hep bir ağızdan söyleniyorsa radyoların sayesinde. Sadece ilk çıkış noktası eskiden radyolardı, şimdi dijital platformlar oldu. İletişim artık hızlandı ve bu da çok doğal. Günümüz de radyolar hala dinleniyor ve her saatin bir dinleyici kitlesi var.

Arzu Tekin: Çoğu profesyonel radyocunun müzik kültürü iyidir. Yani iyi de kulağı vardır diyebiliriz. Repertuar anlamında arşivde de iyi olduğunuz tartışılmaz bence. Gold şarkılar; evet klasik devri hiç bitmez. Deneyimli bir radyo programcısı olarak, müzikteki revizyonu nasıl değerlendiriyor sunuz ? Yeni nesil şarkılar desem.

Hop Dedik Ayhan: Yeni nesil şarkıların ömrü bir ya da iki sene. Radyolarda çalınmasının ömrüyse çok daha kısa. Bence bir ay içerisinde o şarkının işi bitiyor. Şimdi ben şunu tespit ediyorum.90’lardan,80’lerden ne zaman bir şarkı çalsam yeni nesil de buna dahil yalnız. Örneğin herkes diyor ki yaşı kırk adam beğenir tabi. Alakası yok bugün genç bir kardeşimiz bile bir Hakan Peker çaldığında radyonun sesini açıyordur. Yeni dönem şarkıların ömrü olmayacak. Çünkü söz yazan insan kalmadı, beste yapan insan kalmadı. Oysa eski şarkılar, konserlere gidin, büyük sanatçılar diyoruz ya şimdiki popçulara (ben de bazen konser sunuyorum)eskisi kadar olmasa da. Üç tane kendisinden şarkı söylüyorsa on tane 80’lerden,90’lardan söylüyor. Ben ne anladım o işten. Biz 80’leri 90’ları dünya döndükçe dinleyeceğiz. Ama yeni şarkıların hepsi inanın ki geçici. Ama biz radyolarda çalmıyor muyuz? Elbette ki yeni şarkıdır çalıyoruz. Yine örnek verecek olursak Selami Şahin’in “seninle başım dertte “sini yine dünya döndükçe dinleyeceğiz. Aşkın Tuna, Ahmet Selçuk İlkan vb isimler. En güzel sözleri yazmışlar. Arzu hanım bir tane dörtlükle üç dakika şarkı dönüyor. Olacak iş değil.

Arzu Tekin: Kesinlikle, yaşayan efsanedir Selami Şahin. Aşkın Tuna, Ahmet Selçuk İlkan. Ayhan bey bu arada yayınlarınız da olmazsa olmazınız nedir?.

Hop Dedik Ayhan: Çay. Benim iki tane önemli kuralım vardır. Aracımı sabit bir yere park etmek (malum İstanbul trafiği) ve stüdyoda çay içmek. Tabi ki teknik cihazlarımızdan uzakta, sehpada.

Arzu Tekin: Çok sayıda mesaj geldi Ayhan bey. Size ve bize çok teşekkür ediyorlar dinleyicilerimiz.

Hop Dedik Ayhan: Ben teşekkür ederim. Ereğli’de bizleri dinleyen Radyo Turkuvaz ve Ereğli FM dinleyicilerine.

Arzu Tekin: Daha önce Kdz Ereğli’ye geldiniz mi? Ayhan bey.

Hop Dedik Ayhan: Geldim. Bir iki saat sahilde çay bahçesinde oturdum ve sonra Zonguldak’a geçmiştik. Türkiye’nin dört bir yanında hafta sonları seminerler veriyoruz. İnşallah Kdz Ereğli’ye de gelmek isteriz. Ereğli’de Radyo Turkuvaz olarak dinleniyoruz. Akşam kendi yayınımda tüm Ereğli FM dinleyicilerine ve sizlere selamlarımı ileteceğim. Çok teşekkür ediyorum.

Arzu Tekin: Bu güzel buluşma için Turkuvaz Radyo yayın ve müzik müdürü, Türkiye’nin Gönül Dostu sevgili Füsun Alkan’a çok teşekkür ediyorum. Sizin aracılığınızla Ereğli FM ailesi olarak, Radyo Turkuvaz programcılarına sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz. Ereğli’ye ne zaman yolunuz düşerse mutlaka bekliyoruz. Çok teşekkürler..

Hop Dedik Ayhan: İnşallah yolumuz düşerse mutlaka. Tüm Ereğli fm dinleyicilerine selamlarımı iletiyorum. İşleri,güçleri rast gitsin inşallah. Ereğli FM ailesine tüm ekibinize de selam ve sevgilerimle..

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 9 saat 59 dakika önce 1 ÖLÜ 1 YARALI !
6 gün 16 saat 41 dakika önce ÖZEL HASTANEDE OLAY
4 gün 15 saat 41 dakika önce HASTANEDE OLAY (!) İŞTE O ANLAR !..
4 gün 9 saat 46 dakika önce HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEDİ !
4 gün 5 saat 56 dakika önce KIZIM SANA SÖYLÜYORUM, EREĞLİ SEN ANLA !
5 gün 15 saat 16 dakika önce 2 ÖLÜ 23 YARALI !
6 gün 14 saat 41 dakika önce ZONGULDAK YOLUNDA KAZA !
2 gün 17 saat 18 dakika önce AHMET ÜÇPINAR HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 13 saat 3 dakika önce EREĞLİ'DE 6 KİŞİ GÖZALTINDA