Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HOP DEDİK AYHAN EREĞLİ FM'E KONUK OLDU

HOP DEDÄ°K AYHAN EREÄžLÄ° FM'E KONUK OLDU

Radyo Turkuvaz programcılarından Hop Dedik Ayhan, Ereğli FM`in konuğu oldu.


EreÄŸli FM Türkiye’nin sevdiÄŸi isimleri yeni yayın döneminde de dinleyicileri ile buluÅŸturmaya devam ediyor

EreÄŸli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu Arzu ile Devri Âlem programı Radyo Turkuvaz programcılarından namı deÄŸer Hop Dedik Ayhan’ı ağırladı.

İşte o söyleşi

Arzu Tekin: Merhabalar Ayhan bey hoş geldiniz. Nasılsınız?

Hop Dedik Ayhan: Teşekkür ediyorum Arzu hanım. İyiyim. Sizler nasılsınız?

Arzu Tekin: İyiyiz teşekkür ediyoruz. Yeni yayın döneminde sizinle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Öncelikle ben Ereğli FM adına, tüm dinleyicilerimiz ve programım adına size çok teşekkür ediyorum.

Hop Dedik Ayhan:  Ben teÅŸekkür ederim Ne demek. Ben tüm EreÄŸli FM dinleyicilerine selamlarımı  iletiyorum .

Arzu Tekin: Ayhan bey, Türkiye’de radyo denildiÄŸinde ilk akla gelen isimlerdensiniz. Çeyrek asrı aÅŸkın deneyimi ve sohbetiyle çocukların Ayhan abisi, emekçilerin Hop Dedik Ayhan’ı, evde, mutfakta yapılan yemek hazırlığında bazen kahkaha, bazen sohbet ve en önemlisi trafikte terapi oluyor Hop Dedik Ayhan. Ben radyo programcısı olacağım macerası kaç yaşında baÅŸladı?  Ã‡ocukken radyonun içinde birileri var, nasıl sığıyorlar falan mıydı? Bu merak ve ilgi.

Hop Dedik Ayhan: Aynen. Tam da anlattığınız gibi Arzu hanım.  Ben gurbetçi çocuÄŸuyum. (Hani 70’lerin başında bir çok kiÅŸi yurtdışına gitmiÅŸti. Almancı denmiÅŸti) Babam da Ä°ngiltere’ye gitmiÅŸti. GeldiÄŸindeyse küçük hediyeler getirirdi. O dönem için en güzel hediye pilli radyolardı. Hatta Almancı teybi falan derlerdi. Onlara, Merhum Kemal Sunal’ın filmlerinde çok vardı. O dönemde akÅŸamları hep radyo dinlerdik. Televizyon çok iyi çekmezdi. Siyah beyazdı televizyonlar. Radyo benim en deÄŸerli dostumdu. Radyo da çalan ÅŸarkılar, spikerler, anlatılanlar her akÅŸam yatarken onları dinlerdim çok hoÅŸuma giderdi, bildiÄŸiniz gibi deÄŸil bayılırdım.

Bu adamlar kim falan diye merak ederdim. Benim radyo aÅŸkım orada baÅŸladı. Sonrasında okul yıllarında 80’ler de yabancı müziÄŸin patlamasıyla arkadaÅŸlarıma evde karışık kasetler yapar, okula götürür onlara armaÄŸan ederdim. Dua ettim. Allah’ım ne olur ben bu iÅŸi çok seviyorum, inÅŸallah günün birinde radyocu olurum diye.

O zaman, TRT radyoları dışında radyo yok tabi. Sonrası malum.

Bugün Hop Dedik Ayhan olarak üçüncü nesli büyütüyorum, hatta dördüncü nesile de başlayacağız yakında inşallah. Fakat Z kuşağı falan diyorlar ya Arzu Hanım. Ben diyorum ki eğer sizin zamanınızda bilgisayar, akıllı telefon, tablet, sosyal medya olsaydı kullanmayacak mıydınız? Hepsini kullanacaktınız. Çünkü bu çocuklar doğduklarında, gözlerini açtıklarında sosyal medya ve tabletle doğdular. Yapacak bir şey yok. Z kuşağı diye tabir ettiğimiz kuşak bizi dinliyor aslında. Sadece genç arkadaşlarımıza hitap eden içerikler üretmemiz gerekiyor.

Arzu Tekin: 90’lı yıllarda ÅŸarkıları biz duyuruyorduk, ÅŸimdiyse dijital Dünya, sosyal medya. Hop Dedik Ayhan’ın böyle bir söylemi var.90’lı,2000’li yıllar radyoculuÄŸu ve günümüz desem. Neler söylersiniz?

Hop Dedik Ayhan:  En güzel yıllar kuÅŸkusuz 90’lı yıllardı.

90’lı yıllar Türkiye için müthiÅŸ deÄŸiÅŸimlerin olduÄŸu dönemlerdi. Özel radyolar, özel televizyonlar, Türk pop müziÄŸinde yeni isimler, ÅŸarkılar çok güzel yıllardı. Sonrasında hayatımıza internet girince insanların iletiÅŸim alışkanlıkları deÄŸiÅŸti. Tabi ki hala radyo dinleniyor. Senin programın dinleniyor, benimki dinleniyor ama bilgiyi almak daha hızlı. Eskiden bilgiyi almak için bizi beklerlerdi, biz haber veriyorduk. Åžimdi ise herkesin elinde akıllı telefon sayesinde anında bilgiye ulaşıyor. Sanatçılar müziÄŸi de hızlı bir ÅŸekilde ulaÅŸtırmak için iletiÅŸim kanallarını kullanmaya baÅŸladılar. Fakat bu demek deÄŸildir ki radyolar ikinci bir plana düşsün. Asla. Åžarkıları radyolar köpürtüyor. Konserler de bu ÅŸarkılar hep bir ağızdan söyleniyorsa radyoların sayesinde. Sadece ilk çıkış noktası eskiden radyolardı, ÅŸimdi dijital platformlar oldu. Ä°letiÅŸim artık hızlandı ve bu da çok doÄŸal. Günümüz de radyolar hala dinleniyor ve her saatin bir dinleyici kitlesi var.

Arzu Tekin: ÇoÄŸu profesyonel radyocunun müzik kültürü iyidir. Yani iyi de kulağı vardır diyebiliriz. Repertuar anlamında arÅŸivde de iyi olduÄŸunuz tartışılmaz bence. Gold ÅŸarkılar; evet klasik devri hiç bitmez. Deneyimli bir radyo programcısı olarak, müzikteki revizyonu nasıl deÄŸerlendiriyor sunuz ?  Yeni nesil ÅŸarkılar desem.

Hop Dedik Ayhan: Yeni nesil ÅŸarkıların ömrü bir ya da iki sene. Radyolarda çalınmasının ömrüyse çok daha kısa. Bence bir ay içerisinde o ÅŸarkının iÅŸi bitiyor. Åžimdi ben ÅŸunu tespit ediyorum.90’lardan,80’lerden ne zaman bir ÅŸarkı çalsam yeni nesil de buna dahil yalnız. ÖrneÄŸin herkes diyor ki yaşı kırk adam beÄŸenir tabi. Alakası yok bugün genç bir kardeÅŸimiz bile bir Hakan Peker çaldığında radyonun sesini açıyordur. Yeni dönem ÅŸarkıların ömrü olmayacak. Çünkü söz yazan insan kalmadı, beste yapan insan kalmadı. Oysa eski ÅŸarkılar, konserlere gidin, büyük sanatçılar diyoruz ya ÅŸimdiki popçulara (ben de bazen konser sunuyorum)eskisi kadar olmasa da.  Üç tane kendisinden ÅŸarkı söylüyorsa on tane 80’lerden,90’lardan söylüyor. Ben ne anladım o iÅŸten. Biz 80’leri 90’ları dünya döndükçe dinleyeceÄŸiz. Ama yeni ÅŸarkıların hepsi inanın ki geçici. Ama biz radyolarda çalmıyor muyuz? Elbette ki yeni ÅŸarkıdır çalıyoruz. Yine örnek verecek olursak Selami Åžahin’in “seninle başım dertte “sini yine dünya döndükçe dinleyeceÄŸiz. AÅŸkın Tuna, Ahmet Selçuk Ä°lkan vb isimler. En güzel sözleri yazmışlar. Arzu hanım bir tane dörtlükle üç dakika ÅŸarkı dönüyor. Olacak iÅŸ deÄŸil.

Arzu Tekin: Kesinlikle, yaÅŸayan efsanedir Selami Åžahin. AÅŸkın Tuna, Ahmet Selçuk Ä°lkan. Ayhan bey bu arada yayınlarınız da  olmazsa  olmazınız nedir?.

Hop Dedik Ayhan: Çay. Benim iki tane önemli kuralım vardır. Aracımı sabit bir yere park etmek (malum İstanbul trafiği) ve stüdyoda çay içmek. Tabi ki teknik cihazlarımızdan uzakta, sehpada.

Arzu Tekin: Çok sayıda mesaj geldi Ayhan bey. Size ve bize çok teşekkür ediyorlar dinleyicilerimiz.

Hop Dedik Ayhan: Ben teÅŸekkür ederim. EreÄŸli’de bizleri dinleyen Radyo Turkuvaz ve EreÄŸli FM dinleyicilerine.

Arzu Tekin: Daha önce Kdz EreÄŸli’ye geldiniz mi? Ayhan bey.

Hop Dedik Ayhan: Geldim. Bir iki saat sahilde çay bahçesinde oturdum ve sonra  Zonguldak’a geçmiÅŸtik. Türkiye’nin dört bir yanında hafta sonları seminerler veriyoruz. Ä°nÅŸallah Kdz EreÄŸli’ye de gelmek isteriz. EreÄŸli’de Radyo Turkuvaz olarak dinleniyoruz. AkÅŸam kendi yayınımda tüm EreÄŸli FM dinleyicilerine ve sizlere selamlarımı ileteceÄŸim. Çok teÅŸekkür ediyorum.

Arzu Tekin: Bu güzel buluÅŸma için Turkuvaz Radyo yayın ve müzik müdürü, Türkiye’nin Gönül Dostu sevgili Füsun Alkan’a çok teÅŸekkür ediyorum. Sizin aracılığınızla EreÄŸli FM ailesi olarak, Radyo Turkuvaz programcılarına sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz. EreÄŸli’ye ne zaman yolunuz düşerse mutlaka bekliyoruz. Çok teÅŸekkürler..

Hop Dedik Ayhan: İnşallah yolumuz düşerse mutlaka. Tüm Ereğli fm dinleyicilerine selamlarımı iletiyorum. İşleri,güçleri rast gitsin inşallah. Ereğli FM ailesine tüm ekibinize de selam ve sevgilerimle..

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran8
gülücük3
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Terzi Ali

13 Eylül 2022 - 11:53

öğlen Arzu akşam üstü Hop dedik Ayhan . Ereğli FM ve Turkuvaz bize yeter :) güzel bir yayındı tebrikler

Yorum Yazın

Canlı Radyo