Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Hobi Amacıyla Başladılar Tavuk Çiftliği Kurdular

Hobi Amacıyla Başladılar Tavuk Çiftliği Kurdular

Zonguldak’ta bir yıl önce hobi amacıyla 5 tavuk beslemeye baÅŸlayan 2 genç giriÅŸimci, kısa sürede bin 200 tavuÄŸun bulunduÄŸu ve günlük 800 yumurta aldıkları bir çiftlik oluÅŸturdu. 

Alaplı ilçesinde yaşayan Volkan Can Ünal (35) ve Evren Altay (28), geçen yıl bahçelerinde hobi amacıyla 5 tavuk beslemeye başladı.

Bir süre sonra çiftlik kurmaya karar veren 2 arkadaÅŸ, yaptıkları araÅŸtırmaların ardından borç aldıkları parayla ilçede atıl durumdaki 500 metrekarelik ahırı kiralayarak onardı. 

Ahır ve çevresini tavuk çiftliği haline getiren, aldıkları 600 köy tavuğunun yumurtalarından çıkan civcivlerle kısa sürede bin 200 tavuk sahibi olan girişimciler, günde 800 yumurta üretmeye başladı.

Ãœnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre iÅŸsiz gezdiklerini ve asgari ücretle çalışmak yerine tarım ve hayvancılık yapmayı düşündüklerini söyledi.

Ä°lk olarak gerek hobi gerekse deneme amaçlı 5 tavuk alarak beslemeye ve bir süre sonra kurdukları tavuk çiftliÄŸinde köy yumurtası üretimi ve satışı yapmaya baÅŸladıklarını anlatan Ãœnal, "Bölgemizde köy yumurtası çiftliÄŸi olmadığını düşünerek 5 tavuk ile baÅŸladığımız iÅŸi büyütmeye karar verdik. Eski bir ahır kiralayarak kendi imkanlarımızla onardık. Sonra arkadaÅŸlarımızdan borç alarak yaklaşık 600 tavuk satın aldık ve çiftliÄŸimizi kurduk. Kendi ürettiÄŸimiz civcivlerden 1 yılda bin 200 tavuÄŸa ulaÅŸtık." dedi.

- Günlük 800 yumurta üretimi

Hayvanları çok sevmeleri kedi, köpek ve arıların da bulunduÄŸu çiftliklerinde tavukların stresten arınmaları için 10 dönümlük doÄŸal bahçe oluÅŸturduklarını belirten Ãœnal, şöyle devam etti:

"Tavukların kapalı ortamda kalmamaları için 10 dönümlük bir bahçe oluÅŸturarak doÄŸal beslenmelerini ve gezerek stresten arınmalarını saÄŸlıyoruz. Gezen tavuk daha çok yumurta üretiyor. 50 tane horozumuz var. Kendi kuluçka makinelerimizde civciv üretimi yapıyoruz. Birçok farklı cinste tavuk beslediÄŸimiz Ã§iftliÄŸimizde günde ortalama 800 yumurta üretir hale geldik. Batı Karadeniz Bölgesi’nde birçok market, otel ve kahvaltı dükkanlarına yumurta veriyoruz."

Ãœnal, amatör ruhla baÅŸladıkları bu iÅŸte bu kadar kısa sürede büyüyebileceklerini hiç tahmin etmediklerini sözlerine ekledi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo