Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

HEYELAN NEDENİYLE 6 EV BOŞALTILDI

HEYELAN NEDENİYLE 6 EV BOŞALTILDI

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde meydana gelen heyelanda tedbir amacıyla 9 ev boşaltıldı.

Karışayaka Mahallesi Nizamlar mevkisinde Karayollarınca başlatılan yol genişletme çalışmalarının ardından söz konusu mahallenin bazı bölümlerinde heyelan ve toprak yarıkları oluştu. 

Mahallede bazı evlerin duvarlarında çatlak oluşmasının yanı sıra istinat duvarları yıkıldı.

Vatandaşların ihbarı üzerine söz konusu yere gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, yaptıkları incelemede, eğimli arazide heyelan meydana geldiğini, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden evlerin boşaltılması gerektiği bildirildi. Bunun üzerine çevredeki 8 evde yaşayanlar tahliye edildi. Belediye ekipleri heyelan sahasının etrafını güvenlik şeridiyle çevirdi.

Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AA muhabirine, yaklaşık 1-2 ay önce karayolları ekiplerince yol genişletme çalışmalarının ardından Karşıyaka Mahallesinde heyelanların başladığını söyledi.

Nizamlar mevkisinde ki çalışmalar sırasında bir dağın bölümünün yola kaydığını anlatan Semerci, şöyle konuştu:

"Belediye olarak heyelan tehlikesinin geleceğini tahmin ederek Karayollarına ve AFAD’a yazı yazdık. Bölgenin heyelan bölgesi olduğunu yazdık. Karayolları bizim yazımıza sıcak bakmadı. Tabiat kendi kendine bir şeyler oluşturmuş. Karayollarının çalışmasıyla biz uyuyan devi uyandırdık. Doğanın dengesi bozuldu. Doğanın dengesi bozulunca kendiliğinden hareketlerde başladı. Neticesinde böyle bir durumla karşılaştık. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yok. Bu doğal bir afettir. Şu anda 9 ev boşaltıldı. Bugün gelecek ekipler, yapacakları çalışmaların ardından başka evlerinde boşaltılıp boşaltılmayacağına karar verecek."

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo