Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HERŞEY ÇOCUKLARI İÇİN...

HERŞEY ÇOCUKLARI İÇİN...

Zonguldak’ta, iki oÄŸlu ileri düzey epilepsi hastası olan emekli hemÅŸire, adeta hastaneye dönüştürdüğü evinde evlatlarını yaÅŸatabilmek için fedakarca çaba harcıyor.

Bir süredir eÅŸinden ayrı yaÅŸayan 53 yaşındaki Emine Elikesik, çocukları Emrah’ın (28) 14 yıl önce, Murat’ın da (25) 8 yıl önce "lafora body"ye (ileri düzey epilepsi hastalığı) yakalanması üzerine, emekli olarak kendini oÄŸullarının saÄŸlığına adadı.

Epilepsinin yol açtığı diÄŸer saÄŸlık sorunlarından dolayı "yaÅŸamaz" denilen çocuklarının ömrünü uzatabilmek için çabalayan fedakar anne, mesleÄŸinden edindiÄŸi tecrübelerle evini adeta hastaneye dönüştürdü. Elikesik, steril bir ortam saÄŸlamak için evdeki tüm halıları kaldırarak zemini seramikle kaplatmasının yanı sıra çocukların tedavisinde ihtiyaç duyulan solunum cihazından parmak tipi oksimetreye kadar çok sayıda tıbbı cihazla evini donattı.

Bir süredir iki oÄŸlunun tedavisini, çok önemli bir durum olmadıkça hastaneye götürmeden sürdüren kadın, yataÄŸa mahkum yaÅŸayan çocuklarına bebek gibi bakarak hayata tutunabilmeleri için çabalıyor.

Elikesik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eÅŸiyle 1 yıldır ayrı yaÅŸadığını ve boÅŸanma davalarının sürdüğünü belirterek 28 yaşındaki oÄŸlu Emrah’ın 14 yaşındayken oyun oynadığı sırada bayıldığını, hastalığından bu ÅŸekilde haberdar olduklarını söyledi.

OÄŸlunun rahatsızlanmasının ardından yürüme güçlüğü, algılama bozukluÄŸu, ellerde titreme, heyecan ve halsizlik gibi belirtilerin baÅŸladığına dikkati çeken Emine Elikesik, "Daha sonra akciÄŸer enfeksiyonuyla hastaneye gittik ve yoÄŸun bakıma yatırıldılar. Hastaneden taburcu olurken bize 2-3 güne kalmaz yaÅŸamını yitireceÄŸi söylendi. Ben inanamadım. ÇocuÄŸuma mama deÄŸil de evde yaptığımız yemekleri mutfak robotundan geçirerek vermeye baÅŸladım. OÄŸlum daha sonra kilo almaya baÅŸladı. Hastaneye gittiÄŸimizde doktorlarımız bile inanamadı" diye konuÅŸtu.

Elikesik, daha sonra diÄŸer oÄŸlu Murat’ın da aynı hastalığa yakaladığını belirterek yaÅŸamını onların tedavisine adadığını dile getirdi.

- "Yatağa mahkum yaşıyorlar"

Evlatlarının yaÅŸamını uzatabilmek için bugüne kadar yaklaşık 350 bin liraya yakın harcama yaparak evlerinde steril ortam saÄŸladıklarını ve tıbbi cihazlar satın aldıklarını anlatan Elikesik, şöyle konuÅŸtu:

"Evimde solunum, oksijen, ambu ve parmak tipi oksimetre cihazının yanı sıra masaj masası ve aleti ile havalı yatak, hasta bezi, solüsyonlar, gazlı bez, aspirasyon sondası, ağız bakım seti ve birçok medikal cihaz kullanıyorum. HemÅŸire olmamın tecrübesiyle doktorların her dediÄŸini uygulamaya baÅŸladım. Ä°ki oÄŸlum da yaklaşık 5 yıldır yataÄŸa bağımlı. Ä°kisini de yaÅŸatmak için elimden geleni yapıyorum. Maddi ve manevi ne gerekiyorsa yerine getirmeye çalışıyorum. Evimin hiçbir odasında halı yok. Temiz hava olması ve enfeksiyon kapmamaları için elimden gelini yapıyorum. Misafirimiz geldiÄŸinde mümkün olduÄŸunca çocuklarımdan onları uzak tutuyorum. Evlatlarıma bebek gibi bakıyorum."

Elikesik, ticaretle uÄŸraÅŸan eÅŸinin yaÅŸadığı maddi sıkıntılardan dolayı da zor günler geçirdiklerini, temmuz ayına kadar evlerinin icradan satılmasına yönelik karar olduÄŸunu belirterek yaÅŸadığı üzüntüleri maddi sorunlarından eklenmesinin çaresizliÄŸini yaÅŸadığını kaydetti. 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo