Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HERKESİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ!..

HERKESİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ!..

Alaplı’da bir mezarın üzerinde yetiÅŸen domatesler görenleri ÅŸaşırtıyor.

Büyüktekke köyünde 6 ay önce vefat eden Emine Kaya’nın mezarının üzerinde yetiÅŸen domatesler mezarlığı ziyarete gelen vatandaÅŸların ilgisini çekti.

Torun Mustafa Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezarın üzerinde domateslerin olduğunu mezara ziyarete gelen vatandaşlardan öğrendiğini söyledi.

Babaannesi hayattayken bahçe işleriyle uğraşmayı çok sevdiğini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Babaannem 91 yaşındayken vefat etti. Hayatının büyük bir bölümünü bahçe iÅŸleriyle uÄŸraÅŸarak geçirmiÅŸtir. Evinin balkonunda kendine ait serası bile vardı. Burada domates yetiÅŸtirmeyi çok severdi. 90 yaşına kadar da hiç hastane yüzü görmedi. 7 ay önce aniden rahatsızlanarak vefat eden babaannemi dedemin yanına gömdük. Mezarlarını yaptırdıktan sonra zaman, zaman ziyaretlerine gelirdim. Son birkaç aydır iÅŸlerimizin yoÄŸunluÄŸu sebebiyle gidemedim. GeçtiÄŸimiz günlerde telefonla bir arkadaşım beni arayarak, ’Babaannenin mezarında domatesler olmuÅŸ siz mi diktiniz?’ diye sorunca, hemen mezarlığa gittiÄŸimde ÅŸaÅŸkına döndüm. Babaannemin mezarını üzerinde domatesler büyüyerek salkımları dedemin mezarına kadar uzamış. Önce domatesleri ailem dikti sandım, ancak hepsine sorduÄŸumda kimsenin dikmediÄŸini öğrendim. Bu nasıl oldu ÅŸu an biz bile bilmiyoruz. DiÄŸer mezarlara baktığımda çiçekler ve otlar kururken babaannemin mezarının üzerindeki domates salkımları yemyeÅŸil ve domatesler kıpkırmızı olmuÅŸ. Domateslerin tadına bakmak istedim ancak korktuÄŸum için bakamadım. KuÅŸlar ve böcekler yesin diye domatesleri toplamıyoruz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo