Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ..

HERKESE TEÅžEKKÃœR ETTÄ°..

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan sözleşme sürecine ilişkin teşekkür mesajı yayımladı.

Mesaj şöyle;

Sendikamızın, Erdemir ile 26. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi görüşmelerinin 13 Aralık 2016 tarihinde Ankara’daki MESS binasında yapılan görüşmelerle, anlaÅŸmayla sonuçlandığı bilinmektedir.

18 Temmuz’da baÅŸladığımız görüşmelerde, Erdemir adına yetkili iÅŸveren sendikası MESS ile yaptığımız 5. oturum sonunda, aralarında ücretler, sosyal haklar ve benzeri maddeler üzerinde anlaÅŸma zemini oluÅŸmadığından tutulan ’UyuÅŸmazlık Zaptı’ ile görüşmelere ara verilmiÅŸti.

İlerleyen sürede ise başta Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak olmak üzere Genel Merkez Yöneticilerimizin büyük gayretleri tıkanma noktasına gelen sürece yeni bir hareketlilik getirmiştir.

Özellikle Sayın Genel başkanımızın, bir yandan emeğin hakkını alma mücadelesindeki dik duruşu, diğer yandan ise konunun masa başında tamamlanması yönünde uyguladığı politika, ülkemizde olduğu gibi dünya sendikal faaliyetlerine örnek gösterilecek türdendi.

Şube İcra Kurulumuz da, Genel Merkezimizin direktif ve önerileri doğrultusunda hareket ederek, emeğe ve ekmeğe zarar vermeden sürdürülen mücadelede gereğini yerine getirmiştir.

Bu çalışmalarımızda, başta Sayın Valimiz Ali Kaban, Kaymakamımız Nazım Maden oğlu olmak üzere yerel yöneticilerimizden gördüğümüz anlayışı ise unutmamız mümkün değildir.

Bu zor süreçte, emeÄŸinin karşılığını alma mücadelesi veren Erdemir işçisinin ortaya koyduÄŸu birlik, bütünlük ve dayanışma örneÄŸi de sendikal eÄŸitimlerde ’ders olarak’ verilecek türdendi.

Aynı şekilde, ülkemizin çeşitli illerinden gelerek Erdemir işçisi arkadaşlarına destek veren, mesaj gönderen çeşitli iş yerlerinde çalışan üyelerimizin desteği de, sergilenen dayanışmanın güzel bir göstergesiydi.

Elbette, emeği, sendikamızı ve işveren kanadını bu derece ilgilendiren gelişmelerde, Ereğli ve bölge yaşayanlarının gösterdiği duyarlılığı da görmezden gelmemeliyiz.

Ereğli, Alaplı ve Gülüç belediye başkanlarımız her fırsatta yanımızda olmuş; sivil toplum kuruluşlarımız ziyaretlerimize gelerek desteklerini bildirmiş, zaman zaman etkinliklerimize katılmışlardır.

İlçe ve bölge esnaflarımız da iş yerlerine astıkları ve üzerlerinde emeği destekleyen yazılar bulunan pankartlarla Erdemir işçisine ve sendikamıza sahip çıktıklarını göstermişlerdir.

Yerel ve bölge basın/yayın kuruluşlarımız, işçinin haklı emek mücadelesinde verdiği mücadeleleri yakından takip ederek, kamuoyuna duyurmadaki görevini de tam olarak yerine getirmiştir.

SözleÅŸme sürecinde yaklaşık 5 ay süren mücadelemiz, Sayın Genel BaÅŸkanımız Kavlak’ın da bizzat masada bulunmasıyla gelinen son oturumda, MESS ve Erdemirli yöneticilerin olumlu yaklaşımı ile sonuca gidilmiÅŸ ve 26. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi üzerinde anlaÅŸmaya varılmıştır.

Tüm bu gelişmeler ışığında gerçekleştirilen sözleşmenin Erdemir işçilerine, Ereğli ve Bölge Halkımıza, sendikamıza ve işveren kanadına hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu baÄŸlamda; verdiÄŸimiz demokratik hak mücadelemizde gerekli hassasiyeti gösteren baÅŸta Sayın Valimiz Ali Kaban’a, Sayın Kaymakamımız Nazım MadenoÄŸlu’na, Ä°lçe Emniyet Müdürümüz Fahri Küçük’e, bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen  Sayın Genel BaÅŸkanımıza ve Genel yönetim Kurulu Ãœyelerimize,  sürecin daha da uzamaması için olumlu yaklaÅŸan Erdemir ve MESS yöneticilerine, bölge milletvekillerimize, belediye baÅŸkanlarımıza, sivil toplum kuruluÅŸlarımıza, esnafımıza, ülke genelindeki kardeÅŸ sendikalar ile üyelerimize, halkımıza ve basın kuruluÅŸlarımıza; mücadelemize başından sonuna kadar sahip çıkan Erdemir işçilerine  sonsuz teÅŸekkürlerimizi bildiriyoruz.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo