Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HER YANDA 29 EKİM COŞKUSU

HER YANDA 29 EKÄ°M COÅžKUSU

Düzce ve Akçakoca`da 29 Ekim


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Fener alayı düzenlendi. Fener alayına katılan Düzceliler, marşlar eşliğinde yürüyerek cumhuriyeti kutladılar.
Cumhuriyetin ilanını 96. Yılı ve Cumhuriyet bayramı kutlamaları çerçevesinde Düzce Åžehir Merkezi’nde fener alayı düzenlendi. Fener alayına siyasi partiler ve sivil toplum kuruluÅŸlarının yanı sıra Düzcelilerde yoÄŸun ilgi gösterdi. Düzce Belediyesi önünde toplanan Düzceliler dev Türk bayrağı ile birlikte belediye bandosu eÅŸliÄŸinde, ellerinden fenerlerle Ä°stanbul Caddesi boyunca Anıtpark meydanına kadar yürüdü.
Anıtpark Meydanında ise saygı duruşu ve İstiklal Marşını okuyan Düzceliler, daha sonra dağıldılar.

AKÇAKOCA’DA FENER ALAYI RENKLÄ° GÖRÃœNTÃœLERE SAHNE OLDU
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen fener alayı yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.
 Ã‡uhallı Plajından baÅŸlayan fener alayı yürüyüşü Kaymakamlık binası önünde son buldu. Yürüyüşe yaklaşık 20 tekne Türk bayraklarıyla denizden eÅŸlik etti. Ayrıca yürüyüş yolu üzerinde bulunan iÅŸletmeler havai fiÅŸek ve dilek feneri göndererek bayramı havada kutladı. Yürüyüşe teknelerin de eÅŸlik etmesi nedeniyle güzel görüntüler oluÅŸurken, vatandaÅŸlardan büyük alkış aldı. Yürüyüş boyunca gençlerden oluÅŸan bando ekipleri en önde yer alırken, vatandaÅŸlar ellerinde taşıdıkları meÅŸalelerle geceyi aydınlattı. VatandaÅŸlar, uzun zamandır böyle bir bayram yaÅŸamadıklarını neredeyse tüm ÅŸehrin fener alayı yürüyüşüne katıldığını ifade ederken, gençler çok mutlu olduklarını ifade ettiler.
Mustafa Özensel isimli vatandaÅŸ,”Bu güzel Cumhuriyet akÅŸamında fener alayına ailemiz ile katıldık, gerçekten çok güzel eski Cumhuriyet bayramlarını özlemini giderecek bir akÅŸam yaşıyoruz. Akçakoca bu akÅŸam burada sel olmuÅŸ akıyor” dedi.
Yürüyüş Kaymakamlık binasından geri dönerek başlangıç noktası olan Çuhallı Çarşısında son buldu. Yürüyüşe Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Okan Yanmaz, siyasi partilerin ilçe başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo